SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Lite modent å kalle seg for milf. Burde ikke du være litt mer voksen nå når du skal bli mor? Mother in love forever! 

Navn på ungen? Vi vet jo ikke om det blir gutt eller jente enda, så venter litt med å si hva navnet blir. 

Ynglingsmat? Chicken tandori og kinesisk mat 

Hvordan fant du ut at du var gravid? Vel, jeg hadde lenge hatt smerter på ene siden i magen og bestemte meg for å gå til legen bare for å få sjekket det - leste rundt på nettet at det kanskje kunne være blindtarmen så trodde kanskje det var det. Når jeg kom til legen forklarte jeg hvor jeg hadde vondt og tok masse tester, og en av de testene var en graviditetstest som viste at jeg var gravid. 

Hvilken prevansjon vil du anbefale? Det er helt opp til hver enkelt, noen glemmer pillen ofte å da er det kanskje greit med p-stav eller spiral. Jeg kommer til å begynne på p-piller etter jeg har født. 

Hvilken mobil har du?Sony ericsson xperia mini

Hvor gammel er kjæresten din? Tony er 19 år, blir 20 snart. 

Gleder han seg til å bli pappa? Jeg tror og håper da det, når vi snakker litt om det er han veldig ivrig så virker som han gleder seg minst like masse som meg. Og han koser ofte med magen å sier han gleder seg. 

Tror du han blir en god far? Ja, det tror jeg. Vi har snakket masse om det, og det virker som han er klar for det også, han er en utrolig snill og god gutt som er flink til å ta vare på personer rundt seg. Tror han kommer til å bli en strålende pappa :-)

Hørte du hadde køddet med at du var gravid tidligere. Er det på ekte nå da? En aprilspøk er vel alltid lov. Nå er det fullt og helt på ekte. 

Hvordan reagerte foreldrene dine når du fortalte at du var gravid? De tok det vel litt forskjellig. Jeg har alltid vært lille jenten til pappa så han tok det litt tyngre enn mamma. Det var mye som skjedde på den tiden og jeg kunne ikke vente med å fortelle noe heller, ting ble stress og det gikk ikke inn på noen i begynnelsen - nå er det begynt å synke mer og mer inn på folk. De fikk selvfølgelig sjokk, akuratt som meg - men har tatt det veldig fint.

Hvorfor beholder du ungen i en så ung alder? Selvom man er ung kan man ta vare på ett barn like godt som en eldre, er man innstilt på det og har personer rundt deg som støtter deg skal du alltid klare deg. Jeg er veldig i mot abort, og ville ikke tenke om 3 år hva som kunne vært der hvis jeg hadde tatt abort. 

Brukte du prevansjon? Hvilken?

P-plaster

Hvordan reagerte du på at du var gravid, og hvordan fant du det ut? Jeg fikk sjokk, hadde ikke ventet det litt en gang så når jeg satt inne hos legen å fikk vite det ble jeg helt stille - sa ikke ett ord. I det jeg kom ut fra legen begynte jeg å grine fordi jeg var redd, men det hadde fremdeles ikke gått opp for meg. Det tok tid før jeg skjønte det, men nå er jeg bare glad. Hvordan jeg fant det ut er svart på lenger oppe. 

Hvordan reagerte foreldrene dine og kjæresten din på det? Foreldrene mine har jeg svart på lenger oppe. For Tony kom det ikke som noe sjokk, han hadde det på følelsen og fortalte det til meg flere ganger. Nå tror jeg han bare tenker framover å gleder seg til å bli pappa selvom ventetiden ikke er så gøy. 

Føler du deg klar til å ta vare på barnet? Klar og klar, jeg er litt nervøs og vet jo ikke helt hva jeg går til. Når den tid kommer er jeg nok klar, jeg har kjæreste og familie som støtter meg - og det var mitt valg å ta vare på barnet så da må jeg jo klare det også. Tror man vokser utrolig mye i svangerskapet. 

Skal du bo hjemme når barnet blir født, eller skal du og Tony flytte sammen? Skal bo hjemme i begynnelsen iallefall, Tony kommer nok til å være her endel også. Hva som skjer videre er fremdeles usikkert. 

Krangler ikke dere to veldig ofte, blir ikke det et problem når barnet kommer? Krangler og krangler, alle forhold har vel sine diskusjoner - og vi ordner alltid opp. Man skal jo være uenig i ting og diskutere ting, men vil ikke kalle det krangel. Det blir nok ikke noe problem når barnet kommer, vi vil nok fremdeles diskutere innimellom - men sånn er det bare. 

Er det Tony som er faren i det hele tatt? Ha ha, for ett spørsmål. Ja, Tony er faren. 110 % sikkert. 

Hvordan tok vennene dine det når du fortalte at du var gravid? De fleste tok det veldig fint og er utrolig glad på mine vegne, de støtter meg og sier jeg vil klare det og at de ser for seg at jeg blir en god mamma å det er jeg utrolig glad for. Noen av de ''store gutta'' har vel sagt sin dose med negative ting, men det er sånn de er - de skal bare pass på, he he.

Hvor får du penger til å forsørge dette barnet? Har du jobb? Jobb har jeg nok ikke, og penger ordner seg alltid. Får noe av NAV iallefall, så skal jeg jo bo hjemme så mamma å de forsørger meg :-)

Prøvde du lenge å bli gravid, eller var det sånn at du plutselig ble det? Planla det nok ikke nei, det bare skjedde. 

Kan du ta spørsmålene på video? Er mye gøyere det, når du nettopp har fått blogg så får vi et lite innblikk i hvordan du er. He he, tror nok ikke det nei - ikke denne gangen iallefall. Det hadde blitt for kleeint. 

Jeg er 16 år, blir 17 i desember. Jeg er fravid men er usikker på om jeg skal beholde det. Har vært sammen med kjæresten min siden Desember. 

Hvordan klarte du å bestemme deg om du skulle beholde det? Det er jo vanskelig når man er så ung, man har fremdeles mye som skulle vært opplevd og gjort - jeg hørte på hva folk mente, men til syvende og sist var det mitt valg og min besluttning. Det som er viktig er at du ikke hører på andre hva de sier, det er du som må velge og stå for valget du tar. Jeg hadde ikke klart tanken på om 3 år hva som kunne vært der om jeg hadde tatt abort - det var vel hovedgrunnen til at jeg beholdte. 

Hvilke planer har du for å forsørge barnet? Man får det man trenger av NAV. 

Var barnefaren fullt enig med deg? Ja, det var han :-)

Var det vanskelig avgjørelse når du bestemte deg? Egentlig så var det ikke så veldig vanskelig for meg, jeg tenkte hele tiden at jeg ville beholde det - men var redd for hva folk sa og ville tenke om meg. Nå bryr jeg meg fint lite om det, jeg tok mitt valg og står for det så får folk bare dømme å snakke.VIL DU HA FLER LESERE PÅ BLOGGEN DIN?

Da registrerer du deg bare her: http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=ceciliekvant Og viips - fler lesere til bloggen din :-) 

KINOKOS

Dagen i dag begynt med en hardøkt matte jobbing, etter det var det middag så gikk turen til verdens beste jente som hadde bursdagsbesøk i dag. Var utrolig koselig i besøk, men jeg er litt småkvalm for tiden så holdt meg unna kakene og gikk heller for chips. 

Tony ringte å ville se hangover 2 på kino så vi ble med på det - kanskje ikke så lurt siden Marita skal på skolen i morgen og vi er ikke hjemme før nå. Filmen var morsom den, og flinke Tony må le litt ekstra høyt slik at folk hører han... Alltid koselig å gå på kino med verdensbeste kjæreste og verdensbeste vennine :-) 

Nå er jeg veldig klar for sengen siden jeg skal tidlig opp i morgen å jobbe med matte, så kommer også svarene på spørsmålsrunden i morgen. 3D ULTRALYD?

Siden jeg fant ut at jeg var gravid har tanken om 3D ultralyd alltid vært der, jeg har hele tiden sagt at jeg skal ha det, men det koster jo - selvom det bare er en prioritering! Slik jeg har forstått det er det bare majorstuen her i Bergen som driver med det, noen bergensere som vet om andre plasser i nærheten? 

Hvis det blir noe av blir det jo ikke før i uke 26-29 eller noe sånn, men er noe å se fram til iallefall. Føler det går utrolig sakte nå iallefall, begynner å bli litt smålei allerede. 


Bildet tatt fra majorstuaklinikken.noSPØRSMÅLSRUNDE

Tenkte at nå som jeg har laget blogg og folk kanskje ikke vet så mye om meg kan vi sette i gang en spørsmålsrunde så dere kan spørre om det er noe dere lurer på :-) Dere trenger ikke å være redd for å spørre om ting, og spørsmålene trenger selvfølgelig ikke å bare dreie seg om svangerskapet og graviditeten. Tenker at svarene kommer i løpet av helgen, eller like etter. 

STATUSRAPPORT UKE 13 + MAGEBILDE

I og med at jeg ikke føler ting ikke har skjedd så fort disse siste ukene blir det sikkert ganske make statusoppdatering denne gang som forje gang, men etterhvert vil det nok forandre seg. 

 

På vei: 13
Igjen til termin: Veldig lenge
Kjønn: Får vite det 4. Juli
Aktivitet innenifra: Ingenting enda
Bestemt navn: Har tenkt på endel navn ja, men er ikke sikker enda og vi vet jo ikke om det bli gutt eller jente heller.
Vektøkning: Nei, er gått ned noen kilo pga mye plager, men på vei opp igjen nå
Barnerom: Har ikke begynt med noe enda, men blir nok liggende på mitt rom
Strekkmerker: Ingen enda :-)
Plager: Vært masse plager i det siste, små mensensmerter, halsbrann, kvalme, hodepine, sliten og ikke minst ømme bryster
Innkjøp: Har ikke kjøpt noe enda
Oppegående: Ikke de siste dagene, da har jeg vært full i feber - men ellers, ja
Matkikk: Ikke noe særlig, plutselig får jeg lyst på noe men sånn har jeg alltid vært
Kynnere: Ikke enda
Vann i kroppen: Ikke enda
Neste kontroll: Lege 17 juni, og ultralyd 4 juli

 

PENCILLIN I SVANGERSKAPET?


Jeg har lagt i to dager nå med feber, tett nese og vond hals - regner med det er influensaen som er kommet. Har lest litt rundt på nettet om pencillin kan være skadelig for fosteret? For om det er det så piner jeg meg heller gjennom dette. Tenkte meg en tur til legen i morgen hvis jeg ikke blir bedre, men håpte noen der ute hadde svar til meg først. 

 

Disse dagene har jeg levd på suppe og lite mat så får ikke i meg så mye næring heller, og det er jo heller ikke bra. 

 

 

 

STATUSRAPPORT UKE 12 + BILDE

Nå er jeg snart hele 13 uker på vei, og tiden har egentlig flydd! Legger ut statusrapport fra uke 12, som egentlig skulle vært lagt ut for noen dager siden men siden jeg laget blogg etter det får det heller bli nå. 

 

På vei: 12 + 5
Igjen til termin: Veldig lenge
Kjønn: Får vite det 4. Juli
Aktivitet innenifra: Ingenting enda
Bestemt navn: Har tenkt på endel navn ja, men er ikke sikker enda og vi vet jo ikke om det bli gutt eller jente heller.
Vektøkning: Nei, er gått ned noen kilo pga mye plager, men på vei opp igjen nå
Barnerom: Har ikke begynt med noe enda, men blir nok liggende på mitt rom
Strekkmerker: Ingen enda :-)
Plager: Vært masse plager i det siste, små mensensmerter, halsbrann, kvalme, hodepine og sliten
Innkjøp: Har ikke kjøpt noe enda
Oppegående: Ikke de siste dagene, da har jeg vært full i feber - men ellers, ja
Matkikk: Ikke noe særlig, plutselig får jeg lyst på noe men sånn har jeg alltid vært
Kynnere: Ikke enda
Vann i kroppen: Ikke enda
Neste kontroll: Lege 17 juni, og ultralyd 4 juli


Ultralyd 11+2.
Svangerskap

Svangerskap

Hverdag

Hverdag

KONTAKT MEG

Vil du ha kontakt med meg eller lurer på noe kan du enten legge igjen en kommentar i kommentarfeltet eller kontakte meg på: ceciliekvant@hotmail.com

:-)

CECILIE KVANT

Hei, og velkommen til min blogg! 

Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 19 år og kommer fra Bergen. Jeg ble gravid som 16 åring, og mamma som 17 åring. Den 27.11.11 ble verdens nydeligste datter født og i Mars 2012 fikk hun navnet Thea Celin. Etter at jeg fant ut om graviditeten har alt vært en magisk reise for meg, jeg som 16 år skulle bli mamma liksom - en tanke som var vanskelig å vende seg til. Før jeg ble gravid var jeg en frekk typisk ungdom, jeg gjorde som jeg ville (men hørte alltid på mine foreldre), var noe urettferdig på skolen gav jeg grei beskjed og ble fort oppfattet som frekk. Fikk fullført 1. året på vgs (helse og sosialfag) før jeg gikk ut i ett års permisjon for å være hjemme med prinsessen som kom til verden. Nøt hvert eneste sekund som hjemmeværende og savner det ufattelig mye.

I august 2012 begynte jeg på skole igjen og går nå barne og ungdomsarbeider på Arna videregående skole, en helt fantastisk skole som jeg stortrives på. Thea Celin går i barnehage og koser seg der, aldri vært noe problem med verken levering eller henting siden hun begynte. Flinke prinsessen stråler fra morgen til kveld og er bare fantastisk å være med på alle måter. Nå går jeg 3. året på videregående (allmenn påbygg) og planen videre derfra er høyskole, men hvilken retning det blir der er jeg enda litt usikker på. 

Jeg og Thea Celin bor sammen med kjæresten min som er helt fantastisk, men som ikke vil bli nevnt for ofte på bloggen. Bloggen handler jo for det meste om meg og Thea Celin, og hvordan livet våres er. 

Ellers er det bare til å spørre om dere lurer på noe, jeg leser hver og en kommentar og svarer på de jeg føler jeg må svare på. :-) 

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013


Hei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits