FERIEPLANER ¤ SYDENTUR I BOKS

I og med at sommeren nærmer seg med stormskritt fant jeg ut at det var på tide å tenke på sommerferien, og hva jeg ville finne på. Jeg er egentlig veldig glad i Sverige/Danmark og har ikke vært i varmere strøk på mange år, men i år bestemte jeg meg for at en uke med sol og varme hadde vært godt! I og med at Thea ikke er store jenten i sommer var jeg litt skeptisk til å reise til syden, men etter å ha hørt litt rundt fant jeg ut at det kom til å gå helt fint! Det er jo bare snakk om en rolig sydentur hvor fokuset er på familien :-)Her skal vi nye en herlig uke i Juni! I slutten av sommeren blir det muligens en Sverige tur. 

THEA CELIN 4 MND.

De fleste kan:
¤ Holde hodet lenge - JA. 
¤ Leggene bærer vekten - JA.
¤ Gurgler igjen når du prater - JA.


 Halvparten kan:
¤ Gripe leker - JA.
¤ Tar etter objekter - JA.  
¤ Ruller rundt - JA. Noen kan:
¤ Imitere ord (baba, dada) - JA. 
¤ Får første tann - NEI, ikke enda heldigvis!
¤ Klar for fast føde -  NEI, skal begynne smått med grøt nå :-) 

HERLIG HELG I NYDELIGE BERGEN

For en fin helg dette har vært! Solen kom på besøk til Bergen by så da måtte vi jo bare nyte den :-)

Fredag var jeg i byen med to andre mammaer, vi satt oss på Peppes for å prate og bare kose oss! I og med at det var midt i formiddagsluren til Thea så sov hun seg gjennom det meste, men da fikk jeg masse Ariana kos!
Etter at vi hadde vært i byen noen timer kom Tony å hentet oss siden vi skulle i bingen å se på at de spilte fotball. Thea smilte som dagen var lang, og koste seg masse ute!

Lørdag våknet jeg av en smilende og blid Thea Celin, og solen strålte utenfor!
Stod opp og kjente at jeg måtte finne på noe ute i det fine været når vi først hadde det.
Endte opp med å sende melding til bestevenninnen min for å høre om hun hadde noen planer i dag, men det hadde hun ikke så fikk hun og Tony med meg til byn en tur i det fine været!

Søndag bare slappet vi av hjemme med deilig grillmat! Thea sov fra klokken 23 til 08 så jeg fikk jo sjokk når jeg så på klokken i dag tidlig! Thea sover nå, og jeg har fått meg en dusj :-) Blir vel til at vi bare slapper av hjemme i dag også, så får vi heller finne på noe i morgen!

DÅP # MAT OG KAKER

Vi hadde som sagt betasuppe og koltbord til mat, etterfulgt at masse deilige kaker!


Dåpskaken


Kransekaken


Divese kaker; iskake, bløtekake, sjokoladekake, gulkake, ostekake, oreokake, rullekake, boller, verdensbeste, gulrotkake ++ 


Koldtbordet!

GALSKAP

Her for leden bestemte jeg meg for å ta en tur til frisøren siden det var en stund siden sist jeg hadde vært der. Thea tar jo tak i alt hun får tak i, og det gikk som oftest ut over håret mitt, og jeg som er så hårsår fikk jo like vondt hver gang. Bestemte meg for å gjøre noe drastisk, og gikk fra hår nesten ned til rompen til bobb! Noe av det ''tøffeste'' jeg har gjort på lang tid, men herregud så deilig det var å bli kvitt alt håret!

DÅP # PYNT

Da var dåpen over, og vi er kjempe fornøyd med dagen alle mann! Dagen startet med ett smil, Thea våknet klokken halv ni for mat og kos i sengen før vi skulle stå opp, vi stod opp til knall blå himmel og sol(!!!) Mens jeg stelte meg og styrte litt på lå Thea bare på gulvet å koste seg, noe hun gjør hver morgen før vi koser litt og hun sovner igjen. 

Kirken gren hun seg gjennom, og det samme gjorde hun med bildene. Lille trollet mitt pleier egentlig aldri å grine, men når vi var i kirken var det midt i formiddagsluren hennes, og hun begynte å bli sulten. Bildene tok vi så sent på dagen at hun var trøtt og sliten siden hun hadde vært en sendedukke hele dagen og egentlig aldri fått fred.

Til tross for litt grining ble vi kjempe fornøyd med dagen! Morfaren til Tony hadde laget deilig betasuppe, mens min onkel og ''tante'' hadde laget knallfint og godt koltbord! Thea fikk også kjempe mange fine gaver.. 

Tenkte å legge ut ett innlegg med pynten, ett med maten, og ett med bilder generelt - har fått fler spørsmål om inspirasjon til dåp så kanskje du kan fiske opp noe her?! ;-)


ALT KLART TIL DEN STORE DAGEN

Da har vi vært å handlet mat til dåpen, pyntet lokalet og gjort alt klart til den store dagen imorgen!
Thea var hos farfaren sin mens vi styrte på :-)
Kjente det var utrolig deilig å se lille gullet i dag, selvom det ikke ble lange stunden før jeg måtte levere hun fra meg til farfaren.

Vi fikk også hentet verdens fineste dåpskake, herreminhatt så fin den var! Gleder meg til å vise dere imorgen - men her får dere en liten smakebit :-)

HELT PÅ BUNN

Herregud for noen slitsomme dager det har vært. Kjenner det er like før kroppen min streiker å sier stopp!
Thea har som sagt vært syk, og jeg har heller ikke følt meg tipp topp - men ett smil om munnen har vi alltid!

I kveld var jeg, mamma, Marita og moren hennes på steakers å spiste deilig biff! Noe jeg virkelig trengte, vi spiste god mat og koste oss masse! Når klokken rundet 12 fant vi ut at det var på tide å finne veien hjem i seng.
Thea skal sove hos pappaen sin for første gang helt alene, men regner med det går veldig fint :-)

Imorgen er det tidlig opp for å hente kake(e), eller snill som pappa er har han tilbudt seg å hente ene slik at vi kan få handlet og pyntet lokalet før klokken blir alt for masse! Kjenner det skal bli godt å få helgen overstått nå.

Men nå får jeg hoppe i seng så jeg får meg noen timer på puten før det er opp og hopp igjen! Kjenner jeg gleder meg til å se gullet mitt igjen allerede :-)

DÅPSNAKK OG SYKDOM

De to siste dagene har ikke Thea vært helt i form, hun er pottetett i nesen og spyr. I dag er heldigvis formen hennes bedre, nå er hun bare litt tett i nesen - men nå tror jeg sykdommen har kommet til meg. Våknet opp med vond hals og følte meg ikke særlig bra.

Men vi må faktisk bare trosse sykdommen, på søndag er det dåp og før den tid er det masse som skulle vært gjort!

Her får dere en liten smakebit på noe vi skal ha i dåpen!

ETT STIKK I MAGEN

Etter mange telefoner her og der har jeg fått barnehageplass til lille gullet mitt. Hun begynner i barnehagen 1. August 2012 bare litt over 8 måneder gammel. 

Det er rart å tenke på at min 3 måneder gamle baby skal i barnehagen om ikke alt for lenge, jeg får helt vondt inni meg av å tenke på det. Lille gullet mitt skal bli ''stor'', hun skal i barnehage, jeg skal ikke være med hun hele dagen lenger. Heldigvis fikk jeg plass i en liten privatdreven barnehage hvor de er 4 voksne med 13 barn, så godt tatt vare på blir hun!

Tenkte å besøke barnehagen en dag bare for å se, å hilse på de ansatte :-) 

Tenk at mitt lille gull skal i barnehagen etter sommeren. Kjenner det skjærer i hjertet mitt :-( Men om jeg ikke kommer meg tilbake på skolebenken i år mister jeg retten, så det er det beste for alle! 

Har dere fått barnehageplass til deres søte små?

INNKJØP # 13.03


3 Blonde topper fra Gina Tricot


Grå ''dressbukse'' fra bikbok, svart tights bukse fra vero moda


Diverse pynt til dåpen fra black design


Leker til Thea fra barnevognservice


Smokker, bitering og skjeer fra ica


Grøt og fruktmos fra ica. Nå etterhvert skal jeg prøve litt etter litt med forskjellige ting, men siden de ikke har sånt på nærbutiken her kjøpte jeg begge deler når jeg først var i Åsane. 

Kjøpte jo spisestol ogsåsom sagt, men den får dere se bilde av når pappa har skrudd den opp :-)

ENDELIG! JEG ER SÅ GOD!

Hehe, i dag føler jeg meg virkelig flink! Har vært super effektiv, og fått utrolig masse ut av dagen.

Dagen begynte vel rundt 7, da skulle Thea ha mat og var veldig kosete - hun skulle bare ligge inntil meg, og la jeg hun vekk igjen ble det bare grining. Vi ble liggende å bare kose til klokken nærmet seg halv ni. Når klokken nærmet seg halv ni stod jeg opp mens Thea sov litt til. 

Dro med meg mamma til biltilsynet slik at jeg kunne prøve meg på teorien, jeg skulle jo prøve for to uker siden også -men hadde ikke søkt om det så måtte vente to uker. Denne gangen gikk det iallefall veldig bra, jeg bestod med 7 feil og var veldig glad. Første gang jeg prøver, og består :-D

Etter at jeg hadde brukt 8(!!!) minutter på den, reiste vi hjem igjen en tur før vi tok oss turen opp på Åsane Senter for å shoppe litt. Egentlig skulle vi bare opp slik at mamma kunne finne seg en topp til dåpen, men jeg endte jo opp med en masse ting + at vi spiste frokost på bon apetitt :-)

Etter det var det tannlegen som stod for tur, noe jeg har gruet meg til i flere dager. Heldigvis slapp jeg å borre for denne gang, så da var jeg glad. Vi tok oss en tur på gullgruven etterpå for å kjøpe dåpsgave fra oldemoren, men endte jo opp med endel ekstra ting derfra også!

Nå sover Thea en dupp mens jeg bare slapper av, dere skal få se bilde av alle innkjøpene litt etterpå :-) 

DE SISTE DAGENE

Blogging har det blitt ekstremt lite av for tiden gitt, men jeg har ikke hatt noe særlig med tilgang til internett så det har ikke vært så lett å blogge. Å blogge fra mobilen er bare stress.

Det går iallefall veldig bra med oss, dagene går stortsett i ett og jeg storkoser meg. Thea vokser og vokser for hver dag som går, hun smiler og er glad som dagen er lang! 

Her for litt siden hadde vi noen netter hvor hun absolutt ikke skulle sove så det ble litt slitsomt, men i natt sov hun som en drøm og vi stod ikke opp før klokken var elleve! Da var det morgenstell før vi trilte på butikken med mamma/mormor for å kjøpe frokost og bleier :-)

På lørdag skulle jeg ut for å feire at jeg endelig var blitt 18, så da var Thea hjemme med pappaen sin :-) Jeg storkoste meg. Først sminket meg og Marita oss sammen før vi dro videre til Silje så til byn. Det var helt kaos på byn, masse folk og god stemning. 


Jeg har forresten vært hos frisøren også. Skulle ha litt lyse striper i håret for å få litt liv, men de ble gul/grå/oransj, så jeg ble ikke fornøyd i det hele tatt! Skal fikse det igjen når håret har fått hvile litt, så må jeg vel klippe det også - vurderer bobb siden Thea er begynt å dra i alt hun får tak i, og jeg er ekstremt hårsår. 

Thea er også blitt en makk! Ligger hun på gulvet åler hun seg utenfor teppet, rundt alle plasser og skal absolutt ikke ligge i ro. Når hun legges for kvelden åler hun seg slik at hun ligger sidelengs, i natt våknet jeg to ganger for å snu hun igjen.

I morgen ska jeg til tannlegen for å borre ett hull, og jeg gruer meg så masse at jeg har vondt i magen :-( Etter det skal jeg på en aldri så liten shoppingrunde med mamma, hun må ha seg noen klær til dåpen mens jeg har fått litt penger til bursdagen som jeg skal bruke på meg selv!

Men nå må jeg lese videre på teorien så jeg kanskje får tatt den i løpet av uken. Thea sover en liten dupp men hun våkner vel snart for litt kos og mat før hun skal legges for kvelden :-)

JEG HAR OPPNÅDD MYE

I en alder av atten år. I går var det atten år siden jeg kom til verden, og nå er jeg endelig myndig! Jeg er ikke en liten jente lenger, nå er jeg en dame - en som må passe på seg selv, skrive under på papirer selv og kan drikke alkohol lovlig!
De fleste 18-åringer gleder seg vel til denne dagen slik at de kan kjøpe drikke selv, dra på byn og bestemmer mer selv. Jeg derimot; gledet meg til denne dagen fordi at jeg kunne skrive under papirene mine selv :-)

Dagen begynte med at jeg fikk deilig frokost på sengen (eggerøre, bacon og stekt pølse) før det var på tide å starte dagen. Var i banken å bestilte nytt bankkort og åpnet litt flere kontoer som jeg kan spare på :-)
Etterpå var jeg på KK for en siste kontroll, og er nå skrevet ut fra sykehuset! Håper bare at jeg slipper ny innleggelse.

Var også på deilig middag hos mamma igår, jeg fikk velge og da ble det selvfølgelig svinekjøtt med pommfri og bernesaus :-) Senere på kvelden dro jeg på kino mens mamma og pappa passet Thea.

Alt i alt har jeg hatt en kjempe fin dag, og fått masse utav dagen! Dagen ble avsluttet med kake fra verdens skjønneste Karoline :-)

THEA CELIN 3 MND.

På mandag ble lille jenten min hele 3 mnd, og jeg har vært mamma i 3 mnd. Tiden har gått så utrolig fort, og hun vokser som bare det. For hver dag som gjør ser jeg at hun vokser på en eller annen måte, det er utrolig gøy og spennende å få følge utviklingen hennes. Hun prater mye, hun ler (har gjort det 3 ganger), hun smiler, leker og er rett og slett bare en snill baby! 

Tenkte å skrive om Thea fra mnd til mnd, om hvordan hun utvikler seg, og hvordan hun vokser. 

Når vi var på 3. mnd kontroll var hun blitt hele 6100 g, og 61,5 cm lang! Stor og fin jente som vokser som hun skal. Hun fikk også vaksine, noe som mammaen overhodet ikke likte, fikk tårer i øynene av skrikingen hennes - heldigvis gikk det fort over med litt mammakos :-)

 


MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling:
¤ Er opptatt av sine nære omsorgspersoner - liker ikke når du går, blir ivrig når du kommer, og følger deg med øynene rundt i rommet. JA.
¤ Begynner å imitere faktene sine når dere prater - beveger armer og bein. JA. 
¤ Øyekontakten med deg øker stadig - en viktig emosjonell prosess som knytter dere nærmere sammen. JA.
¤ Begynner å le høyt. NJA, hun har ledd 3 ganger, 2 av gangene var det høyt og tydelig - men hun humrer mye.
¤ Liker lyden av sin egen stemme og utvider stadig spekteret. JA, hun blir bare flinkere å flinkere.
¤ Bruker mange ulike bevegelser og ansiktsutrykk for å uttrykke behov og følelser. JA, du skjønner fort hva hun vil.
¤ Lytter inintenst og svarer med lyd til den som synger og prater med barnet. JA. 


Sanser og motorikk:
¤ Barnets evne til å gripe og bevege en rangle utvikles denne måneden, og det vil gripe etter ting som blir holdt rett oran hånden når det ligger på ryggen eller sitter på mors eller fars fang. JA, spesielt om du vifter med hendene foran hun, hun har også begynt å lese smått med lekene på lekestativet. 
¤ Barnet begynner å trekke i klærne sine. JA, og mine....  
¤ Evnen til å følge bevegelser med blikket utvikler seg raskt. JA.
¤ Barnet begynner å sparke med styrke. JA, kjenner det godt når hun ligger på fanget med beina mot magen min.
¤ Nå klarer barnet også å gjøre to ting samtidig, som å suge pipp og titte på noe. JA, det har hun gjort veldig lenge. Hun ser seg alltid rundt om å smiler mens hun får mat.
¤ Barnet løfter hodet og brystet i mageleie når det støtter seg på armene. JA, men hun er ikke særlig glad i å ligge på magen så hun snur seg fort til rygg igjen.


Interesser og aktiviteter:
¤ Liker og trenger mye fysisk nærhet - vil bli holdt, båret og kost med. JA, hun vil ha masse oppmerksomhet - eneste gangene hun vil være alene er når hun er veldig trøtt.
¤ Begynner å vise forventning til kjente aktiviteter. NJA, tror det. Hun vet at når hun legges på leketeppet er det prating, da blir hun helt i hundre og kjempe glad foreksempel.
¤ Barnet utforsker med hender og munn. Skaff noen få, trygge ''ryggesikre'' leker som barnet både kan kjenne på og tygge på. JA, hun elsker å spise på sine egne hender (og andres for den slags skyld), holder hun meg i fingen tar hun den alltid opp til munnen sin og skal sutte på den. Har kjøpt tyggeleke til hun, men hun er ikke særlig interessert i den - hendene og kanten av smokken er mye bedre. 
 


 Ellers så fikk hun smake på banan her for leden, tror ikke hun skjønte så mye av det egentlig - hun er jo vandt til å kun få melk. Smattet litt på det, og spiste det til slutt! Nå er det stelletid for både store og små, imorgen skal jeg hjem å være med min søster før vi skal i familiebesøk senere på dagen. 

LAZY BLOGGER

Her om dagen fikk jeg en kommentar om at jeg var en helt vanvittig lazy blogger, og vedkommende lurte på hvorfor jeg hadde blogg. Vel, det å være mamma krever faktisk litt, jeg har en frøken som vil ha oppmerksomhet så og si hele tiden - og når hun sover eller hviler er det andre ting som må gjøres. 

I begynnelsen hadde vi så gode rutiner at det å blogge ble ikke noe problem, men etterhvert som tiden har gått har hun blitt mer og mer krevende. Nå må dere ikke missforstå meg, jeg elsker å være mamma og det er fremdeles det beste i verden - men ja, det er veldig slitsomt også, og det er ikke mye energi til overs når dagen er over. 


Her var ett stk. Thea Celin sliten etter å ha fått vaksine.

Det har skjedd endel ting de siste dagene, både positive og negative. Jeg har hatt feber igjen, noe som betyr at jeg enda ikke er frisk, og at jeg sannsynligvis ikke kommer til å bli det på en stund heller. Så har vi vært på 3 mnd. kontroll med Thea Celin, hun har blitt hele 6100 g, og 61,5 cm lang! Stor og fin jente som utvikler seg akuratt som hun skal og vel så det. 

Jeg har også blitt husmor nå, så det er jeg som gjør alt! Vasker klær, lager middag, rydder osv. Men jeg trives med det :-)


Morgenfugl!

Ellers så har jeg faktisk begynt å øve på teorien til bil, så satser på at jeg kan ta den om ikke så alt for lenge. Håper den er i boks før vi er ferdig med mars måned iallefall. Så er det jo ikke lenge til jeg har bursdag heller, på mandag blir jeg endelig atten år og kan skrive under alle papirer selv. Det skal bli deilig. Tipper det blir feiring med litt god mat hjemme, og masse kos med gullet som vanlig!

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013


Hei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits