ADVENDSKALENDER PÅ BLOGGEN?

Hei! Nå nærmer julen seg med stormskritt og i helgen skal vi jammen meg pynte til jul. På søndag er første søndag i advendt og første søndag i advendt i fjord fikk jeg Thea Celin, rart å tenke på! Denne julen kommer liksom til å bli så annderledes, men samtidig så lik. Gleder meg iallefall til å feire julen med familie, julen er en skikkelig familietid for meg. Thea skal få sjokoladekalender hver dag, og pakke hver søndag i advendt, hun skjønner ikke så masse i år av dette, men jeg er vokst opp med gavekalender så da får hun også. Valgte å ta hver søndag i advendt nå slik at hun heller kan få litt dyrere ting de dagene. Hver søndag skal vi lage deilig frokost, tenne lys, synge og bare kose oss skikkelig! Skal prøve å få bakt endel julekaker også slik at julelukten kommer i hus! 

Men over til overskriften, jeg vurderer å ha en avdenskaldener her på bloggen også, slik som Thea får. Det ville foregått slik at jeg legger ut ett innlegg hver søndag i advendt om hva du kan vinne, og hva du må gjøre for å være med i trekkningen, så trekker jeg en vinner fredagen. Hadde dette vært interessant? :-) Hva ville dere eventuelt hatt i kalenderen? 


Thea Celin får litt vennebyen ting siden hun er helt vennebyen frelst! 

Idag daler snøen ned og jeg gleder meg til helg med gullet. Vi skal kose oss med god mat, slappe av, vennebyen og bare dulle hjemme! Imorgen blir det som sagt fult pynting til jul :-) Hva skal dere i helgen?

THEA CELIN 12 MND

Huff og huff. Nå er lille prinsessen min hele 1 år, og jeg har vært mamma i 1 år. Det er rart å tenke på hvor mye som har skjedd iløpet av de 2 siste årene, og hvor fort årene har gått. På denne tiden for ett år siden var jeg nybakt mamma klar for hjemreise fra kvinneklinikken. Jeg skulle da starte mitt nye liv som mamma for Thea Celin, og jeg hadde ett lite menneske å ha ansvar for. Thea Celin er blitt en stor jente, som utvikler seg som hun skal, hun er lykkelig og helt fantastisk! Før jeg ble mamma klarte jeg ikke å forestille meg hvordan det var, men jeg har blitt positivt overrasket på alle måter. Det er slitsom, selvfølgelig. Men all gleden som hører med veier opp for alt :-) I dag var vi også på foreldresamtale i barnehagen og det var bare skryt å få, de er strålende fornøyd med lille prinsessen, og hun utvikler seg akuratt slik hun skal. 

De fleste kan:
¤ Imitere andres aktivitet - JA. 
¤ Bable med ordlignende lyder - JA. 
¤ Vise hva hun vil ha -  JA. 

 

Halvparten kan:
¤ Sier enkeltord (ikke mamma/pappa) - JA. Hun sier ja, nei, nana (hade), tate (tante). 
¤ Tar et par steg - JA, hun går. 
¤ Forstår enkle instruksjoner - JA, hvis hun gidder.  

 

Noen få kan:
¤ Skriver med tegnestifter - JA, hun kan tegne, men ikke skive, haha. 
¤ Flink til å gå - JA. 
¤ Sier to ord (ikke mamma/pappa) - JA. Som nevnt over sier hun ja, nei, nana (hade), tate (tante). Hun har også sagt momo (mormor).  


 


1-ÅRSFEIRING

Imorgen fyller prinsessen min 1 år. Idag er det ett år siden jeg satt hos moren til Tony å trykte i meg pinnekjøtt til den store gullmedaljen, og ante fred og ingen fare. Morgenen etter våknet jeg med murringer/rier, og iløpet av dagen viste det seg at prinsessen ville melde sin ankomst 4 dager før termin. Dette året har gått så ufattelig fort, og jeg vet ikke hvor tiden er blitt av. Fra å være en nyfødt liten prinsesse uten egne meninger og som stortsett bare lå der til å bli en liten frøken med egne meninger, aktiv som bare det, og sta som ett esel. Dette året har virkelig vært en reise, og jeg er så ufattelig glad for alt som er skjedd. Av og til tenker på hvor jeg hadde vært idag om jeg ikke hadde fått Thea Celin, og jeg er så utrolig glad for at jeg ble mamma i en alder av 17 år, og alt jeg har oppnådd. 

Uansett; i helgen feiret vi dagen hennes med familie og venner. Dagen ble akuratt slik jeg hadde forestilt meg, og Thea Celin stortkoste seg! Hun fikk masse fine leker, klær og annet dill til rommet. Hun skulle også få spise kake og cupcakes helt selv, men fisefin som hun er ville hun ikke bli skitten på hendene sine så hun ville heller ha en smoothie. Fornuftig prinsesse. Hun er egentlig ikke veldig glad i søtsaker, så hun koser seg mye heller med frukt/kjeks. 

Fredagen satt meg, Christine og min søster å laget hello kitty kake og rosa cupcakes. Noe som ble en kjempe suksess og jeg ble strålende fornøyd med resultatet! Har aldri i hele mitt liv laget en lignende kake, og de få gangene jeg har laget kake har den blitt pyntet med helt vanlig kakefyll. 


He he he, dette var ''restene'' som var igjen. En hel masse kaker! Og ingen turde å smake på hello kitty kaken så jeg måtte smake når alle var gått.


Ett stk. fornøyd prinsesse som fikk både gåbil og ''atv''. Når alle var gått var det jammen godt med melk og mammakos <3 

Imorgen skal vi feire dagen sammen med pappaen, da skal vi først på baluba så på IKEA å spise kjøttboller som er favoritten til Thea Celin. Men aller først skal hun i barnehagen og feires der :-) I barnehagen til Thea Celin har de slik at de i barnehagen feirer dagen med noe godt og sunt (smoothie, fruktspyd ++). Imorgen skal de feire med smoothie siden det er Thea Celin sin favoritt :-) 

Nå skal jeg sette i gang med noen skoleoppgaver, før jeg må handle og hente gullet igjen. Hun var ikke i barnehagen før i halv elleve tiden, så kan ikke hente hun alt for tidlig heller. Denne uken skal vi også på foreldresamtale i barnehagen, noe jeg gleder meg veldig til! Aldri vært med på det før, og det blir spennende å høre hva de har å si om Thea Celin :-) Det er også tid for 1-årskontroll denne uken, og en ting til som jeg ikke nevner på bloggen! Hihihi. Ha en fin uke <3 

ANBEFALINGER

Her kommer jeg til å legge inn sponsorer, anbefalinger, tips og råd :-)

JULEKJOLER

Nå nærmer julen seg, og i forbindelse med julen er det ofte mange besøk. Alt fra middagsbesøk, familiebesøk, julaften og julebord. Da er det jo viktig for oss jenter å ha en kjole som er pen, og pyntelig. Gjerne en kjole som kan brukes ved flere anledninger. Jeg har allerede funnet min og Thea Celin sin julekjole, de kan dere se >her<, det er min ''nye'' blogg, men jeg har ikke helt bestemt meg for om jeg skal flytte over på den eller bli værende på denne. Det er jo her jeg har hele svangerskapet, fødselshistorien og første året til Thea Celin, samtidig så føler jeg det er blitt så rotete og uoversikklig her. Men vi får se, hva mener dere? 

Nå har jeg letet litt rundt på nettet siden jeg bare er hjemme likevel. Leverte Thea Celin i barnehagen til frokosten slik at hun fikk spist frokost der mens jeg gikk hjem igjen å tok meg en dupp, hadde tidenes hodepine i det jeg stod opp så da var det greit å få seg to timer til på puten. Nå er pappaen til Thea Celin på vei til barnehagen for å hente hun, han skal ha hun til imorgen så de kommer nok til å kose seg masse :-) Jeg har ingen planer, det blir vel til at jeg rydder i skuffer og skap siden jeg bare har puttet det oppi skuffer ettehvert og ikke har helt system. Det er noen maskiner som roper på å bli vasket så det er vel noe jeg må gjøre også. Men først; middag hos mine foreldre!

Her er noen kjoler jeg falt helt for, og som fort kan passe til mange anledninger:


Den svarte er ganske klassisk, men med noen kule sølv sko og fin pynt blir den nok lekker! Den røde er jo skikkelig jul, hehe.


Disse er jo bare super skjønne. Kan fint brukes til alt. :-)

Alle kjolene er fra nelly.com 

NY BLOGG

Www.mammack.blogg.no

LANGE NETTER

Hele helgen og fram til idag har vi sovet hos mine foreldre, ryggen begynner heldigvis å bli bedre så idag skal jeg hjem (mulig det blir imorgen også). Thea styrer fælt om natten, og våkner med ett hyl sånn helt uten videre. Tror det egentlig bare er på trass, og at hun bare må få ligge. Hjertet mitt blør når hun griner, så der er jeg veldig "svak".

Hun har også vært litt sutrete i 2 dager nå, og når jeg så inn i munnen hennes igår så jeg en hvit prikk langt bak, så mulig det er en dum jeksel på vei. :-(

Ellers så har helgen gått vanvittig fort.
På lørdg var vi en tur hos Christine så ungene fikk lekt fra seg før de skulle legge seg, når thea var i seng skulle jeg (eller Ørjan siden jeg ikke bør kjøre så mye bil) leke taxisjåfør for min tante, hun hadde jeg ikke sett på sikkert 2 år så det var veldig kjekt. Igår var vi på deilig pinnekjøtt hos moren til Tony.

Nå er Thea på vei i barnehagen, jeg tar meg en ekstra time på puten før jeg går løs på skolearbeid. Henger nok litt etter nå med en uke "fri", og enda en uke blir det ser det ut som. Dårlig start på året, men etter jul blir det bra!

Tenkte jeg skulle legge ut fler bilder fra helgen etterpå. Denne uken har vi ingen store planer, jeg skal bli frisk i ryggen fort som fy. Kiropraktor å knekke litt igjen på tirsdag, så håper jeg at han har tenkt ut enda en time denne uken slik at jeg blir fortere frisk. På fredag er det Planleggingsdag i barnehagen så da tar jeg og noen venniner med oss ungene på baluba!

SVAR PÅ SPØRSMÅL; MAMMA/BF

Bor du og Tony sammen i den nye leiligheten? Nei, det gjør vi ikke. 

Hvor mange mnd er Thea nå? 11.

Har du lyst på flere barn? Ja, jeg har lyst på ett til iallefall :-)

Hvis du hadde fått gutt, hva hadde han hett da? Det vil jeg ikke si itilfelle jeg får en gutt neste gang. 

Hvem syntes du Thea ligner på? En god blanding av meg og faren. 

Er Thea mye syk? Nei. 

Hvor ofte har Thea samvær med faren sin? Som nevnt tidligere så velger jeg å ikke svare på spørsmål om barnefaren. Noen spørsmål er greit, men det er noe som er mellom meg og han. 

Hvordan skal du og bf gjøre det i julen? Vi alle 3 skal feire jul sammen, hvordan vi gjør det vet vi ikke enda. I fjord spiste vi med hans familie og åpnet gaver med min, så det blir vel noe lignende dette året også :-)

Det var svar på alle spørsmålene for denne gang, Skal prøve å komme med ett skikkelig innlegg senere :-) Jeg har fått en ny ''samarbiedspartner'' og gleder meg veldig til å få pakke i posten! Det er noe jeg virkelig trenger, og kommer til å ha med meg hver dag. Noen som kan gjette hva det er? 

IKEA SHOPPING

På onsdag til meg, Thea og pappaen oss en tur på IKEA. Jeg manglet noen ting til leiligheten som var nødvendig (bossbøtter feks), så det måtte jeg ha. Thea elsker kjøttbollene der så hun fikk likesågodt kjøttboller til middag :-)
Tror hun syntes vi var verdens beste foreldre akuratt da, hehe. Hun gomlet i deg mens hun sa "mmmm" flere ganger.

Brukte ekstremt lang tid gjennom hele IKEA siden det er kjempe stort, og jeg har utrolig vondt i ryggen. Hele denne uken har jeg vært sykemeldt fra skolen for å komme meg skikkelig på beina igjen, noe jeg fremdeles ikke har. Sliter med å gå, sitte, ligge, sove; ja, alt! Imorgen skal jeg heldigvis til kiropraktoren så håper han får knekt opp litt så jeg slipper enda en uke med sykemelding. Det har jeg ikke tid til nemlig!

Nå har vi nettopp spist frokost faktisk, Thea har lært seg at hun må sove lenge når hun kan! Jeg derimot, jeg har vært våken siden halv seks.....
Senere har vi ingen som helst planer, blir vel bare hjemme tenker jeg!

IKEA SHOPPING

På onsdag til meg, Thea og pappaen oss en tur på IKEA. Jeg manglet noen ting til leiligheten som var nødvendig (bossbøtter feks), så det måtte jeg ha. Thea elsker kjøttbollene der så hun fikk likesågodt kjøttboller til middag :-)
Tror hun syntes vi var verdens beste foreldre akuratt da, hehe. Hun gomlet i deg mens hun sa "mmmm" flere ganger.

Brukte ekstremt lang tid gjennom hele IKEA siden det er kjempe stort, og jeg har utrolig vondt i ryggen. Hele denne uken har jeg vært sykemeldt fra skolen for å komme meg skikkelig på beina igjen, noe jeg fremdeles ikke har. Sliter med å gå, sitte, ligge, sove; ja, alt! Imorgen skal jeg heldigvis til kiropraktoren så håper han får knekt opp litt så jeg slipper enda en uke med sykemelding. Det har jeg ikke tid til nemlig!

Nå har vi nettopp spist frokost faktisk, Thea har lært seg at hun må sove lenge når hun kan! Jeg derimot, jeg har vært våken siden halv seks.....
Senere har vi ingen som helst planer, blir vel bare hjemme tenker jeg!

DET PERFEKTE SOVEROM.....

Jeg har så mange planer i hodet mitt om hvordan jeg vil at ting skal se ut, og hvordan jeg vil at ting skal være. Jeg gleder meg til å kunne innrede mitt eget, gjøre som jeg vil og bare styre på hjemme. Men det blir ikke enda. Slik som det er nå så leier jeg leilighet, jeg kan male og gjøre stortsett det jeg vil, men det blir ikke det samme. En dag, når jeg kjøper skal det bare bli så fint! Jeg styrer jo litt på hjemme, og prøver å få det sånn noen lunde koselig. Jeg har bestemt meg for å ta rom for rom. Alt ser sånn noen lunde ok ut nå, men langt ifra slik jeg ønsker at det skal se ut. Nå går jeg løs på soverommene til meg og Thea. Thea ønkser deg noen møbler til det til bursdagen, mens jeg må kjøpe ting til mitt rom selv. Var en liten tur på IKEA igår å fikk kjøpt noe av det jeg bare måtte ha. Så mangler jeg endel ting for at det skal bli noen lunde ok; 


Sengegavl fra IKEA, til bare 1500,- 


Nattbord fra home&cottage, usikker på prisen.


store hotellputer fra home&cottage, usikker på pris her også. Men disse ønsker jeg i en mørk gårfarge. 


Grått sengesett (eller mørkgrått). 

Utenom dette sikler jeg på en annen side, og kanskje jeg får ett samarbeid med dem så jeg venter litt med å vise dere resten! Når jeg er helt ferdig er jeg ganske sikker på at det blir veldig koselig. Har vurdert å gi rommet ett malingsstrøk i julen, og da blir det perfekt! Viser dere hvordan soverommet ser ut nå, før jeg har gjort noe i helgen :-)

PRINSESSEBURSDAG

Da var novembermåned kommet, og i denne måneden for ett år siden ble nydelige Thea Celin født 4 dager før termin. Nå er det bare 27 dager til hun fyller året, og første bursdag blir både spennende og spesiell! Thea Celin kommer ikke til å huske særlig mye av denne dagen, men vi skal ta masse bilder så kan hun se tilbake på det senere. Har masse bilder i hodet mitt om hvordan jeg vil det skal bli, men spørsmålet er om det blir slik. Jeg har ikke bestemt meg for hvor jeg skal ha det engang. Planen var egentlig å ha det hos mine foreldre (siden jeg bodde hjemme for ikke lenge siden), men nå har jeg jo egen leilighet (men mangler spisebord så blir liten plass). Det er iallefall det første jeg må finne ut :-) 
Det blir mer enn ett besøk, så det er masse å styre med denne måneden. Alt skal planlegges og alt skal passe for alle. Veldig usikker på om jeg og pappaen til Thea Celin skal feire ''hver for oss'', altså han med sin familie, og jeg med min. Så vil jeg feire med mine onkler å tanter siden de har, og kommer til å ha mye med Thea Celin å gjøre. Sist, og for de minste så vil jeg ha barnebursdag også. Thea Celin har jo venner på sin alder (uten at hun er helt klar over det selv), og det er jo kjekt å se tilbake på. Jeg har flere venniner med barn på samme alder som Thea Celin (sånn ca iallefall), så da kan jeg både møte mine venniner, og Thea Celin få leke med andre. To fluer i en smekk! 

 

SVAR PÅ SPØRSMÅL; BIL/HJEMMET/SKOLE

Her får dere svar på endel av spørsmålene, jeg har delt spørsmålene opp i to ''deler'', denne og en jeg kaller MAMMA/BF. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke vil svare på spørsmål om pappaen til Thea Celin, men jeg skjønner jo at dere er nyskjerrig. Så om dere lurer på noe om han kan dere stille spørsmål i dette innlegget, så svarer jeg i neste (svarer på det jeg vil svare på, resten får dere lure på, hehe). 

Trives du i den nye leiligheten? Ja, vi stortrives! Både meg og Thea :-)

Utenom skole og mammatid, jobber du? Nei, det gjør jeg ikke. 

Hvor ofte er du på skolen? Vær dag som oftest, med mindre jeg/Thea er syk. 

Hvorfor er du og Thea så mye syk? Uheldig, og dårlig immunforsvar. Thea har ikke vært syk på veldig, veldig lenge - og jeg får plutselig feber om jeg feks. gjør masse på en gang. 

Hva er dine framtidsplaner? Bli ferdig med utdanning, få ett til barn, finne drømmemannen, gifte meg, og leve lykkelig!

Hvor mye betaler du i mnd i husleie? 8500,-

Hvor på Hilland bor du? Hillandsfeltet.

Er du mye hjemme? Utenom skole så er jeg stortsett hjemme. I helgene prøver vi å finne på ting men utenom det er vi hjemme. 

Hjelper dine foreldre deg økonomisk? Nei, det gjør de ikke. 

Kan du legge ut bilder av leiligheten slik den ser ut nå? Ja, det kan jeg få gjort når jeg er hjemme igjen og ryggen er bedre. Kanskje i helgen?  

Hvem har betalt bilen din? Jeg.

Hvorfor er du mye vekke fra skolen? Jeg er ikke mye vekke fra skolen, og når jeg er vekke er det fordi at jeg eller Thea er syk. 

Hvordan er det å gå på skole nå som du har barn, vanskelig å lese? Vel, det er faktisk ganske trangt med tid og vanskelig å få lest. Jeg henter Thea rett etter skolen, drar hjem å leker, spiser middag, leker/koser, spiser kvelds så er det leggetid for hun. Når hun er i seng er det ting hjemme som roper på meg (oppvask, rydding, vasking av klær osv), når det er ferdig er jeg så trøtt at sengen roper. Jeg har lovet meg selv at etter jul skal jeg bli mye flinkere å lese! 

Hvordan gikk det på oppkjøringen? Var det noe du gjorde feil på, som du vil tipse om videre? Hvilket teorispørsmål fikk du? Oppkjøring gikk strålende, og jeg var heldig med oppkjøringsruten. Jeg fikk oppkjøring rundt Hordvik/Hylkje hvor jeg har bodd de siste 11 årene, så jeg viste om alle sideveier og hvor jeg har vikeplikt. Jeg er ikke særlig flink til å rygge (noe man får på oppkjøring), men så lenge jeg brukte god tid gikk det veldig fint. Jeg fikk spørsmål om servostyring. Jeg har vel ikke andre råd enn at du må bruke den tiden du trenger, du har ikke hastverk. Ikke vær nervøs, og ta ting som det kommer. Lykke til med oppkjøring til deg!: -)

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013


Hei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits