SVAR TIL DERE

Hva er det mest utfordrene med å få barn så ''tidlig''? Det mest utfordrene er utvilsomt det å kombinere mammalivet og studentlivet. Alle har forventinger til meg, og jeg sliter med å ''tilfredstille'' alle til tider. Det er jo også utfordrene med alle dumme kommentarer du får, og alt det dumme folk mener. At jeg fikk barn når jeg var 17 år er jo galskap i følge mange, og mange mente jeg ikke kom til å klare det. Heldigvis klarer jeg det ufattelig godt, og er den beste mammaen for Thea Celin. Det å få barn i en alder av 17 år er ikke noe jeg anbefaler andre ungdommer. Det er tungt og du må tåle en hel del dritt.  

Hvordan er en vanlig dag for deg og Thea Celin? I en ukedag står jeg opp klokken 06, vekker Thea Celin 06.30 før vi kjører mot barnehagen og skolen klokken 07. Der er hun som oftest til alt mellom 13 og 15 mens jeg er på skolen. Når jeg henter hun drar vi hjem, spiser middag, leker og koser oss før det er kveldsmat og legging. Enkelt og greit. 
I helgene står vi opp når vi våkner (det hender faktisk at jeg våkner før Thea Celin), koser oss med deilig frokost sammen, ser litt på tv og leker stortsett mer. Vi pleier også å dra på besøk til enten mormor, farmor, eller venner før vi drar hjem til kveldstid og legging. Kanskje kjedelige dager for noen, men jeg storkoser meg. 

Hva liker du best til middag? Vanskelig spørsmål, jeg elsker jo middag og iallefall bernesaus så kanksje taco med bernesaus? Er også veldig glad i biff, fløtepoteter og bernesaus eller lasagne :-) 

 

Hva er det beste Thea Celin får til middag? Ha ha, Thea Celin er som moren og elsker mat. Favorittene må være taco, lasagne og spagetti med kjøttdeig/pølse. 

Hvordan går det med skole og slikt etter du fikk barn, er det noe du anbefaler for andre å få barn under skolegang? Som jeg nevnte over er det beintøft og veldig lange dager med mange forventninger. Det er overhodet ikke noe jeg anbefaler andre.  

Er du og Tony kjærester siden dere var på date? Nei, det er vi ikke. Må man være kjærester for å gå på date?

Hva skjer mellom deg og Tony? Hva som skjer mellom meg og Tony er noe jeg vil holde for meg selv enn så lenge. Kan si så mye som at vi kan kose oss veldig sammen og samarbeider bra. 

Hvilke ord kan Thea Celin? Thea Celin kan si; mamma, pappa, tante, momo (mormor), hei, nei, ja, voff, æsj og sikkert fler ord jeg ikke kommer på i skrivende stund. 

Ditt beste minne? Mitt beste minne er uten tvil den dagen jeg fikk Thea Celin på brystet for første gang, den følelsen i det øyeblikket kan ikke beskrives med ord og jeg lengter etter den følelsen! Jeg har også mange gode minner med familie og venner, og ting Thea Celin har gjort opp igjennom, men den følelsen av å få hun på brystet for første gang tar kaken! 

Trener du? Hvor? Tja, jeg skal bli veldig flink til å trene på Meland Aktiv på Frekhaug når vi flytter dit. 

Har du lagt på deg etter graviditeten? Jeg raste ned en periode når jeg var innlagt på sykehuset, så gikk jeg opp igjen noen kilo. Nå veier jeg 60 kg som er helt normalt selvom jeg veide 53 før graviditeten. 

Skal du gå på skole til neste år? Ja, det skal jeg! Da er det siste år på videregående :-)

Hva bil har du? Jeg cruicer rundt i en Mercedes c180 (?) 

 

NOE DERE LURER PÅ?

Siden jeg har fått endel nye lesere i det siste tenkte jeg at jeg like gjerne kunne kjøre på med en spørsmålsrunde slik at jeg kanskje slipper så mange spørsmål i kommentarfeltet. Er det noe du lurer på kan du stille spørsmålet i kommentarfeltet så kommer svarene i eget innlegg iløpet av helgen eller neste uke :-)
SVAR PÅ SPØRSMÅL; MAMMA/BF

Bor du og Tony sammen i den nye leiligheten? Nei, det gjør vi ikke. 

Hvor mange mnd er Thea nå? 11.

Har du lyst på flere barn? Ja, jeg har lyst på ett til iallefall :-)

Hvis du hadde fått gutt, hva hadde han hett da? Det vil jeg ikke si itilfelle jeg får en gutt neste gang. 

Hvem syntes du Thea ligner på? En god blanding av meg og faren. 

Er Thea mye syk? Nei. 

Hvor ofte har Thea samvær med faren sin? Som nevnt tidligere så velger jeg å ikke svare på spørsmål om barnefaren. Noen spørsmål er greit, men det er noe som er mellom meg og han. 

Hvordan skal du og bf gjøre det i julen? Vi alle 3 skal feire jul sammen, hvordan vi gjør det vet vi ikke enda. I fjord spiste vi med hans familie og åpnet gaver med min, så det blir vel noe lignende dette året også :-)

Det var svar på alle spørsmålene for denne gang, Skal prøve å komme med ett skikkelig innlegg senere :-) Jeg har fått en ny ''samarbiedspartner'' og gleder meg veldig til å få pakke i posten! Det er noe jeg virkelig trenger, og kommer til å ha med meg hver dag. Noen som kan gjette hva det er? 

SVAR PÅ SPØRSMÅL; BIL/HJEMMET/SKOLE

Her får dere svar på endel av spørsmålene, jeg har delt spørsmålene opp i to ''deler'', denne og en jeg kaller MAMMA/BF. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke vil svare på spørsmål om pappaen til Thea Celin, men jeg skjønner jo at dere er nyskjerrig. Så om dere lurer på noe om han kan dere stille spørsmål i dette innlegget, så svarer jeg i neste (svarer på det jeg vil svare på, resten får dere lure på, hehe). 

Trives du i den nye leiligheten? Ja, vi stortrives! Både meg og Thea :-)

Utenom skole og mammatid, jobber du? Nei, det gjør jeg ikke. 

Hvor ofte er du på skolen? Vær dag som oftest, med mindre jeg/Thea er syk. 

Hvorfor er du og Thea så mye syk? Uheldig, og dårlig immunforsvar. Thea har ikke vært syk på veldig, veldig lenge - og jeg får plutselig feber om jeg feks. gjør masse på en gang. 

Hva er dine framtidsplaner? Bli ferdig med utdanning, få ett til barn, finne drømmemannen, gifte meg, og leve lykkelig!

Hvor mye betaler du i mnd i husleie? 8500,-

Hvor på Hilland bor du? Hillandsfeltet.

Er du mye hjemme? Utenom skole så er jeg stortsett hjemme. I helgene prøver vi å finne på ting men utenom det er vi hjemme. 

Hjelper dine foreldre deg økonomisk? Nei, det gjør de ikke. 

Kan du legge ut bilder av leiligheten slik den ser ut nå? Ja, det kan jeg få gjort når jeg er hjemme igjen og ryggen er bedre. Kanskje i helgen?  

Hvem har betalt bilen din? Jeg.

Hvorfor er du mye vekke fra skolen? Jeg er ikke mye vekke fra skolen, og når jeg er vekke er det fordi at jeg eller Thea er syk. 

Hvordan er det å gå på skole nå som du har barn, vanskelig å lese? Vel, det er faktisk ganske trangt med tid og vanskelig å få lest. Jeg henter Thea rett etter skolen, drar hjem å leker, spiser middag, leker/koser, spiser kvelds så er det leggetid for hun. Når hun er i seng er det ting hjemme som roper på meg (oppvask, rydding, vasking av klær osv), når det er ferdig er jeg så trøtt at sengen roper. Jeg har lovet meg selv at etter jul skal jeg bli mye flinkere å lese! 

Hvordan gikk det på oppkjøringen? Var det noe du gjorde feil på, som du vil tipse om videre? Hvilket teorispørsmål fikk du? Oppkjøring gikk strålende, og jeg var heldig med oppkjøringsruten. Jeg fikk oppkjøring rundt Hordvik/Hylkje hvor jeg har bodd de siste 11 årene, så jeg viste om alle sideveier og hvor jeg har vikeplikt. Jeg er ikke særlig flink til å rygge (noe man får på oppkjøring), men så lenge jeg brukte god tid gikk det veldig fint. Jeg fikk spørsmål om servostyring. Jeg har vel ikke andre råd enn at du må bruke den tiden du trenger, du har ikke hastverk. Ikke vær nervøs, og ta ting som det kommer. Lykke til med oppkjøring til deg!: -)

DERE FÅR SVAR;

Siden jeg kjørte igang spørsmålrunde for litt siden, får dere svarene nå;

Hvordan er det å være ung mor? Vel, jeg vet jo ikke hvordan det er å være eldre mor da. Men vil tro det er både positive og negative sider med begge deler. Jeg som ung har kanskje mer energi, finner på mer og er kanskje litt mer ''ungdommelig'' når barnet blir eldre. Noen ser kanskje ned på oss unge mødre uten utdanning og jobb, men det gir jeg blanke i. Jeg er stolt over meg selv som har barn i en alder av 18 år :-) 

Hvordan er Thea om nettene? For å være ærlig så er Thea omtrent ett mareritt om nettene. Hun våkner mange ganger, skriker litt, krever oppmerksomhet og skal bare ha kos. Hun finner også på at klokken 4 om natten er det på tide å stå opp, da er hun lysvåken og skal ha alle opp av sengen. 

Hvordan er faren oppi dette? Pappaen til Thea er veldig tilstedet, han elsker Thea overalt, og Thea elsker pappaen sin. Hver gang hun ser han smiler hun stort og blir kjempe glad. Hun elsker å leke med han, og han elsker å leke med hun.
 

Hvem er hun mest lik? Syntes hun er lik deg da, men hva hører du mest? Først var hun veldig lik meg, men nå begynner hun å ligne litt mer på Tony. Vil si hun er en god blanding av oss begge. Nesen min, og øynene til Tony. 


Hva var dine tanker da du ble gravid? Si det. Jeg tenkte vel ikke stort den første tiden, følte egentlig bare ett tomrom. Kjente ikke meg selv igjen, viste ikke hva jeg skulle gjøre, hvordan dette kom til å gå eller hvordan folk ville takle det. Jeg ble glad og redd på samme tid, glad for at vi hadde skapt en spire, og at jeg hadde ett levende vesen i magen min, men skummelt at jeg var 17 år og skulle bli mamma. 

Har du lyst på flere barn? Ja, jeg har lyst på 1 til.

Hvordan ser drømmemannen ut? Hehe, tja, la meg se. Sixpack, småbrun, brune øyne, brunt hår, masse muskler, høyere enn meg. Neida. Utseende er ikke så viktig mer faktisk, en drømmemann er en mann med masse kjærlighet, han er ærlig og trofast, tar vare på meg og Thea. Respekterer at jeg har ett barn, så er det selvfølgelig viktig at Thea og drømmemannen kommer overens. Hun er trossalt gullet mitt. 


Hva er det allerbeste med mammarollen, og hva savner du fra tiden før du ble gravid? Det aller beste med mammarollen er å følge utviklingen til Thea Celin, å se alt nytt hun lærer, se at hun er glad i meg, og se at hun vokser. Jeg savner vel egentlig litt å være like spontan som før, da kunne jeg funnet ut at jeg ville dratt på hyttetur og bare dratt, slik klarer jeg ikke nå. Men jeg kunne ikke byttet livet ''før'' mot noe i verden. 

Savner du graviditeten? På noen måter gjør jeg det, men andre ikke. Jeg savner den store magen, alle sparkene og all gleden. Men samtidig var det masse hormoner, vondter og stress.

Var det lett å finne navn? Nei, det var det ikke. Vi var innom ganske mange navn før vi kom fram til navnet Thea Celin.

Hvordan tok foreldrene dine det? De tok det så som så. Det var jo ett sjokk for de begge, men begge tok det veldig fint og begynte å glede seg til å bli besteforeldre ganske kjapt. Den dag i dag elsker de Thea Celin, og er kjempe stolt over å være besteforeldrene hennes.

Hvordan fortalte du dem om graviditeten? Alt skjedde fort. Jeg ble sendt rett fra legesenteret med misstanke om graviditet utenfor livmoren og opp på KK. På vei opp fortalte jeg det som det var og begge to kom i en fei.

Hvordan er det å gå på skole, og ha barn samtidig?
Det kan jeg ikke svare på enda. Jeg har hatt ett år med permisjon nå, så begynner jeg på skole igjen i august.

Syntes du det er lurt å få barn i en alder av 17/18? Det er vel ikke lurt med tanke på utdanning, økonomi og alt det som burde vært fikset først. Men samtidig vil jeg tro at man har mer energi som ung, og er det først skjedd er det jo bare å gjøre det beste utav det.

Sovner Thea av seg selv eller vugger/pupper du henne i søvn? Har det alltid vært sånn, evnt. hva gjorde du for å venne hun av med det? Spør fordi jeg har en sønn på alder med Thea som må bli vugget i søvn, og nekter å sovne selv. Thea har vært grei på det området der. I begynnelsen sovnet hun oppå meg eller inntil puppen, men etterhvert begynte hun å ligge i sin egen seng og jeg slapp vuggingen/puppingen. Ting gikk egentlig av seg selv. Den dag i dag legger hun seg i sengen selv, får litt melk på flaske, sutrer litt og sovner. Mulig jeg må inn noen ganger å gi hun smokk. 

 

Ammet du i begynnelsen eller gikk hun rett på mme? Evt. hvordan taklet hun å gå fra morsmelk og over på mme? Jeg ammet til hun var 5 mnd, så gikk hun over på mme for fult. Overgangen gikk veldig fint, litt hard i magen til å begynne med men med litt malt gikk det fint.

Hvor gammel var Thea når hun satt selv? Hun var 6 mnd når hun satt selv. Nå som hun er 7 mnd setter hun seg opp selv og sitter en god stund før hun legger seg ned igjen.

Hva begynte du med når du begynte med fast føde, og hvordan? Altså, hvilke måltider begynte du med? Begynte med grøt til kvelds, litt og litt. Når hun hadde fått det en stund gikk jeg over på middagsglass så grøt til frokost også.

 Hvordan er økonomien hos dere tre? Dere tre, hvem er det? Det er da virkelig bare meg og Thea, sist jeg sjekket er det bare to :-) Meg og Thea klarer oss greit. Kjøper det vi trenger, og Thea har alt hun trenger og vel så det.

Hvor får du penger fra, er du sparsom eller lever du litt ''luksus'' , og får endel av foreldrene? Hvor jeg får penger fra spiller egentlig ikke så stor rolle, jeg har nok til å leve greit. Spiser det jeg vil spise, og kan unne meg ting innimellom. Foreldrene mine betaler ingenting. Og det er slik jeg vil ha det, mye kjekkere å få overraskelser innimellom eller dra på shopping hvor de betaler :-)

Er vekten din det samme som før du ble gravid? Om ikke, jobber du noe for at den skal bli det? Eller tenker du ikke noe på det? Vekten er nede i normal vekt og vel så det. Nå er det bare stramming og muskler som skal til så er jeg fornøyd.

Om du ikke hadde blitt gravid og var uten barn nå, hva villet du ha gjort videre? Og hva hadde du gjort nå i denne perioden? Hadde jeg ikke hatt barn nå hadde jeg nok vært på fyllatur til syden, jeg skulle vært russ til neste år og det hadde nok blitt endel festing. 

Er du sjefete over Tony? Og hvem er sjefen i huset? Skjønner ikke hva du mener. Meg og Tony bor ikke sammen, jeg og Thea har leilighet for oss selv så her er det Thea som er sjefen, hehe.

Hva liker du best med deg selv? Jeg liker best at jeg er veldig glad i andre mennesker, bryr meg om de og lytter til de. Om du mener utseende messig er jeg ikke fornøyd med en dritt, hehe.

Hva liker du minst med deg selv? At jeg er så sjalu, blir fort lei meg og tar ting veldig tung. Utseende messig liker jeg magen minst akuratt nå, og puppene, hehe.

Anser du deg selv som veslevoksen? Anser meg selv som voksen! :-) 

Når har du oppkjøring? Har ikke fått oppkjøring enda :-)

Hvem betaler lappen for deg? Mine foreldre.

Hvordan foregår en typisk dag for deg? Står opp med Thea, spiser frokost sammen, leker, sover litt, rydder, lager middag/mater Thea, leker med Thea, legger hun så slapper jeg av. 

Hvilken linje skal du gå på til høsten? 2. året på vgs - banre og ungdomsarbeider

Hvordan ser du for deg livet ditt om 5 år, og 10 år? Om 5 år er jeg forhåpentligvis ferdig med all utdanningen min, jeg er på god vei inn i jobblivet og Thea er på vei på skolebenken. Om 10 år håper jeg at jeg har ett barn til, hus,bil og alt det på plass. Kanskje en hytte også. Jeg har iallefall drømmejobben :-)

Hvordan syntes du fødselen var? Var det vondt? Fødselen var helt fantastisk faktisk. Smerter fra helvette og vondt som fy, men langt ifra så vondt som jeg hadde forestilt meg. Den følelsen da jeg fikk Thea på brystet kan ikke beskrives, og ikke kan jeg huske hvor vondt det var heller. 

Har du fått bort strekkmerkene? Nei, de er der enda. Men de er mye mindre synlig. 

Er det lenge til du kunne tenkt deg en ny unge? Vel, aller helst vil jeg jo ha tette barn, men nå som jeg valgte å få første barn så tidlig må nummer 2 vente litt. Nå skal jeg iallefall ta utdanningen så får vi se :-)

Har du fått stygge kommentarer fordi du er en ung mor? Nei, det har jeg faktisk ikke. Det er iallefall utrolig lite, og mye mer positive kommentarer. 

 Sånn! Håper svarene var greie og at dette ikke ble alt for langt innlegg. Thea sover søtt så nå skal jeg svinge meg rundt med moppen ;-) Fikk ett spørsmål i siste liten i dag, men det spørsmålet var så teit og meningsløst at jeg ikke vet om jeg gidder å svare på det engang, isåfall kommer det i eget innlegg.

GRILL MEG

Nå som jeg er syk og bloggen blir lagt litt på hylla tenkte jeg å kjøre i gang en liten spørsmålsrunde. Dere kan spørre om alt fra graviditet til dagen idag osv, men; spørsmål ang. forholdet til meg og Tony er ikke vits å stille da de ikke vil bli besvart uansett. Så kjør på, still spørsmål og grill meg litt ;-)
SVAR PÅ NOEN SPØRSMÅL

Kan du legge ut bilder av noen av tingene til Thea? Vogn, vippestol osv.?
 
 Har lagt ut innkjøp underveis gjennom svangerskapet, men kan prøve å få lagt ut ett innlegg med det meste samlet. Noen av innkjøpene kan du se her og noen her. Resten finner jeg ikke nå, men skal prøve å få knipset noen bilder i helgen!

Hvor lang er Thea blitt, og hvor mye veier hun nå? 
  Sist vi målte og veide hun var hun blitt hele 59 cm, og 5400 g :-)

 
Kan du legge ut bilder av magen/kroppen din slik den er nå? 
  Ser det er fler som har spurt om dette, så skal prøve å få gjort det. Er ikke helt sikker på om jeg tørr å legge ut bilder av ''bar'' mage enda, det er jo fremdeles litt hud som skal trekke seg tilbake og magen skal trenes opp igjen - men jeg har født ett barn og er stolt over den kroppen jeg har nå :-) 

Hvilken nettside har du tatt teoriprøvene til bil på?
 
 Når jeg la ut bilde av at jeg hadde ''bestått'' teorien på bil hadde jeg tatt prøven på prove.no - har hørt i ettertid at teoritentamen.no er mye bedre å øve på så jeg kommer nok til å ta tester der framover heller. 

 
Hvilken vogn har du?
  Hehe, flaut å si det, men jeg vet faktisk ikke! Vognen er noe vi ''arvet' fra en vennine av mamma, jeg hadde jo egentlig drømt om å kjøpe hvit emmaljunga vogn i skinn - men fant ut at den vognen vi har kom til å funke like fint som en ny vogn. Vi er kjempe fornøyd med vognen på alle måter, den er lett å legge sammen, lett å trille, og utrolig godt på vinterføre :-) Er forholdet til deg og Tony like bra som før Thea kom til verden?
  Å få barn snur jo livet opp ned og på hodet, alt blir forandret i det sekundet du får den lille opp på brystet. Alt som har med forholdet våres velger jeg å holde for meg selv :-) Nå er det sikkert mange som tror det går dritt med oss, men hvis det hadde gått dritt med oss hadde jeg nok ikke nevnt han i det hele tatt på bloggen.  Hvordan er pappaen til Thea?
  Pappaen til Thea er pappaen til Thea, men det er jo selvfølgelig ikke det dere vil vite. Tony (som er pappaen til Thea), er en god pappa for hun. Thea er glad i han, og han er glad i Thea. De koser seg sammen :-)

Sånn! Da har jeg fått svart på noen av kommentarene fra kommentarfeltet, som sagt så skal jeg prøve å få lagt ut bilder av kroppen min nå, noen av tingene til Thea og vognen hennes. Har også lovet dere en konkurranse, og vise dere de siste pakkene jeg har fått i posten! :-)

SVAR DEL 2 - GRAVIDITET ++

Hvilken vogn har du? Kan du legge ut bilde av den? Baggen ligger i bilen til mamma, men skal få lagt ut bilde en av de kommende dagene.

Hvordan reagerte foreldrene dine og foreldrene på kjærsten din, da du fortalte dem at du var gravid? Kjæresten min var med til legen når jeg fant ut om graviditeten og han tok det veldig fint, han støttet meg uansett hvilket valg jeg tok. Mamma og pappa tok det også veldig fint, pappa tok det nok litt tyngre enn mamma siden jeg alltid har vært den lille jenten hans. Den dag i dag er alle veldig glad for valget jeg tok, og alle er veldig glad i Thea Celin.

Åssen reagerte du når du fant ut om graviditeten? Jeg fikk sjokk og panikk, viste ikke hva jeg skulle gjøre og tårene bare rant. Det tok noen dager før det gikk skikkelig opp for meg, og når jeg hadde fått vendt meg til tanken litt var det både skummelt og spennende. 

Hvor lenge var du og kjærsten din sammen før du ble gravid? 
Vi hadde holdt på/vært uoffisielt kjærester i noen
mnd, men offisielt kjærester i knappe 2 mnd. 

Du var jo absolutt ikke tykk før du ble gravid (heller tynn), men veier du mye mer nå enn før du ble gravid? Jeg har fremdeles endel kilo igjen fra jeg gikk gravid - men nå som jeg fullammer forsvinner de litt etter litt uten at jeg trener.

Hvis du kunne valgt å få jenten din senere, ville du gjort det, eller er liksom alt helt perfekt nå? med tanke på at du ikke er utdannet eller i jobb :) Alt er perfekt nå, og jeg kunne ikke hatt det bedre. Hadde vel kanskje vært bedre om jeg hadde utdannelse og jobb, men alt til sin tid - utdannelse og jobb skal jeg få :-)

Fikk du mye støtte når du fikk vite du var gravid? av foreldre, venner eller kjærest? Ja, alle var veldig hjelpsom og støttende.

Hvorfor er du så mye syk? Hva som er gale og hvorfor? En uke etter fødsel ble jeg innlagt på KK med blodforgiftning som sannsynligvis kom fra livmoren etter fødselen, lå der i 5 dager før jeg ble skrevet ut så gikk det en uke før feberen kom tilbake - hvorfor jeg er syk nå er det ingen som vet, men om jeg ikke blir bedre innen noen dager må jeg ta nye prøver for å sjekke hva det kan være nå.

Har du mistet en del venner etter du ble gravid? Både og. Noen har trukket seg unna, noen har jeg trukket meg unna, og noen har kommet tilbake.

Kanskje litt privat, men jeg lurer på om det er helt bra igjen "der nede"? Hehe, ja - det er jeg.

Bor du hjemme? Ja :-)

SVAR DEL 1 - MAMMA/PAPPA ROLLEN

Hvordan er mamma rollen så langt? Mamma rollen er super, og jeg stortrives! Thea Celin er det beste som har skjedd meg, og det å få se hun utvikle seg dag for dag er helt fantastisk!

Hvordan er det med venner merker du forandring? Jeg kan jo ikke gjøre som jeg vil lenger, jeg har en liten jente jeg må ta hensyn til. De fleste på min alder fester jo i helgene, og ingen av de har barn så det er jo såklart forandring. 

Hvordan er barnefaren med den lille prinsessa? Barnefar er flink med Thea, han liker best å kose med hun - men han skifter også drittbleier hvis han må. 

Hvordan ser du for deg værdagene? Hverdagene går i ett, men jeg stortrives! Vi står opp i 11 tiden, koser litt før vi skifter bleie å kler på oss så går dagen i ett med mating, kosing og bleieskift fram til 9-tiden da er det badetid og kveldsstell så er hun i seng til 10 :-)

Var det å bli mor bedre enn du hadde sett for deg? Jeg hadde ikke sett for meg noe faktisk, så alt kom som en positiv overaskelse! Det å være mamma er som sagt det beste som har skjedd meg og jeg kunne ikke byttet det mot noe i verden.

Hvordan er soverutinen til den lille? Thea sover når hun vil sove, og er våken når hun vil være våken. Det er leggetid for hun klokken 10, men hun sovner ikke før 11- halv tolv så sover hun i 3-4 timer før hun vil ha mat igjen å sånn fortsetter det omtrent hele døgnet. Hun spiser hver 3-4 time og sover litt på dagtid.

Kan du legge ut fler bilder av hun, kanskje outfits av og til eller noe?
Det kan jeg :-)

Hvortid spiser lillejenten?
Hun spiser hver 3-4 time.

Ammer du? Ja :-)

Hvordan er forholdet mellom deg og tony nå? Det er jo en stor forandring for både meg og han, og det tar litt tid å komme inn i. Vi prøver å gjøre det beste utav det, og nyter tiden vi får sammen :-)

Er han mye hjemme hos deg å hjelper til? Sover over o.l?
Han er midt i eksamenstider nå så han har masse å tenke på der, men han hjelper til når han kan :-)

Hjelper foreldrene dine deg masse?
Masse og masse, det er jeg som har ansvaret for hunog tar hun mest - de koser bare med hun slik som alle andre besteforeldre ville gjort :-) Det har skjedd at mamma har tatt hun en time på morgenen slik at jeg har fått sove litt. 

Hvordan er det og være mamma så tilikt? Jeg vet jo ikke hvordan det er å være mamma i en annen alder, men jeg ser ikke noe galt i å være ung mor :-) Jeg stortrives og om jeg kunne gjort om på valget mitt, hadde jeg ikke gjort det.

Merker du at det er kostbart å ha en liten en? Ja, det er jo kostbart. Hun tar all min tid, og all energien min -men det er verdt det :-)

Synes du det var vondt å føde?
Ja, det var jo vondt - men jeg hadde trodd det var vondere, og smertene ble glemt i det jeg fikk hun opp på brystet. Jeg gruer meg ikke til neste gang jeg skal føde :-)

Forstår at du er mer opptatt nå som du har en liten baby, men kan du prøve å få lagt til flere innlegg litt oftere, gjerne med bilder av den lille og deg? Ja,nå er vi kommet litt inn i rutiner så skal prøve å få blogget mer :-) Det er ikke så lett å ta bilder av oss sammen når det bare er oss her, men litt bilder av oss kommer vel i ny og ne.

Har du det bra og har lille mor det bra? Både meg og Thea har det veldig bra :-)

Hvordan var det og føde? Så vondt som alle sier det er?
Det var mindre vondt enn jeg hadde trodd, men vondt var det, 

Hvordan har barnefaren det? Trives med han med barnet?
Tror han har det veldig bra, det virker iallefall sånn. Han trives i papparollen :-)

Skal du og barnefaren flytte ut sammen ettersom det sikkert er litt stress og bo hjemme hos noen..?
Vi trives slik som det er nå, å bo hjemme hos noen er ikke stress :-)

NOE DU LURER PÅ?

Tenkte at nå som jeg har fått erfare mammarollen i snart 3 herlige uker, er det på tide med en spørsmålsrunde igjen. Folk stiller meg spørsmål både på bloggen og facebook så tenkte det var like greit å samle alt :-) For dumme spørsmål vil selvfølgelig ikke bli besvart. 

Spørsmålene trenger ikke å ha noe med mammarollen å gjøre heller, det er helt opp til dere hva dere lurer på!

FRAMTIDEN

Jeg vet at endel lurer på hva jeg har tenkt å gjøre i framtiden, om jeg skal tilbake på skolebenken og eventuelt når. Fikk senest en kommentar igår om hva jeg hadde gått, om jeg skulle videre på skole osv. - så tenkte å samle alle svar i ett innlegg.

Jeg fant ut om graviditeten i mars 2011, og gikk fremdeles på skole da. I begynnelsen av graviditeten var jeg utrolig mye dårlig, gikk masse ned i vekt og fungerte ikke i hverdagen. Heldigvis fikk jeg fullført 1. året på videregående med greie karakterer før jeg bestemte meg for å ta ett fri år.

Siden jeg har termin 1. desember fant jeg ut at det ikke var vits å begynne på 2. året - og søkte da permisjon. Nå går jeg hjemme, og skal gjøre det fram til sommeren 2012. Fra sommeren 2012 av er planen at lillemor skal i barnehage, og jeg tilbake på skolebenken igjen. 

Siden jeg fikk fullført 1. året, begynner jeg da på 2. året mitt som jeg skal gå på Arna videregående skole - hvor jeg skal gå barne-og ungdomsarbeider. Planen etter det er å ta allmenn påbygg så videre på høyskole. 

Hva jeg skal bli når jeg blir ''stor'' vet jeg ikke enda, og heldigvis har jeg fremdeles litt tenke tid. Jeg har litt lyst å jobbe med barn og/eller ungdom så blir nok noe innen det. 

Jeg vet det kommer til å bli tungt med barn og skole, men man klarer det man vil klare - å utdanne meg er det ingen tvil om at jeg skal klare iallefall! :-) 

SVAR - MEG, TONY ++

Hva syntes du om leserne dine? Leserne mine er super, selvom ikke alle er like flink å kommentere. Jeg elsker å få tilbakemeldinger på det jeg skriver, og når folk skriver at jeg kommer til å bli en god mor og at de liker bloggen min blir jeg veldig glad! 

Hvilken sminke bruker du? 


 
Når har du bursdag? 5 mars - da blir jeg atten :-D

Hvilket kamera tar du bilder med? Sony Alpha A33 tror jeg det heter. Jeg har ikke greie på sånt, vet bare at han i butikken anbefalte meg det, og at jeg er fornøyd! Bruker også iphonen til Tony endel. 

Hvor/hvordan skal dere feire jul? Vi har ikke helt bestemt oss enda, men blir vel til at vi spiser med ene familien - og åpner gaver med andre. 

Hvem bor du med? Mamma, pappa & min lillesøster 

Har er det sykeste du har gjort? 
Hm, det sykeste jeg har gjort.... Kommer ikke på noe sykt jeg har gjort faktisk, kanskje seilt på en flytemadrass i 4,5 time midt på sjøen med Karoline?

Jobber Tony? Ja, han jobber tre dager i uken som salgskonsulent for BT. 

Hvordan får dere råd til alt, når du ikke jobber? Syntes ikke alle har noe med det å gjøre, så velger å ikke legge ut noe om økonomien til meg/Tony på bloggen. 

Har du tatt teorien nå? Hehe, nei. Må lese endel til før jeg kan ta den. 
 
Kan du fortelle hvordan dere traff hverandre og ble sammen? Det kan du lese om HER. 

Hvor gammel var din mor når hun fikk deg? 20

Hvor gammel er tony? Tony er 20 år.

SVAR - GRAVIDITETEN OG DET RUNDT

Var graviditeten planlagt? Liker ikke å si det, men nei - den var ikke planlagt. Vi er veldig glad for at det skjedde den dag i dag, og vi gleder oss masse til å bli foreldre! 

Åssen takklet dine foreldre dine, kjæresten din og foreldrene hans at du var gravid? Hele den tiden med reaksjoner er egentlig litt fjern for meg, men de støttet meg. Pappa tok det litt tyngre enn mamma, jeg har alltid vært lille jenten til pappa så det tok litt tid før det sank inn for han. Både mamma og pappa sa fra starten av at de kom til å støtte meg gjennom alt, og det har de virkelig gjort! Tony tok det også utrolig bra, han har hele tiden sagt at han gleder seg til å bli pappa - og at han er helt sikker på at vi gjorde det riktige. Foreldrene til Tony tok det også veldig fint, Tony er trossalt 20 år, og en ''voksen'' mann - litt værre med meg som er 17, men de har hele tiden sagt at de støtter oss å nå gleder de seg til å bli besteforeldre. 

Vil du ha flere barn i framtiden? Ja, om noen år har jeg lyst på en til. 

Tar du sol nå som du er gravid?
Nei, har ikke tatt sol ett eneste minutt etter jeg fant ut om graviditeten. 

Hva skal jenten din hete til etternavn?
Jensen/Tellevik Kvant, Tony vet ikke helt om han vil bruke Jensen eller Tellevik enda, men hun skal ha begge sitt etternavn. 

Hva gleder du deg mest til når lille jenten kommer til verden?
Å se hun helt klart. Å kose med hun, trøste hun, se hun vokse, se hun utvikle seg og alt som hører med! 

Har du klart å nyte graviditeten, selvom du har hatt masse plager? Har klart å nyte endel av den iallefall, å være gravid er en koselig ting - til tross for plagene jeg har hatt. Men jeg kommer ikke til å bli gravid igjen med det første for å si det sånn! 

Gruer du deg til fødselen?
Både gruer og gleder meg. Gruer meg til smertene, men vet at til syvende og sist er de verdt det og jeg får premien min etter ni måneder. 

Gikk du på p-piller? P-plaster.

Hvordan merket du at du var gravid?
Hadde ingen misstanker om at jeg var gravid. Gikk til legen pga. magesmerter og fikk vite at jeg var gravid. 

Var Tony den første du sa det til? hvordan reagerte han?
Tony var med når vi fikk vite det, tror ikke det gikk helt inn på han i starten siden jeg var helt fra meg var han mer opptatt av å trøste meg. Etterhvert ble han bare glad og gleder seg masse til å bli pappa. Han har skrevet ett innlegg om reaksjonen og tiden som ventende pappa som du finner HER. 

Skal du og tony flytte ut sammen når prinsessen kommer? Nei, jeg skal bo hjemme hos mine foreldre i starten iallefall - hva som skjer med tiden, vil tiden vise. 

Hvis ikke, skal dere bo hver for dere? Vi skal bo hver for oss nå og skal fortsette med det. 

Hvordan fortalte dere familien om graviditeten? Mamma og pappa fikk vite det med en gang siden jeg ble sendt til KK i all hast, de andre i familien fikk vite det litt etter litt av mamma/pappa. Jeg var innlagt på Haukeland og de begynte jo fælt å lure på hvorfor så det var jo bare å si det rett ut. Tony fortalte det til moren og faren sin, så tok de seg av å fortelle det til resten av familien. 

Hva skal prinsessa hete? Det har vi ikke helt bestemt enda :-) Tror vi må vente til vi ser hun for å se om hun passer til navnet vi har tenkt. 

Hvordan reagerte folk på graviditeten? Folk reagerte egentlig veldig bra, de fleste kom med gratulasjoner og sa at vi kom til å klare det. Jeg har noen eldre guttevenner som ikke tok det så bra, mente jeg var for ung og var ganske negativ - men etterhvert som det gikk inn på de tok de det veldig fint. Jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger på valget mitt etter at jeg sa klart i fra at jeg skulle beholde. 

Tenker du mye på fødselen? Litt tanker om fødselen blir det jo, men tenker ikke kjempe masse på det enda. Tror egentlig det beste er å bare ta ting som det kommer, høre på jordmødrene å ta det derfra. Jeg gleder meg til den dagen riene kommer for fult, og det er på tide å få hun ut - jeg er ikke på noen måte redd for å føde :-) 

Hvor gammel var din mor når hun fikk deg? 20

Er det vanlig i din familie å få barn tidlig? Tidlig og tidlig, ikke så tidlig som meg iallefall. 

Hva tenkte du når du fant ut at du var gravid? Jeg tenkte ikke så masse, det kom som ett sjokk og det tok lang tid før det gikk inn på meg. Etterhvert som jeg fikk ta det innover meg, så ble jeg egentlig bare glad - men samtidig redd. Jeg var mest redd for hva folk ville si, og hvilke rykter som kom til å bli satt ut - men i ettertid har jeg funnet ut at det spiller faktisk ingen rolle. Jeg har tatt mitt valg og er utrolig stolt over det, har folk rundt meg som støtter meg og en fantastisk kjæreste som støtter meg gjennom alt. 

Hvordan fant du det ut? Tok en test hos fastlegen. 

Når du har pakket fødebagen, kan du kanskje skrive alt du har med, og kanskje ta bilde av noe hvis du gidder? Det kan jeg :-) Den blir vel pakket iløpet av uken. 

Jeg bare lurte på om du kunne fortelle om hvordan fødselen gikk og hvordan det var å føde, når du har født? Er veldig spent og krysser fingrene for deg og dere! Ja, det kan jeg! Hadde tenkt å legge ut fødselshistorie etter fødselen :-)

Har du hatt kynnere, når fikk du disse i såfall? Ja, har hatt masse kynnere - og de kommer bare mer og mer. Det begynte vel i uke 18 tror jeg. 

Hvordan tok vennene til Tony graviditeten?
Tror de fleste av vennene til Tony tok det veldig fint, han kan jo ikke være ''gamle'' Tony på samme måte som før i og med at han må passe litt på meg også nå - men slik jeg har forstått er alle veldig positiv til at han skal bli pappa, og de gleder seg på hans vegne :-)

Har du andre venninner med barn eller som venter barn?
Ikke nære venniner, men bekjente - og gamle bekjente som jeg har tatt opp igjen kontakten med :-) Hun ene har til og med termin dagen etter meg med en liten prinsesse. 

Har du hatt noen matkick?
Ja, men tror ikke det har hatt noe med graviditeten å gjøre. Jeg har alltid hatt perioder hvor jeg har hatt lyst på noe. I svangerskapet har det vært te, varm saft, sjokolademelk/kakako, fox og chips. 

Skal du fortsette å blogge etter fødselen? Jeg håper det, kommer jo ann på hvor mye tid lillemor tar og sånn :-) Lillemor og Tony er første pri!

LURER DU PÅ NOE?


Fikk en kommentar på forje innlegg om jeg kunne ha spørsmålsrunde, og siden jeg har fått endel nye lesere i det siste - og ikke har så alt for mye å blogge om tenkte jeg at det var like greit! Lurer dere på noe er det bare til å stille spørsmål så kommer svarene i løpet av uken :-)


Forresten, hvis dere har to minutter til overs hadde Tony satt veldig pris på om dere trykte inn på DENNE LINKEN, å svarte på undersøkelsen. Det tar kun 2 minutter, og det hjelper Tony med en stor oppgave på skolen :-) 

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013


Hei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits