THEA CELIN 8 MND.

Den 27. juli var Thea Celin hele 8 måneder. Tiden går alt for fort, og jeg føler ikke jeg henger med. Å følge med på utviklingen til Thea Celin er så utrolig kjekt, hun er så flink, ivrig og glad! Ingen fortalte meg det at å være mamma er bra, jeg elsker det og kunne ikke byttet det mot noe i verden! 

De fleste kan:
¤ Sier mamma og pappa - Hun sier mamma og ''baba'', men pappa kommer vel snart det også. Tony mener hun har sagt pappa ett par ganger, men jeg har ikke hørt det. 
¤ Begynner å krabbe - JA. Hun kan krabbe, men har funnet ut at å åle seg går raskere så hun åler seg mest.
¤ Flytter objekter mellom hendene - JA. 


Halvparten kan:
¤ Står med støtte - JA.
¤ Flink til å krabbe - JA. Men som sagt; hun åler seg mest.
¤ Peker på objekter - NJA, hun peker ikke, men strekker seg etter ting hun vil ha eller nå. 

 
Noen få kan:
¤ Drar seg opp til stående - JA.
¤ Plukker opp ting med to fingre - JA.
¤ Viser hva hun vil ja - NJA, strekker seg etter det hun vil ha.  


 

DERE FÅR SVAR;

Siden jeg kjørte igang spørsmålrunde for litt siden, får dere svarene nå;

Hvordan er det å være ung mor? Vel, jeg vet jo ikke hvordan det er å være eldre mor da. Men vil tro det er både positive og negative sider med begge deler. Jeg som ung har kanskje mer energi, finner på mer og er kanskje litt mer ''ungdommelig'' når barnet blir eldre. Noen ser kanskje ned på oss unge mødre uten utdanning og jobb, men det gir jeg blanke i. Jeg er stolt over meg selv som har barn i en alder av 18 år :-) 

Hvordan er Thea om nettene? For å være ærlig så er Thea omtrent ett mareritt om nettene. Hun våkner mange ganger, skriker litt, krever oppmerksomhet og skal bare ha kos. Hun finner også på at klokken 4 om natten er det på tide å stå opp, da er hun lysvåken og skal ha alle opp av sengen. 

Hvordan er faren oppi dette? Pappaen til Thea er veldig tilstedet, han elsker Thea overalt, og Thea elsker pappaen sin. Hver gang hun ser han smiler hun stort og blir kjempe glad. Hun elsker å leke med han, og han elsker å leke med hun.
 

Hvem er hun mest lik? Syntes hun er lik deg da, men hva hører du mest? Først var hun veldig lik meg, men nå begynner hun å ligne litt mer på Tony. Vil si hun er en god blanding av oss begge. Nesen min, og øynene til Tony. 


Hva var dine tanker da du ble gravid? Si det. Jeg tenkte vel ikke stort den første tiden, følte egentlig bare ett tomrom. Kjente ikke meg selv igjen, viste ikke hva jeg skulle gjøre, hvordan dette kom til å gå eller hvordan folk ville takle det. Jeg ble glad og redd på samme tid, glad for at vi hadde skapt en spire, og at jeg hadde ett levende vesen i magen min, men skummelt at jeg var 17 år og skulle bli mamma. 

Har du lyst på flere barn? Ja, jeg har lyst på 1 til.

Hvordan ser drømmemannen ut? Hehe, tja, la meg se. Sixpack, småbrun, brune øyne, brunt hår, masse muskler, høyere enn meg. Neida. Utseende er ikke så viktig mer faktisk, en drømmemann er en mann med masse kjærlighet, han er ærlig og trofast, tar vare på meg og Thea. Respekterer at jeg har ett barn, så er det selvfølgelig viktig at Thea og drømmemannen kommer overens. Hun er trossalt gullet mitt. 


Hva er det allerbeste med mammarollen, og hva savner du fra tiden før du ble gravid? Det aller beste med mammarollen er å følge utviklingen til Thea Celin, å se alt nytt hun lærer, se at hun er glad i meg, og se at hun vokser. Jeg savner vel egentlig litt å være like spontan som før, da kunne jeg funnet ut at jeg ville dratt på hyttetur og bare dratt, slik klarer jeg ikke nå. Men jeg kunne ikke byttet livet ''før'' mot noe i verden. 

Savner du graviditeten? På noen måter gjør jeg det, men andre ikke. Jeg savner den store magen, alle sparkene og all gleden. Men samtidig var det masse hormoner, vondter og stress.

Var det lett å finne navn? Nei, det var det ikke. Vi var innom ganske mange navn før vi kom fram til navnet Thea Celin.

Hvordan tok foreldrene dine det? De tok det så som så. Det var jo ett sjokk for de begge, men begge tok det veldig fint og begynte å glede seg til å bli besteforeldre ganske kjapt. Den dag i dag elsker de Thea Celin, og er kjempe stolt over å være besteforeldrene hennes.

Hvordan fortalte du dem om graviditeten? Alt skjedde fort. Jeg ble sendt rett fra legesenteret med misstanke om graviditet utenfor livmoren og opp på KK. På vei opp fortalte jeg det som det var og begge to kom i en fei.

Hvordan er det å gå på skole, og ha barn samtidig?
Det kan jeg ikke svare på enda. Jeg har hatt ett år med permisjon nå, så begynner jeg på skole igjen i august.

Syntes du det er lurt å få barn i en alder av 17/18? Det er vel ikke lurt med tanke på utdanning, økonomi og alt det som burde vært fikset først. Men samtidig vil jeg tro at man har mer energi som ung, og er det først skjedd er det jo bare å gjøre det beste utav det.

Sovner Thea av seg selv eller vugger/pupper du henne i søvn? Har det alltid vært sånn, evnt. hva gjorde du for å venne hun av med det? Spør fordi jeg har en sønn på alder med Thea som må bli vugget i søvn, og nekter å sovne selv. Thea har vært grei på det området der. I begynnelsen sovnet hun oppå meg eller inntil puppen, men etterhvert begynte hun å ligge i sin egen seng og jeg slapp vuggingen/puppingen. Ting gikk egentlig av seg selv. Den dag i dag legger hun seg i sengen selv, får litt melk på flaske, sutrer litt og sovner. Mulig jeg må inn noen ganger å gi hun smokk. 

 

Ammet du i begynnelsen eller gikk hun rett på mme? Evt. hvordan taklet hun å gå fra morsmelk og over på mme? Jeg ammet til hun var 5 mnd, så gikk hun over på mme for fult. Overgangen gikk veldig fint, litt hard i magen til å begynne med men med litt malt gikk det fint.

Hvor gammel var Thea når hun satt selv? Hun var 6 mnd når hun satt selv. Nå som hun er 7 mnd setter hun seg opp selv og sitter en god stund før hun legger seg ned igjen.

Hva begynte du med når du begynte med fast føde, og hvordan? Altså, hvilke måltider begynte du med? Begynte med grøt til kvelds, litt og litt. Når hun hadde fått det en stund gikk jeg over på middagsglass så grøt til frokost også.

 Hvordan er økonomien hos dere tre? Dere tre, hvem er det? Det er da virkelig bare meg og Thea, sist jeg sjekket er det bare to :-) Meg og Thea klarer oss greit. Kjøper det vi trenger, og Thea har alt hun trenger og vel så det.

Hvor får du penger fra, er du sparsom eller lever du litt ''luksus'' , og får endel av foreldrene? Hvor jeg får penger fra spiller egentlig ikke så stor rolle, jeg har nok til å leve greit. Spiser det jeg vil spise, og kan unne meg ting innimellom. Foreldrene mine betaler ingenting. Og det er slik jeg vil ha det, mye kjekkere å få overraskelser innimellom eller dra på shopping hvor de betaler :-)

Er vekten din det samme som før du ble gravid? Om ikke, jobber du noe for at den skal bli det? Eller tenker du ikke noe på det? Vekten er nede i normal vekt og vel så det. Nå er det bare stramming og muskler som skal til så er jeg fornøyd.

Om du ikke hadde blitt gravid og var uten barn nå, hva villet du ha gjort videre? Og hva hadde du gjort nå i denne perioden? Hadde jeg ikke hatt barn nå hadde jeg nok vært på fyllatur til syden, jeg skulle vært russ til neste år og det hadde nok blitt endel festing. 

Er du sjefete over Tony? Og hvem er sjefen i huset? Skjønner ikke hva du mener. Meg og Tony bor ikke sammen, jeg og Thea har leilighet for oss selv så her er det Thea som er sjefen, hehe.

Hva liker du best med deg selv? Jeg liker best at jeg er veldig glad i andre mennesker, bryr meg om de og lytter til de. Om du mener utseende messig er jeg ikke fornøyd med en dritt, hehe.

Hva liker du minst med deg selv? At jeg er så sjalu, blir fort lei meg og tar ting veldig tung. Utseende messig liker jeg magen minst akuratt nå, og puppene, hehe.

Anser du deg selv som veslevoksen? Anser meg selv som voksen! :-) 

Når har du oppkjøring? Har ikke fått oppkjøring enda :-)

Hvem betaler lappen for deg? Mine foreldre.

Hvordan foregår en typisk dag for deg? Står opp med Thea, spiser frokost sammen, leker, sover litt, rydder, lager middag/mater Thea, leker med Thea, legger hun så slapper jeg av. 

Hvilken linje skal du gå på til høsten? 2. året på vgs - banre og ungdomsarbeider

Hvordan ser du for deg livet ditt om 5 år, og 10 år? Om 5 år er jeg forhåpentligvis ferdig med all utdanningen min, jeg er på god vei inn i jobblivet og Thea er på vei på skolebenken. Om 10 år håper jeg at jeg har ett barn til, hus,bil og alt det på plass. Kanskje en hytte også. Jeg har iallefall drømmejobben :-)

Hvordan syntes du fødselen var? Var det vondt? Fødselen var helt fantastisk faktisk. Smerter fra helvette og vondt som fy, men langt ifra så vondt som jeg hadde forestilt meg. Den følelsen da jeg fikk Thea på brystet kan ikke beskrives, og ikke kan jeg huske hvor vondt det var heller. 

Har du fått bort strekkmerkene? Nei, de er der enda. Men de er mye mindre synlig. 

Er det lenge til du kunne tenkt deg en ny unge? Vel, aller helst vil jeg jo ha tette barn, men nå som jeg valgte å få første barn så tidlig må nummer 2 vente litt. Nå skal jeg iallefall ta utdanningen så får vi se :-)

Har du fått stygge kommentarer fordi du er en ung mor? Nei, det har jeg faktisk ikke. Det er iallefall utrolig lite, og mye mer positive kommentarer. 

 Sånn! Håper svarene var greie og at dette ikke ble alt for langt innlegg. Thea sover søtt så nå skal jeg svinge meg rundt med moppen ;-) Fikk ett spørsmål i siste liten i dag, men det spørsmålet var så teit og meningsløst at jeg ikke vet om jeg gidder å svare på det engang, isåfall kommer det i eget innlegg.

SISTE SJANSE

I flere dager har jeg lagt lang flat ut full i feber, formen har vært helt på bunn og jeg skulle bare ønske jeg kunne krølle meg godt under dynen innimellom. Heldigvis kan jeg ikke det, Thea krever sitt og vil jo ha oppmerksomhet hele tiden. Fikk begynt på en ny pencilinkur i går så håper den begynner å virke snart slik at jeg kanskje orker å gå ut av huset mer en jeg gjør nå. I dag har meg og Thea vært på middag hos Marita og Marianna, der fikk vi servert deilig marinert svinekjøtt og fløtepoteter; min favoritt! Nå ligger Thea å sover søtt mens jeg snart skal hoppe i badekaret for første gang siden jeg lå med rier på KK. Deilig og avslappende spør du meg. Imens kan dere benytte siste sjanse til å stille spørsmål før jeg svarer på spørsmålsrunden ikveld! Dere kan både stille i dette innlegget og det som er postet før :-)


Nå som jeg er syk er jeg ikke veldig flink å drikke, men kuli og solrik går ned på høykant ;-)


Lørdagskos.


Kan ikke bare være kjempe sunn! Lørdager = Sjokolade. 

Senere eller imorgen kommer også ett innlegg om tips til dere som bare må småspise hele tiden (akuratt som meg), hihihi! :-D Ha en strålende lørdag :-)

GRILL MEG

Nå som jeg er syk og bloggen blir lagt litt på hylla tenkte jeg å kjøre i gang en liten spørsmålsrunde. Dere kan spørre om alt fra graviditet til dagen idag osv, men; spørsmål ang. forholdet til meg og Tony er ikke vits å stille da de ikke vil bli besvart uansett. Så kjør på, still spørsmål og grill meg litt ;-)
PROFESJONELT DU LIKSOM

Som jeg nevnte i forje innlegg fikk Tony fallskjermhopp (tandemhopp) i bursdagsgave, og alt skulle være en overraskelse. Jeg hadde fortalt han at vi skulle til voss for å ri på hest og være skikkelig familie for en dag, det var jo selvfølgelig ikke sant. Hadde aldri giddet å kjøre til voss for å ri på hest, men han gadd tydeligvis det. Planen var at han skulle hoppe klokken 13, og vi skulle møte opp en halvtime før. Like over 12 fikk jeg telefon fra dem som driver det at noe var galt med helikopteret og at han ikke kunne hoppe før i 16 tiden. Fortalte han da om hva som skulle skje den dagen og at han skulle i fallskjerm, men at vi måtte vente til klokken 16. Tiden gikk, og ingenting skjedde. Like over klokken 17 ringte jeg opp igjen for å høre hvordan de lå an, og fikk da beskjed om å komme opp til litt før 6 så ble det hopp idag. 

Vi pakket sammen sakene våre og satt oss i bilen, men ventingen var ikke over da. Når vi kom opp ble det nesten 2 timer med venting der også, i godt over 20 grader og ingen drikke. Jeg satt med feber og vond hals så det gjorde det ikke særlig bedre. Men endelig skjedde det noe, han fikk på seg klærne før det var 20 minutters venting igjen, etter det var det på tide å komme seg ombord i flyet før de var klar for å hoppe fra langt over skyene! 

Alt i alt tror jeg Tony syntes det var verdt ventingen, og at det var en fin bursdag. Men det er ikke noe vi gjør igjen for å si det sånn, desverre. Egentlig skulle vi ut å spise med vennegjengen hans klokken 20, men i og med at alt ble så forsinket gikk ikke det. Jeg forstår veldig godt at det ikke er voss fallskjermklubb sin feil, men når de er så stor og de eneste som driver på i nærheten burde de virkelig ha en backup plan. Syntes også det var veldig feil at vi måtte betale full pris etter så mye venting og styr. Ikke nok med det; De hadde også skrevet feil pris på hjemmesiden, noe jeg gjorde dem oppmerksom på, men feil pris står fremdeles på hjemmesiden deres. 


Nå ligger jeg full i feber og med vond hals, slitsomt og veldig kjedelig...... Kan desverre ikke love hyppig blogging i de neste dagene, når jeg er syk og har theusen tar det virkelig all energien min!

FALLSKJERMHOPP

I dag er Det Tony sin dag, han blir hele 21 år. I en alder av 21 har han fått barn, holder på med høyere utdanning og er på vei i det voksne liv.
Nå er vi på vei til Voss slik at han kan få bursdagsgave, han skal nemlig hoppe i fallskjerm! Han vet ingenting om det enda, og tror vi skal til voss for å ri på hest!
Senere skal vi ut å spise bare oss mens Thea koser seg hos farmoren sin :-)

LADER OPP

DA var jeg tilbake til hverdagen og bloggingen igjen. Dagen i dag har utrolig nok gått i ett. Thea er småsyk enda så hun krever jo sitt, jeg har ikke vært hjemme på noen dager så var litt husarbeid jeg måtte få unna også. Fikk iallefall handlet det jeg trengte før vi hadde ett aldri så lite selskap her. Tony fyller nemlig 21 år imorgen, så jeg benyttet sjansen til å invitere han, mine foreldre og min kusine (+ kjæresten) på muffins, vaffler og digg. Jeg er en god godtegris, og elsker besøk så det var midt i blinken for meg. I morgen fortsetter dagen med feiring, han må jo få en liten oppmerksomhet fra gullet. 

Nå sover Thea søtt i sengen sin mens hun lader opp til morgendagen, da skal hun nemlig være litt med farmoren sin på kveldstid. Nå venter ett bombehus på meg, men lurer på om jeg skal snike meg til en episode med home and away først! 

Ble bare en liten oppdattering nå, og imorgen kan jeg desverre ikke love noe særlig med blogging siden dagen er fult opp! Kanskje dere får ett innlegg på morgenen eller kvelden om jeg får tid.

SAVNER DERE MEG?

Har vært noen stille dager på bloggen nå, men jeg har hatt både hender, føtter og hodet fult. Har kost meg med Thea, venniner og det som er. Imorgen er det ny uke, og jeg skal prøve å få til blogging iallefall en gang for dagen. For noen dager siden fikk jeg også en sponsorpakke i posten som jeg har het glemt å vise dere, men regner med jeg skal få skrevet ett innlegg om det denne uken.

Ellers får dere ha en fin natt! Thea er ikke helt i form så her blir det nok en lang natt.

TACOKVELD, DOP OG TREFF

Dagen startet tidlig for min del, Thea lå i sengen å lekte mens hun maste som en foss. Da var det bare å snu seg rundt å prate med hun, litt morgenkos i sengen så var vi klar for å starte dagen. Thea er blid som solen når hun våkner, og lager alltid en perfekt start på dagen min. Vi spiste frokost sammen før vi lekte litt og hun var klar for en lur igjen, sov i 10 minutter før hun var klar for fart og spenning igjen. Jeg hadde også legetime idag klokken halv to for å snakke litt med han og ta noen prøver. Vi kom inn på temaet Thea Celin og soving, noe som de fleste har fått med seg at ikke bare er enkelt. Hun er blitt en engel å legge om kvelden, legger seg fint i sengen sin og sovner etter kort tid. Når natten kommer er det værre, hun er iallefall våken 7 ganger iløpet av natten og det er slitsomt. Jeg får akuratt sovnet før hun våkner igjen og holder det gående litt. Derfor gav han meg noe Thea Celin kunne ''sove'' på, nemlig Vallegran. Det er en type allergimedisin så vidt jeg forstod, men etter litt googling fant jeg ut at jeg ikke ville gi det ikveld iallefall.


Fanteblikket på morgenkvisten.

Nå har jeg nettopp spist deilig taco til middag, det blir ofte sen middag her i hus siden Thea er en klegg om dagen og jeg ikke får gjort stort! Hun er blitt så stor og flink at hun følger etter meg uansett hvor jeg går, noe som er koselig. I morgen skal jeg på mamma/barnetreff med andre mammaer og andre barn, noe som blir utrolig koselig! Thea har fått øynene opp for andre barn så hun får nok litt glede av det også :-)

Nå skal jeg se litt på tv og kanskje få ett lite besøk før jeg ruller i seng for kvelden. Dette har i bunn og grunn vært en lang og slitsom dag, med endel vondter. Håper dere har en fin tirsdagskveld iallefall!

THEA CELIN TIPSER

Siden fler har spurt hva Thea Celin spiser iløpet av en dag, og jeg vet at det er endel mammaer som leser bloggen min tenkte jeg å skrive ett innlegg om hva Thea får iløpet av en dag, og hva som er favoritten(e). 


Til frokost får hun mild fullkornsgrøt med pære, eple og bringebær. Thea har slitt litt med hard mage i det siste, men etter at vi begynte med denne grøten fra >småfolk<, har det gått mye bedre! Det hender også at hun får litt frukt etter grøten hvis hun ikke er helt fornøyd etter grøten. 
Det hender også at hun får denne fruktgrøten fra >hipp<, for å variere litt. Begge faller veldig i smak, men vi heller mer mot >småfolk< sin siden den er fullkorn. 


Mellom frokost/lunsj og middag får hun stortsett en flaske melk, samme gjør hun om kvelden etter grøt og om morgenen før vi står opp. Vi bruker morsmelkerstatningen fra >Nestle< og er veldig fornøyd med den.


Til middag får hun middagsglass, vi bruker egentlig litt forskjellige middagsglass men favorittnudler fra >hipp< er helt klart favoritten!


Til ''dessert'' etter maten får Thea alltid en form for frukt. Frukten fra >Nestle< er kjapp og enkel å gi! Men vi bruker også >hipp< sin frukt, ellas kitchen sin frukt og >småfolk< sine mellommåltider. 


Til kveldsmat er kveldsgrøt med ris og pasta fra >småfolk< den store favoritten! Thea sluker som oftest hele porsjonen, og sover bedre enn ellers. 


Til alle måltider bruker vi selfølgelig skjeer (som er fra >hipp<, men vi bruker også >bambino< sine), smekke fra >bambino< og tutekopp fra >bambino<. 

Bruker barnet ditt noen av disse produktene? :-)

HEADER OG DESIGN

Jeg er helt grønn på header og design biten så igår spurte jeg flinke >LOTTE< om hun ville være så snill å hjelpe meg; noe hun sa ja til uten problemer. Jeg hadde funnet ett gratis design som hun satt inn for meg, så laget hun headeren (det gjorde hun for noen dager siden, men jeg har helt glemt å fortelle det). Jeg er superfornøyd med det nye designet! Egentlig kunne det vært mer sommerlig, men sommeren er snart over så tok ett som passet alle årstider. Dessuten har vi ikke særlig til sommer her i Bergen, desverre.
LEILIGHETEN # KJØKKENET

Tildligere har jeg lagt ut bilder av >badet< mitt, nå er det kjøkkenet som står for tur;


Helt enkelt og greit kjøkken også. 

Q; Hva syntes du om kjøkkenet? :-)

RED VELVET

I dag var det grilling hos mine foreldre som stod på planen, søndager er skikkelig kosedager her i hus! Koseklærne var på, og vi var klar for deilig grillmat. Min onkel med barna og min farmor kom også så det var koselig. De ser jo ikke Thea så ofte, så når de først ser hun har hun jo alltid lært noe nytt og de blir like imponert hver gang. Etter mat var det dessert og min søster hadde laget red velvet cupcakes. Jeg er jo en skikkelig snopeguri, men cupcakes/kaker er jeg ikke veldig glad i.Vi dro fra ene besøket til andre, farmoren til Thea kom hjem fra Tyrkia idag så hun ville også hilse på lille gullet og gi det hun hadde kjøpt! Heldiggrisen Thea fikk joggedress og blinkesko som jeg viser dere imorgen! Jeg fikk også gave, men dere får vente til imorgen! Nå ser jeg filmen Herbie - full tank, og når den er ferdig er det rett i seng. Har vært noen sinnsykt lange dager med lite søvn så trenger å hente meg litt inn igjen nå kjenner jeg. Jeg har to innlegg klare til dere også, men veldig usikker på om jeg skal poste det ene siden noen av dere lesere finner det negative med alt, og jeg er litt redd for å bli missforstått. 

JEG HAR FÅTT MEG EN HJELPER

Hver gang jeg går rundt på gulvet kommer Thea ålende etter meg, uansett hvor jeg går eller hva jeg gjør kommer hun! Sitter jeg ved spisebordet å spiser mens hun leker på gulvet kommer hun i det jeg setter meg ned, går jeg på do kommer hun som oftest etter også. Når hun var liten var hun livredd støvsugeren, og jeg kunne ikke støvsuge uten at noen holdt hun; nå derimot, nå kommer hun ålende bort og skal hjelpe til med støvsuging. Bretter jeg tepper kommer hun ålende å river det ned, setter jeg i oppvaskemaskinen/tømmer den, kommer hun også ålende. Jeg syntes jo det er kjempe koselig, og gleder meg masse til hun virkelig kan hjelpe litt til.
16 ÅR OG GRAVID - 18 ÅR OG MAMMA

I februar 2011, skjedde det noe som forandre livet mitt. Jeg var 16 år og gravid, var ikke ferdig med utdanning, bodde hjemme hos mine foreldre og hadde masse jeg ville oppleve. Det kom som ett sjokk for meg og de rundt meg at jeg hadde en spire i magen, en spire som en dag kunne bli ett barn; det var ingen tvil om hva jeg ville. Beholde skulle jeg, nå skulle jeg bli mamma! 

Tiden som gravid var både tung og koselig, det tyngste var alle blikkene jeg fikk på sentrene, all viskingen jeg hørte bak meg, og alle som ikke hadde troen på meg. I begynnelsen prøvde jeg å skjule magen, jeg tror kanskje jeg var litt flau? Store hettegensre ble min beste venn, og kjøpesentre holdt jeg meg mest mulig unna. De fjærneste vennene mine fikk seg nok litt av ett sjokk også, og fler anbefalte meg å ta abort. Jeg ble litt i tenkeboksen; Hadde de riktig? Er jeg ikke klar for dette? Men kom fort fram til at dette skulle jeg klare. Om jeg var 16 eller 30 kunne jeg vel bli en like god mor?

Magen vokste i rekordfart, og etterhvert var det umulig å skjule det. 12 uker var forbi og abort var ikke ett tema engang, ingen kunne si hva jeg skulle gjøre lenger, nå var det for sent. Magen vokste og jeg ble stoltere og stoltere, på denne tiden begynte jeg også å glede meg. Venner og familie fortalte ofte hvor stolt de var av meg som hadde tatt det valget jeg gjorde, de støttet meg og hørte på meg. Oppi alt dette hadde jeg også en fantastisk barnefar som var der fra dag 1. Han fikk meg til å glede meg, koste med magen forann alt og alle og var virkelig stolt! Plutselig var jeg så stor at ingen av mine vanlige klær passet lenger, da var det tid for shopping med mamma. Hun var også veldig støttende oppi alt, hun hørte på meg, gav meg råd og engasjerte seg utrolig masse. Det var deilig å ha mamma der, som kunne forstå. For en mann er det ikke lett å forstå alle vondter og plager som kommer med en graviditet. Jeg var mye dårlig, og da var det godt å ha folk rundt som kunne hjelpe litt til, og pleie meg litt. Mot slutten av svangerskapet gledet jeg meg så masse at facebook profilen min ble bombandert av statuser og bilder, jeg ville fortelle alt og alle hvor fantastisk jeg hadde det, og hvor sinnsykt mye jeg gledet meg til å få prinsessen i armene mine. Jeg gikk med hodet høyt hevet gjennom kjøpesentrene, smilte til dem som stirret og gav en god faen i de som snakket dritt. Jeg hadde nemlig verdens fineste mage, og inni den lå prinsessen min som jeg snart skulle få se!Første søndag i advendt (27.11.11) kom prinsessen min til verden (fire dager før termin), og jeg var verdens lykkeligste! Ingenting kan beskrive den følelsen jeg hadde i kroppen når Thea Celin kom opp på brystet mitt. Jeg var blitt mamma i en alder av 17 år, stolt som bare det.Den dag i dag er jeg 18 år, og fremdeles verden stolteste! Meg og Thea Celin bor i en liten kjellerleilighet sammen og nyter livet. Thea Celin har rukket å bli hele 7 måneder. Hun åler seg framover, lager masse lyder, får smake på alt og er en utrolig aktiv jente! Familie og venner sier ofte hvor stolte de er av meg, og hvor flink jeg er som mamma; og det setter jeg utrolig pris på Lik og del gjerne innleget videre :-)

INNKJØP # 13.07

Dagen i dag startet perfekt etter en lang og varm natt. Thea våknet like over åtte, og siden vi sov hos mine foreldre i natt kom mamma løpende inn for å få litt morgenkos! Jeg tok meg ett kvarter i sengen alene mens mamma tok morgenstellet på Thea før jeg stelte meg og gikk til Christine og Caspian. Koste oss der noen timer før jeg dro til byn med min søster og min mor. Egentlig skulle vi bare spise lunsj å prate, men endte opp med noen bæreposer hjem til både meg og Thea Celin. Godt å ha slike kvalitetsdager med familien når man ikke ser dem hver dag mer! 


Bukse, kosedress og to topper! TUSEN TAKK, MAMMA.


Thea Celin fikk kosedress, 4 bukser og 2 bodyer og sier tuusen takk til mormoren sin.


Snacks og smått&godt skåler fra kremmerhuset.


Så kjøpte jeg meg en kaffemaskin igår! Jeg drikker ikke kaffe, men greit å ha når jeg får besøk :-)

Nå venter jeg på besøk så blir det spillkveld! Thea er på vei i seng om få strakser, og jeg er så trøtt at jeg ikke vet helt hvor jeg skal gjøre av meg. Har iallefall kost meg utrolig masse med først Christine, så mamma og min søster! 

FANTASTISK FROKOST

Her om dagen laget jeg en litt bedre frokost som jeg helt glemte å vise dere bilde av! Jeg tar jo bilde av alt jeg lager/spiser/gjør så hvorfor ikke vise bilde? Planen var egentlig at frokosten skulle deles med en annen, men slik ble det ikke; så da delte hellet jeg og Thea. Kjøpte vitago sine ekstra grove rundstykker og de var kanongod! Bare synd det kun er seks rundstykker i en pakke, og at de ikke er så veldig lett å få tak i her i nærheten. Og til dere som har spurt om Thea får skive; Hun får ingen faste måltider med brød, men når jeg spiser frokost hender det at hun får litt skive med leverpostei på også.

 

Blir helt sulten av å se på disse bildene, så nå har jeg pisket min søster til å lage tacolefse med grillet kylling i! Yammi :-) Håper dere har en fantastisk fin kveld, i morgen skal jeg ha en fantastisk dag med frokost hos Christine før jeg skal til byen på jentedag med Thea Celin, min søster og mammaen min!

FAMILIE OUTFIT


Hele familien samlet. Thea skal bare gå og gå og gå.


Tony outfit!


Cecilie outfit.

Nå skal vi til åsane for å kjøpe kaffemaskin og gåstol til Thea! Etterpå skal jeg muligens på travparken med Marita en tur, etter det blir det sleepover hos mine foreldre siden vi skal til byen å spise lunsj imorgen! :-)

HAN OVERRASKER
Lik og del om du syntes dette var romantisk! :-)

SVAR PÅ SPØRSMÅL OM RHODOSTUREN

Var det bare dere tre som dro? Det var meg, Tony og Thea som dro sammen ja. Jeg hadde en vennine som også dro til Rhodos samtidig som oss, men på ett annet hotell.

 
Hva kostet ferien med hotell og fly? Vi betalte vel 8500,- for hotell, fly og all inclusive. 
 

Hvilket hotell sov dere på? Vi sov på forum beach hotell som ligger i Ixia, ett hotell jeg absolutt ikke vil anbefale. Maten på all inclusiven var veldig ensformig så det endte med at vi spiste ute hver eneste kveld. Strømmen på hotellet gikk iallefall 3 ganger iløpet av en dag, og det ble stommanes mørkt om den gikk om kvelden. Vi fikk heller ikke ladet telefonene på hotell rommet, verken min iphone eller Tony sin iphone ville lade, og Ipaden ville heller ikke lade. For å få strøm på telefonen måtte vi sitte med lånepcene like over resepsjonen. Det var også dårlig med plass rundt bassenget om du kom ned senere enn ti, noe som gjorde at vi ofte havnet på gresset i skyggen. Vaskedamene var heller ikke særlig å skryte av, ikke fikk vi såpe og ikke fikk vi toalettpapir. Vi måtte faktisk ned i resepsjonen for å få toalettpapir. 

Hadde du mat med til Thea, eller fikk hun mat derfra? Jeg kjøpte all maten til Thea i Norge. Både fruktpurre'er, grøt, middagsglass og melk. Så kjøpte vi vann i butikkene der nede til å blande med grøt/melk, og rent vann som hun fikk. De hadde godt utvalg av barnemat der nede, men det viste jo ikke jeg så ville være på den sikre siden. Hvordan gikk flyturen? Flyturen gikk overraskende bra! Vi fløy i litt over 4 timer begge veier og Thea var en engel! Jeg er egentlig livredd for å fly, men når jeg hadde Thea på fanget under letting og landing gikk det fint. Thea sov deler av flyturen, og når hun ikke sov satt hun på fanget våres å lekte. Hadde med favorittlekene hennes, vann og melk (som hun fikk under letting og landing for å unngå dotter). 
 

Hvordan var egentlig ferien? Uken i Rhodos var helt fantastisk, og jeg kunne ikke nyttet det mot noe. Vi storkoste oss alle tre, og skulle ønske vi hadde bestilt 2 uker. 

Vil du dra tilbake? Jeg vil veldig gjerne tilbake til Rhodos, men ikke samme hotell. Ixia var en veldig koselig plass, men neste gang jeg skal til Rhodos vil jeg teste ut noe annet. 


THEA CELIN TESTER

Siden Julie er buzzador og fikk mange prøve poser med Nestle sin havregrøt med banan og mango var Thea så heldig å fikk teste ut en porsjon til lunjs igår. Blandte den med litt mer vann enn hva som stod på pakken siden Thea liker den litt mer flytende, halve porsjonen gikk ned på høykant så var hun stappmett. Thea spiser egentlig det hun får, hun har aldri vært vanskelig i matveien og det er jeg glad for. Hun får alltid grøt til samme tid på formiddagen og spiser alltid en porsjon av småfolk sin fruktgrøt, så kanskje ikke denne falt helt i smak? Eller så var hun bare ikke så sulten som hun pleier å være.Vi kommer nok til å fortsette med småfolk sin fruktgrøt til hun eventuelt blir lei. 

JEG ER EN MILF

Her om dagen fikk jeg en kommentar (fra anonym selvfølgelig.....) om at jeg ikke kunne bruke det bloggnavnet jeg har nå, og at jeg måtte få meg noe nytt nå som jeg var mamma. Vel, jeg er fult klar over at bloggnavnet kanskje ikke helt passer seg når man er mamma, men samtidig er det jo bare en spøk. Jeg blogger hovedsaklig slik at familie og venner som vi ikke ser så ofte kan følge med på oss og utviklingen til Thea. De som kjenner meg vet jo at det bare er en spøk, og at det ikke ligger noe bak det. 

Men for all del; Jeg skjønner at dere reagerer litt, og at jeg burde bytte bloggnavn. Jeg har tenkt på det før og lagde faktisk en ny blogg med navnet mammacec, som jeg hadde planer om å fikse på slik at jeg heller kunne blogge der. Det som skjedde med den bloggen er at jeg har glemt både mail og passord. EN DAG kommer jeg med en ny blogg, men det blir ikke nå; så fram til da får dere bare irritere dere over bloggnavnet, for det bryr meg egentlig utrolig lite. 


:-)

BILDER AV THEA OG PAPPAEN

Igår var det faktisk så varmt at Thea fikk gå i shorts, og enda holdt hun nesten på å renne vekk. Endte opp med å kose seg i bare bleien, noe hun elsker! Fikk knipset noen bilder av Thea og pappaen (siden dere har etterlyst det veldig), så måtte jo jeg få ett lite bilde med gullet også.
Thea ELSKER å sitte på skuldrene til pappaen sin, om smilet kunne gått rundt hadde det garantert gjort det.
HVILKET VIL DERE LESE?


Hvilke innlegg til dere ha i dag? Tenkte å poste to av de (kanskje tre) ;-)

TANN NUMMER TO ER PÅ VEI

Her for noen dager siden kjente vi Thea Celin sin første tann, og igår kjente vi faktisk tann nummer to som ligger rett vedsiden av. Det skjer så utrolig mye nytt for tiden, og jeg føler tiden raser av gårde. Av og til skulle jeg ønske det fantes en pause knapp slik at jeg kunne kose litt med jenten min som en gang var baby litt lenger. Nå er hun for travel til å kose, men vil veldig gjerne leke; så litt kvalitetstid får jeg jo. 

Er så rart å tenke på at gullet mitt snart er hele 8 måneder, det er snart barnehagestart og jeg skal ikke være med hun hele dagen mer. Egentlig så er det litt deilig faktisk, jeg gleder meg til å komme i gang med skole og utdanning igjen, være sosial med de på min alder på en annen måte en mammastadiet. Jeg gruer meg til å sende Thea i barnehagen, selvfølgelig gjør jeg det. Heldigvis er Thea en så utrolig sosial jente som elsker oppmerksomhet og andre barn så det kommer nok til å gå helt fint! Er ganske sikker på at Thea kommer til å storkose seg med de andre barna, og sjarmere ''tantene'' i senk.

FRASTJÅLET PENGER

Nydelig vær i Bergen betyr at det blir en nydelig dag også. Solen strålte i det vi stod opp, og etter det har vi bare nytt den. Jeg startet dagen med nystekte rundsykker med eggerøre, pølse, fenalår og annet godt pålegg. Thea fikk som vanlig fruktgrøt og litt skive før vi startet dagen skikkelig med lek og morro. Thea elsker når man leker med hun på gulvet så det ble det masse av i dag. For noen uker siden bestilte jeg jo nytt bilsete til Thea og fikk ikke hentet det før i dag. Det er iallefall like fint som jeg hadde sett for meg, men jeg syntes Thea er litt for liten til det enda så tror muligens det blir lagt på ''hylla'' for en liten stund til.

Vi rakk akuratt å komme inn dørene, før vi var på vei ut igjen. Når solen endelig viser seg i Bergen by må man nesten ut for å nyte den. I dag ble det en liten tur med sjøen, Thea koste seg mest i vognen med middag og dessert før hun fikk kjenne såvidt på sjøvannet. Etter en timestid der ble Thea lei, og leggetid var like rundt hjørnet så da dro vi hjem. Inviterte noen folk på pokerkveld, og fikk jammen meg hele dagen til å gå. Hadde vi spilt om penger hadde jeg blitt rund stjålet, så dårlig er jeg. Selvom jeg faktisk kom på delt 1 plass med 2 andre den andre gangen vi spilte. 

Nå er leiligheten så og si ryddet og klar for en omgang med moppen imorgen! Hadde lovet dere ett romantisk innlegg i dag, og svar på en kommentar; men det må nesten bare vente til imorgen. Klokken ble mye og dagen løp av gårde omtrent.

DE SISTE DAGENE;

Dere som leser bloggen min daglig vet at jeg har hatt en aldri så liten bloggpause, jeg får plutselig nok av blogg og da må jeg rett og slett bare ha en liten pause før jeg kommer sterkere tilbake. Vi har ikke drevet med så mye de siste dagene, det har vært ganske fint vær i Bergen så vi har vært litt ute. 

Jeg har også sovet hos mine foreldre 3 dager forje uke, noe som har vært veldig koselig. Jeg går jo hjemme alene med Thea om dagene, og min lillesøster har sommerferie fra skolen; så litt av grunnen til at meg og Thea har vært der borte har vært for å være med min søster. Thea har disset masse, badet ute i bassenget og kost seg masse. Hun elsker også hunden til mine foreldre, men hunden er ikke like glad i Thea. 

Har også hatt litt ''Cecilie tid'' denne uken. Først var jeg på travbanen med Marita på torsdag, da leverte vi Thea hos mamma like før leggetid så når jeg kom hjem igjen etter 2 timer sov hun som en stein. På lørdag hadde jeg innflyttnings fors før vi dro videre på byn og shaket løs litt! I dag har vi ingen planer foreløpig, jeg håper på å få hentet det nye bilsetet til Thea som jeg bestilte for over 2 uker siden. Gullet begynner å bli så stort nå; åler seg alle veier, har fått sin første tann på vei, drikker flaske selv og har fått skikkelig Thea Celin personlighet. Denne uken venter jeg svar på noe litt spennende for meg, noe jeg virkelig håper går i boks! Mer vil jeg ikke si før jeg vet hva som skjer. 

Thea sitter i vippestolen og jeg har nettopp spist deilig frokost med rundstykker, eggerøre og deilig pålegg! Senere skal jeg prøve å få lagt ut ett innlegg om noe romantisk som skjedde igår. 

PAUSE.....

Ingen innlegg igår, og dette blir sannsynligvis det eneste innlegget idag. Jeg er hos foreldrene mine for øyeblikket og gidder ikke stresse med blogging da, ikke har jeg pc med og ikke har jeg kamera med! Igår fikk jeg to timer barnefri hvor mamma tok kveldsstellet og la Thea mens jeg var på travparken med Marita.

Etter en lang natt hvor jeg ikke sovnet før halv seks fant Thea ut at hun skulle våkne klokken syv, og holdt det gående til nå og holder på enda. Hun er litt sutrete fordi hun er trøtt, så hun sovner vel snart :-)
Har ryddet litt her så nå blir mamma glad når hun kommer hjem!

LEILIGHETEN # BADET

Siden fler har spurt om jeg kan legge ut bilder av leiligheten tenkte jeg det kanskje var på tide å få ut noen, jeg har jo trossalt bodd her i 2 måneder snart :-) Tenkte å ta en og en del av gangen, begynner med badet;


Helt enkelt og ikke særlig dilldall. Siden badet ikke er særlig stor plass på er stelleplassen til Thea oppå vaskemaskinen (som ikke funker lenger.....). 

Nå har nettopp min kjæreste kjære Karoline gått etter ett utrolig koselig besøk! Den siste tiden har vi bare vært mindre of mindre med hverandre, men håper det blir bedre etterhvert. Karoline har jeg omtrent vært klistret sammen med i mangen år. Klokken nærmer seg iallefall leggetid for meg, Thea har vært veldig rolig og snill helt fram til leggetid i dag. Da kom sutring og grining før hun endelig fant roen og sovnet. I morgen har vi ingen planer, håper på ett lite besøk av Marita som vi ikke har sett på evigheter. 

Så lurte jeg på en ting; Når vi vari Rhodos ble jeg helt forelsket i tzatziki, så om noen vet om hvilken butikk de selger god tzatziki på så SKRIK ut! 

BILDER AV MEG OG THEA

Mens vi ventet på bussen isted knipset min søster noen bilder av meg og Thea som jeg tenkte å dele med dere. Det er fler som har kommentert at jeg ikke er noe flink til å legge ut bilder av meg selv på bloggen og det er rett og slett fordi jeg aldri blir fornøyd med bilder av meg selv! Her kommer iallefall noen bilder av meg og gullet;
Nå sitter jeg hos mine foreldre å venter på at de skal komme hjem fra jobb slik at det blir middag. Thea skal vel ha seg en liten dupp etterhvert også, så kanskje jeg kan ta meg en liten lur med hun!


Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013


Hei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits