FANTERIER

Helgen har gått i ett og tiden har virkelig flydd fra oss. Fredagen begynte tidlig med barseltreff, før vi reiste ned til farfaren til Thea å slappet av der litt. Senere reiste vi hjem her for å spise deilig taco før det var leggetid for Thea. Når hun var i seng, så meg og Tony på ''the voice'' før sengen ropte! 

Lørdagen var vi invitert til noen venner av Tony så vi bestemte oss for å dra dit mens mamma/pappa/min søster passet lille Thea. Å reise fra Thea er forferdelig, men samtidig så er det litt deilig å komme seg ut blandt folk å kose meg litt i blandt! Kvelden ble iallefall super vellykket, var ikke hjemme før 3 - så da var det rett i seng før Thea skulle ha mat igjen klokken halv åtte. Søndags morgen tok mamma hun to timer så jeg fikk sove litt ekstra! Stod opp klokken 12 til deilig familie frokost!

Søndagen startet dagen klokken 12, da var det som sagt familiefrokost før dagen kunne begynne skikkelig. Thea var trøtt igjen i 1-tiden så da fikk hun sove litt i vuggen mens jeg fikk kledd på meg og stelt meg litt. Dagen i dag har faktisk gått i ett selvom ingenting spesielt har skjedd. Spiste utrolig dårlig kebab på mama rosa i Knarvik før vi kjørte på essoen for å vaske bil (og kjøpe nuggets til meg siden kebaben smakte dritt). Reiste ned til farfaren til Thea siden de hadde bakt deilig kake i dag også, og jeg er en kakemoms! 

Nå sover Thea søtt i sengen sin, så er vel leggetid for meg også snart :-) Denne uken har vi ingen planer før torsdag, da skal jeg på kontroll på sykehuset, vi skal prøve å få kjøpt dåpskjole og dåpssamtale i kirken. 

YEEI.

I dag bestemte Thea seg for at dagen skulle starte klokken 11. Da var det på tide å stå opp for å ta morgen stellet, etter at hun har fått ny bleie og pratet litt sovner hun alltid igjen så jeg får sminket meg og ryddet litt :-)

Etter noen timer hjemme var det tid for bursdagsbesøk hos farfaren til Thea, han fylte nemlig år idag så det ble en liten feiring med god mat og deilig kake!

Når vi kom hjem kom Marita på besøk og bestemte seg for å ligge her så nå ligger både hun og Thea å sover.
I morgen skal jeg til legen på min seksukerskontroll og på fredag er det barseltreff.

JEG BESTOD !!!

Dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg har skulle begynt på teorien på bil utrolig lenge. Begynte sånn smått før Thea kom, og skulle fortsette når vi hadde kommet inn i litt rutiner. Vel - det har jeg ikke gjort og 18-års dagen min nærmer seg med stormskritt! Har sagt til meg selv at NÅ må jeg få lest å få tatt den. Tok den på nettet hin dagen og da bestod jeg :-D

Nå ventet jeg på at mine søte små skal våkne, Thea sovnet ikke før klokken var nærmere syv i dag tidlig så dette har vært en av de lengste nettene etter at hun ble født.

MER OVERSKUDD = BOLLEBAKING

I det jeg så ut av vinduet i dag var bakken dekket av snø, og det snødde. For min del så er vinteren over for denne gang, og nå venter jeg egentlig på sommeren. Men siden snøen allerede var her har jeg og Tony benyttet sjansen til å lage snømann mens mamma satt inne med Thea litt :-)

Etter at snømannen var ferdig bakte vi deilige boller som vi har kost oss med i kveld, og nå er det leggetid for både store og små. Thea ligger å småsutrer litt og syntes synd i seg selv - men det gjør hun alltid på kvelden før hun sovner godt. Hun har også vært litt grinete i dag og ekstra kosete, men det er bare å kose med hun mens hun får smokken så er alt bra.I morgen er planen å muligens få kjøpt dåpskjole! Jeg er så kresen og vet akuratt hvordan jeg vil ha ting så håper jeg finner den perfekte :-) Hele uken er forsåvidt fullbooket også. På onsdag har farfaren til Thea bursdag så da er vi innvitert på middag og kake der. Torsdag står legebesøk for tur (atter en gang....) Da er det tid for min ''seksukerskontroll''. Fredag er det barseltreff så er jammen hele denne uken gått også. 

Og forresten; ser endel av dere stiller spørsmål i kommentarfeltet, men det blir rotete som jeg svarer der. Vurderer å ha en ny spørsmålsrunde snart - hvis det er noen interesse for det? 

SØNDAGSTUR

Først må jeg bare begynne med å fortelle om den deilige maten mamma lagde i går! Hun lagde indrefilet, insurret i seranoskinke med hjemmelagde fløtegratinerte poteter til :-) Er lenge siden jeg har vært så utrolig mett, men fortsatt å spise fordi det var så godt. 

Etter maten var det tid for mating, bading og stelling av solstrålen min! Hun har ikke fått bade på nesten tre uker siden navlen ikke har vært særlig fin så når hun endelig fikk bade i går var hun veldig glad og fikk ta seg ett litt ekstra langt bad :-)Etter at Thea var rein og mett var det tid for sengetid! Hun fikk ligge seg i vuggen siden mormor, morfar og tante skulle passe hun mens jeg luftet meg litt! Planen var egentlig å ta seg en liten luftetur med en kompis, men det ble til at vi møtte en kompis av han og en venninde av meg også :-) Tiden bare fløy avgårde, og jeg var ikke hjemme før halv to. Da var det en lysvåken frøken som var klar for litt mat før hun fikk ligge seg i sengen med mammaen sin.


I dag sov vi litt ekstra siden det var helg, og klokken ble nærmere elleve før vi stod opp. Når vi endelig kom oss opp av sengen var det morgen stell av mor og baby før vi kunne begynne dagen med kos og prating før hun sovnet litt igjen. Hadde egentlig planer om å slappe av i dag, kanskje få sortert litt klær siden hun vokser så fort - men dagen ble heller brukt på trilletur til fløien sammen med pappsen :-)

Tiden løp virkelig fra oss der oppe, vi satt oss inn i cafe'en en liten stund og i det vi så var det blitt bekmørkt så vi bestemte oss for å ta fløibanen ned igjen. Var også innom min onkel en tur å spiste kebab siden det var helg! I morgen har jeg bestemt meg for å kutte ut brus og snop i ukedager så får vi se hvordan det går. Saften får bli min bestevenn fram til jeg er klar for å kutte deg også helt ut. 

Alt i alt har jeg hatt en super helg, Thea begynner å få mer og mer rutiner - og det vil si at jeg får mer og mer overskudd! :-) 

HELG MED GOD SAMVITTIGHET

God morgen kjære lesere!
I dag har jeg på følelsen av at dette kommer til å bli en fin dag, iallefall om feberen holder seg unna kroppen min.
I går var jeg, Tony, Thea og svigerfar på Tur over fjellet fra Hordvik til Åsane :-)
Kjempe deilig å få litt fjellluft både for meg og Thea. Thea sov først som en stein så våknet hun å bare så seg rundt.

Når vi kom hjem igjen var det rett i dusjen før vi skulle ut til Tony en tur. På kvelden fikk jeg selvfølgelig feber igjen - noe som betyr at jeg ikke er frisk likevel :-(

Nå ligger jeg bare å venter på at Thea skal våkne så jeg kan få litt babykos!

LITT FORSINKET JUL

.. Eller ikke jul, men julebilder på bloggen! Jeg var jo så heldig å få prinsessen første søndag i advendt - altså før desember måned startet. Jeg var nybakt mamma midt oppi alt julestresset, og shopping var vel noe av det første Thea ble med på! 

Planen var egentlig at vi skulle sende ut julekort til familien, men siden vi var så treige med alt ble det heller til at vi rammet inn ett fint bilde av Thea som besteforeldrene, oldeforeldrene og ene tanten hennes fikk til jul :-)


I natt sov Thea superfint! Tror kanskje det har noe med at hun fikk sove i min seng i natt. Hun sov fra klokken 23:30 til 08:30 uten å få mat. Hun våknet 2 ganger siden hun mast sutten, men da var det bare å putte den inni igjen så sovnet hun.

Nå har hun fått mat, og ligger i vuggen å sover så jeg kanskje får gjort litt. Holder på med dåpsinnbydelser, og det tar jo sin tid siden jeg skal lage de selv. 

NÅ ER DET LEGGETID FOR STORE OG SMÅ

I dag har egentlig dagen gått utrolig sakte, og jeg føler ikke at jeg har fått noenting utav dagen. Har bare kost, dullet og slappet av i hele dag. Mamma laget deilig lasagne til middag/kvelds som jeg fikk spist før jeg, Tony og Thea dro ut til noen kompiser av han å hilste på.

Nå er det leggetid for både meg og Thea, hun sover jo egentlig når hun vil - men nå skal vi sove sammen og ha kosetid :-)
EN DÅRLIG BLOGGER

Å være mamma er en 24-timers jobb. Jeg er mamma både natt og dag, hver dag. Thea Celin trenger oppmerksomhet, og all min tid går til hun! Hun er ikke som babyer flest har jeg hørt, hun er utrolig våken til å være en baby. Å sove liker hun ikke, hun skal allerhelst se på alt som skjer, og være med der det skjer. Det er ikke noe problem at hun er våken siden hun bare smiler og prater for det meste :-)

Eneste gangene hun skriker er når hun er sulten, eller hvis hun vil ha oppmerksomhet. Jeg har lært meg hvilkene skrik som er hva, og hva som bare er klaging. 

Har bestemt meg for at jeg vil være litt forsiktig med å legge ut bilder av Thea Celin på bloggen siden det finnes mange syke mennesker i verden. Noen kan faktisk finne på å stjele bilder og late som om det er dems unge, og det er det jo ikke. Så framover må jeg lære meg å merke bildene av hun før jeg legger de ut :-)

Så har jeg kommet i kontakt med en supersøt jente som skal fikse header og design til meg så snart jeg får knipset noen bilder av meg og Thea Celin sammen. Det har ikke vært allverdens med tid sammen hjemme den siste tiden siden jeg plutselig får skyhøy feber, og er inn og ut fra sykehus. På mandag skal jeg opp igjen på sykehuset å ta enda flere prøver for å finne ut  hva dette er for noe! Å plutselig få feber er slitsomt, og tar virkelig på kroppen så kjenner jeg ikke har særlig masse krefter igjen desverre. 

TIDEN GÅR ALT FOR FORT

Herrejesus så fort tiden går! 

For seks uker siden lå jeg på KK med verdens beste følelse i kroppen, jeg hadde nemlig blitt mamma til verdens nydeligste prinsesse for bare noen timer siden. 

Thea er blitt så stor allerede, hun nærmer seg hele fem kilo og er snart 60 cm lang! Hun er vokst ut av alle klærne sine som var i str. 50, og passer i noen av klærne som er i 62. Hun smiler som dagen er lang, prater masse (eller lager masse lyder), sier arø, og hun snur seg fra mage til rygg allerede! 

Hun er også blitt utrolig sterk i nakken og skal aldri ligge inntil meg lenger, hodet skal alle veier og hun skal aller helst se alt som er å se :-)

Jeg ser utvikling hver eneste dag, og det å være mamma er det beste i verden. Jeg gleder meg til å våkne om natten for å gi hun mat. Ja, det er slitsomt - men jeg elsker det selvom.


Thea elsker å ligge på golvet å bare prate <3 Mammaen elsker det også !

DÅPEN ER BEGYNT PÅ

De siste dagene har jeg begynt å tenke endel på dåpen til Thea. Både meg og Tony er enige i at hun skal døpes i kirken så kan hun selv velge om hun vil konfirmert seg i kirken eller borgerlig når den tid kommer.

Igår var jeg å kjøpte rosa pappark som jeg skal lage innbydelser av - og idag var jeg å kjøpte lys og litt pynt til bordene.

Vi har også avtalt dåpsdag med kirken og maten er allerede nesten i boks.

Jeg HATER å måtte stresse med tidspress så liker å ha ting klart i god tid :-)

SVAR DEL 2 - GRAVIDITET ++

Hvilken vogn har du? Kan du legge ut bilde av den? Baggen ligger i bilen til mamma, men skal få lagt ut bilde en av de kommende dagene.

Hvordan reagerte foreldrene dine og foreldrene på kjærsten din, da du fortalte dem at du var gravid? Kjæresten min var med til legen når jeg fant ut om graviditeten og han tok det veldig fint, han støttet meg uansett hvilket valg jeg tok. Mamma og pappa tok det også veldig fint, pappa tok det nok litt tyngre enn mamma siden jeg alltid har vært den lille jenten hans. Den dag i dag er alle veldig glad for valget jeg tok, og alle er veldig glad i Thea Celin.

Åssen reagerte du når du fant ut om graviditeten? Jeg fikk sjokk og panikk, viste ikke hva jeg skulle gjøre og tårene bare rant. Det tok noen dager før det gikk skikkelig opp for meg, og når jeg hadde fått vendt meg til tanken litt var det både skummelt og spennende. 

Hvor lenge var du og kjærsten din sammen før du ble gravid? 
Vi hadde holdt på/vært uoffisielt kjærester i noen
mnd, men offisielt kjærester i knappe 2 mnd. 

Du var jo absolutt ikke tykk før du ble gravid (heller tynn), men veier du mye mer nå enn før du ble gravid? Jeg har fremdeles endel kilo igjen fra jeg gikk gravid - men nå som jeg fullammer forsvinner de litt etter litt uten at jeg trener.

Hvis du kunne valgt å få jenten din senere, ville du gjort det, eller er liksom alt helt perfekt nå? med tanke på at du ikke er utdannet eller i jobb :) Alt er perfekt nå, og jeg kunne ikke hatt det bedre. Hadde vel kanskje vært bedre om jeg hadde utdannelse og jobb, men alt til sin tid - utdannelse og jobb skal jeg få :-)

Fikk du mye støtte når du fikk vite du var gravid? av foreldre, venner eller kjærest? Ja, alle var veldig hjelpsom og støttende.

Hvorfor er du så mye syk? Hva som er gale og hvorfor? En uke etter fødsel ble jeg innlagt på KK med blodforgiftning som sannsynligvis kom fra livmoren etter fødselen, lå der i 5 dager før jeg ble skrevet ut så gikk det en uke før feberen kom tilbake - hvorfor jeg er syk nå er det ingen som vet, men om jeg ikke blir bedre innen noen dager må jeg ta nye prøver for å sjekke hva det kan være nå.

Har du mistet en del venner etter du ble gravid? Både og. Noen har trukket seg unna, noen har jeg trukket meg unna, og noen har kommet tilbake.

Kanskje litt privat, men jeg lurer på om det er helt bra igjen "der nede"? Hehe, ja - det er jeg.

Bor du hjemme? Ja :-)

LOVER OG LYGER

Heihei!
Jeg lovet dere en konkurranse og svarene på spørsmålsrunden, men Thea har vært ekstremt oppmerksomhetssyk både natt og dag så i det jeg har lagt hun på sofaen eller vuggen har hun bare begynt å skrike.
Skal prøve å få postet det imorgen :-)
Nå ligger Thea i vuggen og sover etter at hun sovnet som en stein på meg så nå skal jeg prøve å få meg litt søvn før hun er sulte igjen.

HERREGUD......

Nå er det nesten en uke siden sist jeg blogget, og jeg har jo ingen annen unnskyldning enn at Thea tar all min tid og oppmerksomhet. Og når hun ikke trenger meg tar jeg meg en dusj eller bruker litt tid på meg selv - dere skjønner det at nå som jeg har en liten å ta hensyn til er det ikke bare å hoppe i dusjen når jeg vil, eller gjøre akuratt hva jeg vil når jeg vil.

Siden sist er det ikke skjedd så masse. Det er jo nytt år nå, noe som betyr nye muligheter! På nyttårsaften fikk jeg selvfølgelig feber igjen og følte meg skikkelig uvell, heldigvis ble det litt bedre utover kvelden så jeg fikk kost meg litt også! Thea var med mormoren sin mens jeg var ute blandt venner og kjente å koste meg i noen timer :-) 

Ellers har Thea vært litt snufsen og tett i nesen de siste dagene, og igår ble det så gale at hun ikke ville spise. Da bestemte vi oss for å ta en tur på barneklinikken bare for å sjekke at alt var bra, og at det ikke var noe farlig. Heldigvis var det bare en forskjølelse så hun blir nok frisk fort hvis vi er flink med saltvannsdråper og snottsuger! 

Så lovet jeg jo dere en konkurranse også, og den kommer så fort jeg får tid til å ta bilde av premien! Jeg har heller ikke svart ferdig på alle spørsmålene, men jeg har begynt å svare på resten så svarene satser jeg på å ha ferdig ikveld eller imorgen :-)

Les mer i arkivet » Februar 2014 » Januar 2014 » Desember 2013


Hei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits