STRESS

Hei og hå :-)
Nå er det igjen en stund siden jeg har blogget, men juletider = stresstider.
Dagene går i ett med familiebesøk og kosing med Thea!
Ellers har vi hatt en veldig fin jul, med masse god mat og en herlig familie.
Nå er vi på vei i julens siste familiebesøk :-)

SPESIELL JULEFEIRING

Da var julaften vel overstått å jeg er superfornøyd! Kvelden i går ble litt spesiell for min del, jeg er vandt til å være hjemme med min familie hele kvelden - men for Thea sin del valgte jeg og Tony å feire jul sammen i år. Ikke det at hun kommer til å huske noe av denne julen, men vi kan iallefall si at vi feiret den sammen.

For at Tony skulle få være litt med familien sin også spiste vi middag og dessert med hans familie, så åpnet vi gaver med min :-) Så etter at vi hadde spist deilig pinnekjøtt reiste vi ned til meg hvor min familie var for å åpne gaver. Lille Thea fikk jo dobbelt så mange gaver som både meg og Tony tilsammen, men alt hun fikk har vi jo bruk for! 

I dag skal vi bare slappe av, sortere litt klær og gaver som vi fikk igår å spise deilig kylling :-) I morgen og de kommende dagene er det masse familiebesøk så vi bruker dagen til å lade opp!

Og forresten; I dag er Thea hele fire uker og tiden flyr! Snart må klærne i 56 pakkes vekk også.

 

SVAR DEL 1 - MAMMA/PAPPA ROLLEN

Hvordan er mamma rollen så langt? Mamma rollen er super, og jeg stortrives! Thea Celin er det beste som har skjedd meg, og det å få se hun utvikle seg dag for dag er helt fantastisk!

Hvordan er det med venner merker du forandring? Jeg kan jo ikke gjøre som jeg vil lenger, jeg har en liten jente jeg må ta hensyn til. De fleste på min alder fester jo i helgene, og ingen av de har barn så det er jo såklart forandring. 

Hvordan er barnefaren med den lille prinsessa? Barnefar er flink med Thea, han liker best å kose med hun - men han skifter også drittbleier hvis han må. 

Hvordan ser du for deg værdagene? Hverdagene går i ett, men jeg stortrives! Vi står opp i 11 tiden, koser litt før vi skifter bleie å kler på oss så går dagen i ett med mating, kosing og bleieskift fram til 9-tiden da er det badetid og kveldsstell så er hun i seng til 10 :-)

Var det å bli mor bedre enn du hadde sett for deg? Jeg hadde ikke sett for meg noe faktisk, så alt kom som en positiv overaskelse! Det å være mamma er som sagt det beste som har skjedd meg og jeg kunne ikke byttet det mot noe i verden.

Hvordan er soverutinen til den lille? Thea sover når hun vil sove, og er våken når hun vil være våken. Det er leggetid for hun klokken 10, men hun sovner ikke før 11- halv tolv så sover hun i 3-4 timer før hun vil ha mat igjen å sånn fortsetter det omtrent hele døgnet. Hun spiser hver 3-4 time og sover litt på dagtid.

Kan du legge ut fler bilder av hun, kanskje outfits av og til eller noe?
Det kan jeg :-)

Hvortid spiser lillejenten?
Hun spiser hver 3-4 time.

Ammer du? Ja :-)

Hvordan er forholdet mellom deg og tony nå? Det er jo en stor forandring for både meg og han, og det tar litt tid å komme inn i. Vi prøver å gjøre det beste utav det, og nyter tiden vi får sammen :-)

Er han mye hjemme hos deg å hjelper til? Sover over o.l?
Han er midt i eksamenstider nå så han har masse å tenke på der, men han hjelper til når han kan :-)

Hjelper foreldrene dine deg masse?
Masse og masse, det er jeg som har ansvaret for hunog tar hun mest - de koser bare med hun slik som alle andre besteforeldre ville gjort :-) Det har skjedd at mamma har tatt hun en time på morgenen slik at jeg har fått sove litt. 

Hvordan er det og være mamma så tilikt? Jeg vet jo ikke hvordan det er å være mamma i en annen alder, men jeg ser ikke noe galt i å være ung mor :-) Jeg stortrives og om jeg kunne gjort om på valget mitt, hadde jeg ikke gjort det.

Merker du at det er kostbart å ha en liten en? Ja, det er jo kostbart. Hun tar all min tid, og all energien min -men det er verdt det :-)

Synes du det var vondt å føde?
Ja, det var jo vondt - men jeg hadde trodd det var vondere, og smertene ble glemt i det jeg fikk hun opp på brystet. Jeg gruer meg ikke til neste gang jeg skal føde :-)

Forstår at du er mer opptatt nå som du har en liten baby, men kan du prøve å få lagt til flere innlegg litt oftere, gjerne med bilder av den lille og deg? Ja,nå er vi kommet litt inn i rutiner så skal prøve å få blogget mer :-) Det er ikke så lett å ta bilder av oss sammen når det bare er oss her, men litt bilder av oss kommer vel i ny og ne.

Har du det bra og har lille mor det bra? Både meg og Thea har det veldig bra :-)

Hvordan var det og føde? Så vondt som alle sier det er?
Det var mindre vondt enn jeg hadde trodd, men vondt var det, 

Hvordan har barnefaren det? Trives med han med barnet?
Tror han har det veldig bra, det virker iallefall sånn. Han trives i papparollen :-)

Skal du og barnefaren flytte ut sammen ettersom det sikkert er litt stress og bo hjemme hos noen..?
Vi trives slik som det er nå, å bo hjemme hos noen er ikke stress :-)

THEA CELIN BADER

En av de første tingene som ble gjort når jeg kom hjem fra sykehuset var å bade lille Thea, hun hadde jo ikke fått badet på sykehuset og de ville aller helst at vi skulle vente med å bade hun til navlestrengen var falt av så det gjorde vi. Heldigvis falt den av når vi lå på sykehuset så hun var klar for badings når vi kom hjem :-)

Var litt spent på om hun ville like det eller ikke, men det var ingen tvil om at hun elsket å bade! Når hun kom nedi vannet så du på hele hun at hun storkoste seg og jeg ville egentlig ikke ta hun opp av vannet, men til slutt måtte jeg jo det. Når hun skal tørkes er hun egentlig storfornøyd da også, og iallefall om hun får ligge litt uten bleie - da er alt supert, og hun tisser alltid etter hun er blitt badet. 


1.bad


2.bad

EN LITEN UPDATE

Først kan jeg vel beklage for super dårlig blogging i det siste, men dagene går i ett og jeg tenker ikke på å blogge. Dagene går i mating, bleieskifting og kosing for det meste :-) Nå begynner vi også å komme litt inn i rutiner så kanskje jeg kan få presset inn ett innlegg for dagen iallefall.

Ellers har vi det veldig bra, jeg stortrives som mamma! Lille Thea er snill som dagen er lang så jeg har vært veldig heldig. 

Imorgen kommer helsesøster på hjemmebesøk så jeg er litt spent på hvor mye Thea er vokst, jeg syntes jo hun vokser mer og mer for hver dag som går - og jeg måtte pakke vekk 50 klærne allerede etter to uker.....


Kosejenten før leggetid! 

NOE DU LURER PÅ?

Tenkte at nå som jeg har fått erfare mammarollen i snart 3 herlige uker, er det på tide med en spørsmålsrunde igjen. Folk stiller meg spørsmål både på bloggen og facebook så tenkte det var like greit å samle alt :-) For dumme spørsmål vil selvfølgelig ikke bli besvart. 

Spørsmålene trenger ikke å ha noe med mammarollen å gjøre heller, det er helt opp til dere hva dere lurer på!

FØDSELSHISTORIEN

Endelig har jeg fått sumlet meg til å skrive ned fødselen, jeg husker ikke alt og kommer ikke til å legge ut en veldig detaljert fødselshistorie. Jeg var egentlig veldig usikker på om jeg skulle legge den ut eller ikke siden jeg syntes det er noe veldig personlig - men det kan jo ikke skade.


Det hele begynte søndagsmorgen klokken 07, da hadde jeg og Tony lagt oss for en time siden og jeg våknet av smerter i magen som kom og gikk. Prøvde å ligge så lenge som mulig i sengen men det var umulig så jeg fant ut at jeg heller skulle prøve å gå i dusjen siden varmt vann pleide å funke mot kynnere. 

Tiden jeg var i dusjen var himmelsk og det hjalp virkelig på. Etter at jeg hadde stått i dusjen en timestid var det tomt for varmtvann så da flyttet jeg meg inn i stuen. Smertene fortsatte og tilslutt stod mamma opp og sa at hun trodde jeg hadde rier, noe jeg ikke trodde på. Jeg hadde jo hele tiden belaget meg på å våkne om natten av rier, og at jeg skulle gå over tiden.

Klokken nærmet seg 09, og det ble værre å værre. Riene kom med noen minutters mellomrom og varte i ca 1 minutt. Til slutt ringte vi opp på KK og de ville ha meg opp på en sjekk, vi drøyde tiden lengst mulig siden jeg ikke trodde noe var på gang - trodde egentlig at jeg var matforgiftet!Når klokken nærmet seg 12 var vi ankommet fødeavdelingen jeg ønsket å føde på, møtte på en kjempe koselig jordmor som tok oss med inn på ett rom for å sjekke åpningen og hvordan ting stod til. Jeg kledde av meg, la meg på sengen og ante fred og ingen fare. I det hun hadde sjekket meg så hun bare på meg og smilte: ''her er det 4 cm åpning, og du reiser ikke hjem herfra før du har fått baby.'' 

Hele meg gikk egentlig litt i vranglås, jeg hadde ikke forestilt meg å bli mamma nå - jeg hadde jo ikke gått til termin engang. Det fikk synke litt inn på både meg og Tony før vi ringte å oppdatterte foreldrene våre. 

Riene ble sterkere, og jeg skulle få ligge i badekar siden varmt vann lindret smertene litt og jeg klarte å slappe mer av mellom riene. Etter en liten stund i badekaret fant vi ut at det kanskje ikke var så lurt likevel siden lillemor begynte å stresse når jeg lå der. Flyttet oss inn igjen på sengen så jeg kunne få akungpunktur, noe som jeg måtte ta ut igjen med en gang siden det svei.Klokken nærmet seg 16, og jeg følte ingen framgang! Følte alt stod stille, og at dette kom til å ta lang tid. Spurte om de kunne sjekke meg igjen bare for å se at det var noe framgang - og jaggumeg var det 7 cm åpning! 

Tiden gikk og lillemor ville ikke skli lenger ned i bekkenet så jeg måtte opp på prekestolen å presse litt, i det jeg presset kom det noen skrik også, og ''morsom'' som Tony er mente han at jeg kunne begynne å synge opera. Når jeg lå meg ned igjen på sengen sjekket de igjen og da var det 9cm åpning, og der gikk vannet. 

Like etterpå (klokken 17) kom pressriene, og jeg fikk presse. Jeg presset og presset, og følte ikke vi kom noe nærmere målet i det hele tatt. Plutselig ble det skikkelig framgang og hodet lå helt nede og jeg fikk ikke presse så mye som jeg ville. Det var nå utfordringen kom, jeg fikk presse litt og litt - men ikke skikkelig. Det å holde igjen på en pressrie er jammen ikke lett, og det var mer vanskelig enn vondt. Etter noen småpress fikk jeg endelig presse for fult og det gikk ikke lange tiden før lillemor kom ut i en fei - 17:46 kom nemlig prinsessen til verden etter en kort, og fin fødsel!

Jeg kan si at jeg er stolt over meg selv som fødte helt uten bedøvelse :-)

PRINSESSEN HAR FÅTT NAVN

Lille Thea Celin

TRAGISKE DAGER

De siste dagene har egentlig bare vært dritt og kaos. Søndag fikk jeg plutselig 40,5 i feber og kjempe dårlig så reiste på legevakten som sendte meg videre til haraldsplass - tok noen prøver der før de bestemte seg for å sende meg videre til kvinneklinikken siden de mente jeg heller hørte til der. 

Har siden søndag vært liggende på kvinneklinikken med høy feber og følt meg dårlig så snille mamma har lagt der oppe med meg å tatt seg av lillemoren :-) Har tatt masse prøver så nå venter vi egentlig bare på svar slik at jeg kan få medisiner. 

I dag fikk jeg komme hjem på ''permisjon'' for natten slik at det kanskje ble litt søvn å få, imorgen skal jeg få siste dose med intrevenøs antibiotika. Nå holder Tony på med kveldsstellet på lillemor før hun skal binge så skal vi se cæsar før vi også finner sengen. 

Prinsessen har også fått navn som dere snart skal få vite!

LEGGETID

Heihei!
Stupte bare innom bloggen for å si god natt fra me og lillemor. Nå har hun fått pysj på, ny bleie og mat så hun er fornøyd :-) Blir nok en liten stund til vi sovner siden hun bare ligger å ser seg rundt mens hun lager masse koselyder!

Som sagt var det bare meg, min søster og mamma her i dag (og lillemor såklart) så vi koste oss med deilig mat og tv :-) Mamma bakte også oreo kake som jeg gleder meg til å smake på i morgen!

EN SKIKKELIG KOSEJENTE

Det har ikke blitt mye blogging fra min side den siste tiden, men det sier vel seg selv? Nå i begynnelsen er det endel å komme inn i, og jeg vil aller helst bare kose med jenten min hele tiden. 

Hun er en skikkelig kosejente, og liker egentlig ikke å ligge alene verken på dagen eller natten - men om natten skal hun sove i egen seng så får hun heller kose i sengen min på dagen :-) 

Skal prøve å bli bedre på bloggingen framover, men når lillemor sover så sover jeg også.


kosetid med pappaen før leggetid. 

Senere skal Tony på julebord - så jeg, mamma og min søster skal ha skikkelig kosekveld :-) I morgen kommer oldefaren til lillemor på besøk så blir vel til at vi baker en kake i dag!

Blir kanskje korte og rotete innlegg, men må forte meg når jeg først får tid.

 

KVINNEKLINIKKEN IGJEN

Siden jeg valgte å reise hjem fra kvinneklinikken etter to døgn måtte vi opp igjen i dag for å ta noen prøver av lillemor før de kunne skrive oss helt ut derfra. Alle prøvene var bare bra, og hørselen var heller ikke noe å si på! Hun hadde hatt ett vekttap på 5 % fra fødselsvekt, noe som er helt perfekt. 

Etter at vi var ferdig der oppe reiste vi opp til oldeforeldrene mine (tippoldeforeldrene til lillemor), for å hilse på. Jeg er så stolt over den lille jenten vi har skapt at jeg vil jo aller helst vise hun til alt og alle  

Ellers går ting veldig bra her! Vi stortrives som foreldre, det er helt rart å tenke på at i dag er termin - men samtidig deilig. Heldig som vi er har vi allerede fått ha jenten vår i fire dager, og ting kunne ikke vært bedre! Helt utrolig hvor mye lykke en liten skapning kan bringe. 


 
Ett stk. sliten men veldig lykkelig Cecilie! 

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013


Hei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits