ENDELIG EN GOD NYHET

God kveld kjære lesere. 

Dere som følger bloggen min vet at jeg har vært mye inn og ut av sykehus, og at jeg plutselig blir syk og må innlegges. Vel, det har de fremdeles ikke funnet ut av. Det som skjer er at jeg plutselig får 40 i feber, frostanfall og blir skikkelig dårlig - når det skjer legger de meg inn, tar blodprøver, test av hjertet og sjekker meg fra topp til tå. Dette har pågått i nesten 11 uker uten at noen finner ut av noe, men heldigvis så har jeg vært feberfri i nesten 2 uker nå så kanskje jeg holder på å bli frisk av meg selv?

Og som jeg nevnte i mitt forje innlegg skulle vi på sykehuset med Thea i dag, vi hadde fått innkallelse hos kirurgisk post for å snakke med kirurg. Thea har nemlig en navle som aldri grodde slik den skulle etter fødselen, de fleste vet jo at ''navlestumpen'' skal falle av etter en ukestid, og det gjorde den - bare ikke alt. Jeg har jo fått beskjed fra flere barneleger at dette var noe en kirurg måtte se på, og ta hånd om siden de trodde hun måtte legges i narkose for å fjerne det.

Jeg har tenkt utrolig masse i det siste, og vært kjempe redd for lille jenten min - men heldigvis i dag ble ting bedre. Kirurgen sa at han trodde dette ville forsvinne om vi tvinnet det på nytt (slik de gjør etter fødselen), og at den ''ekstra'' delen kommer til å falle av helt av seg selv!

I dag har snuppen vært litt smågrinete (sannsynligvis fordi at hun ikke har fått formiddagsluren sin i fred og ro), så nå sover hun som en stein mens jeg skal se litt tv før jeg også finner sengen :-) I morgen må jeg ta en raid på klær og rot. 

 
Lille kosejenten var trøtt når vi endelig kom inn dørene hjemme!

BABYTREFF

Natt til i dag har vært reine marerittet, det var ikke snakk om søvn å få før klokken nærmet seg 05... Thea sov som en stein fra klokken var 22, mens jeg derimot - hadde vondt alle plasser og fikk virkelig ikke sove :-( Når jeg endelig falt i søvn gikk det ikke lange tiden før Thea våknet for mat igjen, men sånn er det å være mamma! Er de små sulten, så er de små sulten.

Dagen ble iallefall startet klokken 10, da våknet jeg av vekkerklokken(!!!) siden Thea fremdeles sov som en stein hoppet jeg i dusjen og sminket meg før jeg måtte vekke hun for morgenstellet.

Grunnen til at jeg måtte ha vekkerklokke på var fordi vi skulle på babytreff med andre november mammaer fra Bergen, noe som var utrolig koselig! Mange søte babyer, og mange koselige mammaer. I og med at treffet begynte 12 (som er midt i sovingen til Thea) så sov hun seg gjennom det meste av treffet, og når hun ikke sov så fikk hun mat - men da fikk jeg litt tid til å prate med de andre søte babyene som var med :-) Og de koselige mammaene. 

Alle hadde med seg juice, pålegg, rundstykker eller noe digg hver så vi koste oss med en god lunch og godt selskap!

Her mangler vi en baby. Thea er nummer to fra høyre. 

Nå sover Thea som en stein i vuggen sin, å treffe nye ansikter tar vist på! I morgen skal vi å snakke med kirurg, er ikke helt sikker på hva vi skal prate om enda, eller når operasjonen blir men kjenner jeg bare vil få det unnagjort fort.... 

Det er forresten stråålende vær her i Bergen, så tror jeg må trille meg enda en tur når snuppsen våkner :-)

SØNDAGSTUR & FASTELAVEN

I dag kom jeg hjem til deilige kjøttkaker til middag, om søndagen er det godt med en skikkelig middag for å lade opp til ny uke! Og siden det var fastelavens ble det boller med krem og syltetøy også. Dagen i dag har egentlig gått utrolig fort, men samtidig sakte. Thea våknet klokken 10, men da kom Tony å tok hun så jeg fikk sove helt til halv to, luksus... 

Etter maten var det tid for litt tvkos med familien før meg, mamma og min søster tok oss en tur med voffsen og Thea Celin :-) 

Nå sover Thea for lengst, jeg har kost meg med fløtegratinerte poteter og frustrerte fruer :-) Nå kjenner jeg at sengen roper på meg, selvom jeg sov lenge idag er jeg utrolig trøtt så skal bli godt med noen timer på puten før det er en frøken som er sulten igjen! 

VINNER AV NAVNESMOKKER

Da har jeg trukket vinner av navnesmokk konkurransen, og den heldige ble Nora!


Du må sende fult navn og adresse til ceciliekvant@hotmail.com :-)


I dag er det også søndag, noe som betyr temasøndag - men siden ingen har kommet med forslag til hva dere vil lese om, har jeg ikke noe spesielt å skrive om heller. Tenker å skrive ett innlegg etterhvert om hvordan det er å være mamma nå som jeg har fått erfare det i snart 3 måneder :-) 

LOVE # 14.02BEFORE I DIE

 

1 # KROPPEN ETTER FØDSEL

Når jeg hadde spørsmålsrunde på bloggen var det fler som lurte på om jeg kunne legge ut bilder av kroppen min etter fødselen, og siden jeg skal ha temasøndag hver søndag blir dette tema for i dag. 

Gjennom ett svangerskap og gjennom en fødsel går kroppen gjennom ekstremt mye, og mer enn de fleste aner. Jeg gikk fra å være en liten jente på 53 kg, til å være en stor jente på nesten 80 kg! 

Huden skulle strekkes, og jeg fikk endel strekkmerker på slutten. Da jeg fikk de syntes jeg det var litt kjipt, de var rød og fæl - men den dag i dag vet jeg at de var verdt det. Jeg fikk en nydelig, frisk og fin datter ut av det :-) Når alt skulle trekke seg sammen igjen var det jo også litt hud til ''overs'' og det er det fremdeles, men det skal jobbes med og fikses.

Var vel egentlig bare magen som forandret seg stort, den ble giga svær og rund. Fjeset mitt ble jo også fylt med ''vann'' så ble litt ballong der også på slutten.


Her ser dere strekkmerkene, men de lysner mer og mer for hver dag som går - og iallefall for hver dag som jeg tar sol! Under graviditeten ble navlen min helt svart også, nå er det ''laget'' som lå seg på navlen på vei bort så har fått ett lite skrubbsår der, men det forsvinner vel det også :-)


Litt løshus igjen på magen, men som sagt; det skal trenes bort så snart jeg er frisk! Jeg har trossalt bært ett barn på 4 kg der inni for 11 uker siden så er ikke rart at magen ikke er panneflat :-)


Her ser dere også litt av strekkmerkene som jeg fikk på siden(e). 

Alt i alt så er jeg faktisk fornøyd med kroppen slik den er nå, jeg føler meg ikke supersexy - men jeg er stolt over å ha bært fram ett barn og ha den kroppen jeg har :-)

Ble vel ikke helt ''tema'' dette, men ble noenlunde iallefall. Neste søndag har jeg tenkt å skrive om utdanningen jeg vil ta, og hvordan jeg ser for meg at livet blir videre. Har dere andre forslag er dere hjertelig velkommen til å komme med det :-)

FOR FØRSTE GANG

.. Har jeg morsdag! I dag er det alle mødre sin dag, og vi fortjener litt ekstra oppmerksomhet idag.
Dagen begynte med frokost klokken 12, deilige rundstykker og sjokolademelk. Når vi var ferdig å spise gikk jeg faktisk å vekket Thea siden hun hadde sovet så lenge, tok morgenstellet før hun skulle få litt mat også :-)
Tony kom med gave fra Thea, han har i flere dager nå spilt på at det ikke blir noe gave eller "feiring" så jeg hadde jo innstilt meg på det, men jaggu overrasket han ikke med nydelig smykke! Den gutten kan virkelig å overraske (og kjøpe fine smykker).

Nå er han på butikken for å kjøpe melis siden han skal bake kake :-) Thea sover i vuggen så kanskje jeg skal ta meg en liten lur også.

Idag er det søndag, og jeg skal begynne med "temasøndag" så er det noe spesielt dere vil jeg skal skrive om må dere komme med det før i kveld!

TEMASØNDAG

God kveld kjære lesere! 

Siden blogglysten er ganske langt nede, og tiden ikke alltid strekker til med daglig blogging tenkte jeg å ha ''temasøndag''. Det vil si at dere skriver hva dere vil jeg skal skrive om, så tar jeg opp en ting hver søndag som jeg skriver om. Det kan være alt mellom himmel og jord. Kjærlighet, mammarollen, graviditet, alkohol osv :-)

Så må dere ikke glemme konkurransen min, den finner dere HER. 
Og hvis dere har forslag til tema(er) kan dere enten kommentere dette innlegget eller skrive på facebook siden min som dere finner HER.


Nå holder Thea på å få kveldsmaten sin før hun skal i seng, så er det nok ikke alt for lenge til jeg faller i søvn heller :-)

KONKURRANSE

Da kjører jeg i gang med en liten konkurranse hvor du kan vinne smokk med valgfri skrift på fra navnesmokken. Alt du trenger å gjøre er å skrive i kommentarfeltet hvilke smokkepakke du ville hatt, og hva som skulle stått på smokken(e), + at du må like facebook siden min (om du ikke allerede gjør det). Den finner du HER

Jeg har selv to smokker herfra til min lille prinsesse, og hun tar de fint :-) Hun har brukt de siden dag 1, og det har aldri vært noe problemer. 

PAKKE I POSTEN & SLEVENDE UNGE

Her om dagen fikk jeg forresten enda en pakke i posten, men den hadde jeg bestilt selv! Kjøpte bare noe smågreier på ebay, bare for å prøve det faktisk. 


Deksel til iPhonen min


Løsvipper! Bestilte vel 8 pakker med løsvipper til både oppe og nede vippene. Kommer nok ikke til å bruke det til vanlig, men å piffe seg litt ekstra opp når man skal ut er vel ikke forbudt? ;-)


Thea har også slevet endel i det siste, og ''spytter'' masse. Hun vet godt hva hun driver med, og gjør det bare for å tulle seg. Når hun får mat kan hun finne på å ta en munnfull for så å bare spytte det ut igjen så smiler hun og er super fornøyd med seg selv! Utspekulert barn altså :-) 

Var innom barnashus hindagen, egentlig for å kjøpe nye pysjer men de hadde ikke flere små størrelser igjen så kom ut igjen med biteleke og to nye smokker :-)
SPONSORPAKKER & KONKURRANSE

Heihei! Som jeg lovet, skulle jeg vise dere noen av tingene jeg har fått i posten den siste tiden - men i går kveld kjørte vi i rekordfart opp på barneklinikken med Thea siden navlestumpen var ''grodd fast'' i plasteret. Ble der oppe til 2, og når vi da kom hjem igjen var det rett i seng siden vi skulle opp igjen dit klokken 10 i dag. Vi er enda ikke ferdig der oppe, men i morgen er det min tur på sykehus - så skal Thea opp igjen på tirsdag eller onsdag forhåpentligvis. 


Men over til det inlegget skulle handle om; nemlig sponsorpakker. Jeg har ikke fått testet noe av det ut skikkelig enda, siden jeg er ut og inn av sykehus - og når jeg er noenlunde oppegående vil jeg bare kose og prate med Thea. 


Disse dekselene er herfra. Det rosa er egentlig genialt, det er av silikon så det er kjempe lett å ta av og på, + at du kan ligge penger eller ett søtt bilde bak. Det andre er litt jallajalla for min del, og gikk lett i stykker som dere ser i høyre hjørnet. 


Sockons og kamerastativ herfra. Sockons er til å feste uten på sokkene til de små slik at de ikke sklir av. Her i hus var de litt trang nå, så får nok ikke brukt de noe særlig. Kamerastativet har jeg enda ikke fått prøvd, men vedder på at det kommer til å bli flittig brukt! 


Tannbleking og neglelakkstøpning herfra. Har som sagt ikke fått testet ut noe av det enda, prøvde meg på neglelakkstøpning men skjønte ikke særlig masse så må lese bruksanvisningen før jeg setter i gang :-)


Nå ligger Thea nybadet og rein i sengen sin og sover som en stein, jeg er på vei i seng også nå! I morgen håper jeg på å få lagt ut ett innlegg til dere, eller rettere sagt en konkurranse - hvor du kan vinne smokker fra navnesmokken! 

SVAR PÅ NOEN SPØRSMÅL

Kan du legge ut bilder av noen av tingene til Thea? Vogn, vippestol osv.?
 
 Har lagt ut innkjøp underveis gjennom svangerskapet, men kan prøve å få lagt ut ett innlegg med det meste samlet. Noen av innkjøpene kan du se her og noen her. Resten finner jeg ikke nå, men skal prøve å få knipset noen bilder i helgen!

Hvor lang er Thea blitt, og hvor mye veier hun nå? 
  Sist vi målte og veide hun var hun blitt hele 59 cm, og 5400 g :-)

 
Kan du legge ut bilder av magen/kroppen din slik den er nå? 
  Ser det er fler som har spurt om dette, så skal prøve å få gjort det. Er ikke helt sikker på om jeg tørr å legge ut bilder av ''bar'' mage enda, det er jo fremdeles litt hud som skal trekke seg tilbake og magen skal trenes opp igjen - men jeg har født ett barn og er stolt over den kroppen jeg har nå :-) 

Hvilken nettside har du tatt teoriprøvene til bil på?
 
 Når jeg la ut bilde av at jeg hadde ''bestått'' teorien på bil hadde jeg tatt prøven på prove.no - har hørt i ettertid at teoritentamen.no er mye bedre å øve på så jeg kommer nok til å ta tester der framover heller. 

 
Hvilken vogn har du?
  Hehe, flaut å si det, men jeg vet faktisk ikke! Vognen er noe vi ''arvet' fra en vennine av mamma, jeg hadde jo egentlig drømt om å kjøpe hvit emmaljunga vogn i skinn - men fant ut at den vognen vi har kom til å funke like fint som en ny vogn. Vi er kjempe fornøyd med vognen på alle måter, den er lett å legge sammen, lett å trille, og utrolig godt på vinterføre :-) Er forholdet til deg og Tony like bra som før Thea kom til verden?
  Å få barn snur jo livet opp ned og på hodet, alt blir forandret i det sekundet du får den lille opp på brystet. Alt som har med forholdet våres velger jeg å holde for meg selv :-) Nå er det sikkert mange som tror det går dritt med oss, men hvis det hadde gått dritt med oss hadde jeg nok ikke nevnt han i det hele tatt på bloggen.  Hvordan er pappaen til Thea?
  Pappaen til Thea er pappaen til Thea, men det er jo selvfølgelig ikke det dere vil vite. Tony (som er pappaen til Thea), er en god pappa for hun. Thea er glad i han, og han er glad i Thea. De koser seg sammen :-)

Sånn! Da har jeg fått svart på noen av kommentarene fra kommentarfeltet, som sagt så skal jeg prøve å få lagt ut bilder av kroppen min nå, noen av tingene til Thea og vognen hennes. Har også lovet dere en konkurranse, og vise dere de siste pakkene jeg har fått i posten! :-)

SYKEHUS, SPONSING

God morgen alle sammen!
Det har blitt lite blogging fra denne kanten, men jeg har vært inn og ut fra haraldsplass de siste dagene og har hatt null energi til overs.
Vi har vært hjemme to dager nå, men skal opp igjen idag for å ta nye prøver og samtale med legen :-)
Ellers har jeg fått endel pakker i posten i det siste som jeg helt har glemt å vise dere, og det er egentlig veldig rart siden det bare er ting jeg har hatt bruk for!
Jeg har også ett samarbeid med navnesmokken, så snart kommer det konkurranse her på bloggen!

.. Ser også at dere har litt spørsmål og jeg skal prøve å få svart på alle i kommentarfeltet ikveld eller imorgen :-) Bilder av kroppen min etter fødsel er det også mange som ønsker å se, så skal prøve å få det til også!

Nå holder jeg på å steike rundstykker til frokost mens Thea koser seg i vippestolen litt :-) Etter sykehuset skal meg, Tony og Thea på dåpssamtale med presten!

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013


Hei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits