DERE FÅR SVAR;

Siden jeg kjørte igang spørsmålrunde for litt siden, får dere svarene nå;

Hvordan er det å være ung mor? Vel, jeg vet jo ikke hvordan det er å være eldre mor da. Men vil tro det er både positive og negative sider med begge deler. Jeg som ung har kanskje mer energi, finner på mer og er kanskje litt mer ''ungdommelig'' når barnet blir eldre. Noen ser kanskje ned på oss unge mødre uten utdanning og jobb, men det gir jeg blanke i. Jeg er stolt over meg selv som har barn i en alder av 18 år :-) 

Hvordan er Thea om nettene? For å være ærlig så er Thea omtrent ett mareritt om nettene. Hun våkner mange ganger, skriker litt, krever oppmerksomhet og skal bare ha kos. Hun finner også på at klokken 4 om natten er det på tide å stå opp, da er hun lysvåken og skal ha alle opp av sengen. 

Hvordan er faren oppi dette? Pappaen til Thea er veldig tilstedet, han elsker Thea overalt, og Thea elsker pappaen sin. Hver gang hun ser han smiler hun stort og blir kjempe glad. Hun elsker å leke med han, og han elsker å leke med hun.
 

Hvem er hun mest lik? Syntes hun er lik deg da, men hva hører du mest? Først var hun veldig lik meg, men nå begynner hun å ligne litt mer på Tony. Vil si hun er en god blanding av oss begge. Nesen min, og øynene til Tony. 


Hva var dine tanker da du ble gravid? Si det. Jeg tenkte vel ikke stort den første tiden, følte egentlig bare ett tomrom. Kjente ikke meg selv igjen, viste ikke hva jeg skulle gjøre, hvordan dette kom til å gå eller hvordan folk ville takle det. Jeg ble glad og redd på samme tid, glad for at vi hadde skapt en spire, og at jeg hadde ett levende vesen i magen min, men skummelt at jeg var 17 år og skulle bli mamma. 

Har du lyst på flere barn? Ja, jeg har lyst på 1 til.

Hvordan ser drømmemannen ut? Hehe, tja, la meg se. Sixpack, småbrun, brune øyne, brunt hår, masse muskler, høyere enn meg. Neida. Utseende er ikke så viktig mer faktisk, en drømmemann er en mann med masse kjærlighet, han er ærlig og trofast, tar vare på meg og Thea. Respekterer at jeg har ett barn, så er det selvfølgelig viktig at Thea og drømmemannen kommer overens. Hun er trossalt gullet mitt. 


Hva er det allerbeste med mammarollen, og hva savner du fra tiden før du ble gravid? Det aller beste med mammarollen er å følge utviklingen til Thea Celin, å se alt nytt hun lærer, se at hun er glad i meg, og se at hun vokser. Jeg savner vel egentlig litt å være like spontan som før, da kunne jeg funnet ut at jeg ville dratt på hyttetur og bare dratt, slik klarer jeg ikke nå. Men jeg kunne ikke byttet livet ''før'' mot noe i verden. 

Savner du graviditeten? På noen måter gjør jeg det, men andre ikke. Jeg savner den store magen, alle sparkene og all gleden. Men samtidig var det masse hormoner, vondter og stress.

Var det lett å finne navn? Nei, det var det ikke. Vi var innom ganske mange navn før vi kom fram til navnet Thea Celin.

Hvordan tok foreldrene dine det? De tok det så som så. Det var jo ett sjokk for de begge, men begge tok det veldig fint og begynte å glede seg til å bli besteforeldre ganske kjapt. Den dag i dag elsker de Thea Celin, og er kjempe stolt over å være besteforeldrene hennes.

Hvordan fortalte du dem om graviditeten? Alt skjedde fort. Jeg ble sendt rett fra legesenteret med misstanke om graviditet utenfor livmoren og opp på KK. På vei opp fortalte jeg det som det var og begge to kom i en fei.

Hvordan er det å gå på skole, og ha barn samtidig?
Det kan jeg ikke svare på enda. Jeg har hatt ett år med permisjon nå, så begynner jeg på skole igjen i august.

Syntes du det er lurt å få barn i en alder av 17/18? Det er vel ikke lurt med tanke på utdanning, økonomi og alt det som burde vært fikset først. Men samtidig vil jeg tro at man har mer energi som ung, og er det først skjedd er det jo bare å gjøre det beste utav det.

Sovner Thea av seg selv eller vugger/pupper du henne i søvn? Har det alltid vært sånn, evnt. hva gjorde du for å venne hun av med det? Spør fordi jeg har en sønn på alder med Thea som må bli vugget i søvn, og nekter å sovne selv. Thea har vært grei på det området der. I begynnelsen sovnet hun oppå meg eller inntil puppen, men etterhvert begynte hun å ligge i sin egen seng og jeg slapp vuggingen/puppingen. Ting gikk egentlig av seg selv. Den dag i dag legger hun seg i sengen selv, får litt melk på flaske, sutrer litt og sovner. Mulig jeg må inn noen ganger å gi hun smokk. 

 

Ammet du i begynnelsen eller gikk hun rett på mme? Evt. hvordan taklet hun å gå fra morsmelk og over på mme? Jeg ammet til hun var 5 mnd, så gikk hun over på mme for fult. Overgangen gikk veldig fint, litt hard i magen til å begynne med men med litt malt gikk det fint.

Hvor gammel var Thea når hun satt selv? Hun var 6 mnd når hun satt selv. Nå som hun er 7 mnd setter hun seg opp selv og sitter en god stund før hun legger seg ned igjen.

Hva begynte du med når du begynte med fast føde, og hvordan? Altså, hvilke måltider begynte du med? Begynte med grøt til kvelds, litt og litt. Når hun hadde fått det en stund gikk jeg over på middagsglass så grøt til frokost også.

 Hvordan er økonomien hos dere tre? Dere tre, hvem er det? Det er da virkelig bare meg og Thea, sist jeg sjekket er det bare to :-) Meg og Thea klarer oss greit. Kjøper det vi trenger, og Thea har alt hun trenger og vel så det.

Hvor får du penger fra, er du sparsom eller lever du litt ''luksus'' , og får endel av foreldrene? Hvor jeg får penger fra spiller egentlig ikke så stor rolle, jeg har nok til å leve greit. Spiser det jeg vil spise, og kan unne meg ting innimellom. Foreldrene mine betaler ingenting. Og det er slik jeg vil ha det, mye kjekkere å få overraskelser innimellom eller dra på shopping hvor de betaler :-)

Er vekten din det samme som før du ble gravid? Om ikke, jobber du noe for at den skal bli det? Eller tenker du ikke noe på det? Vekten er nede i normal vekt og vel så det. Nå er det bare stramming og muskler som skal til så er jeg fornøyd.

Om du ikke hadde blitt gravid og var uten barn nå, hva villet du ha gjort videre? Og hva hadde du gjort nå i denne perioden? Hadde jeg ikke hatt barn nå hadde jeg nok vært på fyllatur til syden, jeg skulle vært russ til neste år og det hadde nok blitt endel festing. 

Er du sjefete over Tony? Og hvem er sjefen i huset? Skjønner ikke hva du mener. Meg og Tony bor ikke sammen, jeg og Thea har leilighet for oss selv så her er det Thea som er sjefen, hehe.

Hva liker du best med deg selv? Jeg liker best at jeg er veldig glad i andre mennesker, bryr meg om de og lytter til de. Om du mener utseende messig er jeg ikke fornøyd med en dritt, hehe.

Hva liker du minst med deg selv? At jeg er så sjalu, blir fort lei meg og tar ting veldig tung. Utseende messig liker jeg magen minst akuratt nå, og puppene, hehe.

Anser du deg selv som veslevoksen? Anser meg selv som voksen! :-) 

Når har du oppkjøring? Har ikke fått oppkjøring enda :-)

Hvem betaler lappen for deg? Mine foreldre.

Hvordan foregår en typisk dag for deg? Står opp med Thea, spiser frokost sammen, leker, sover litt, rydder, lager middag/mater Thea, leker med Thea, legger hun så slapper jeg av. 

Hvilken linje skal du gå på til høsten? 2. året på vgs - banre og ungdomsarbeider

Hvordan ser du for deg livet ditt om 5 år, og 10 år? Om 5 år er jeg forhåpentligvis ferdig med all utdanningen min, jeg er på god vei inn i jobblivet og Thea er på vei på skolebenken. Om 10 år håper jeg at jeg har ett barn til, hus,bil og alt det på plass. Kanskje en hytte også. Jeg har iallefall drømmejobben :-)

Hvordan syntes du fødselen var? Var det vondt? Fødselen var helt fantastisk faktisk. Smerter fra helvette og vondt som fy, men langt ifra så vondt som jeg hadde forestilt meg. Den følelsen da jeg fikk Thea på brystet kan ikke beskrives, og ikke kan jeg huske hvor vondt det var heller. 

Har du fått bort strekkmerkene? Nei, de er der enda. Men de er mye mindre synlig. 

Er det lenge til du kunne tenkt deg en ny unge? Vel, aller helst vil jeg jo ha tette barn, men nå som jeg valgte å få første barn så tidlig må nummer 2 vente litt. Nå skal jeg iallefall ta utdanningen så får vi se :-)

Har du fått stygge kommentarer fordi du er en ung mor? Nei, det har jeg faktisk ikke. Det er iallefall utrolig lite, og mye mer positive kommentarer. 

 Sånn! Håper svarene var greie og at dette ikke ble alt for langt innlegg. Thea sover søtt så nå skal jeg svinge meg rundt med moppen ;-) Fikk ett spørsmål i siste liten i dag, men det spørsmålet var så teit og meningsløst at jeg ikke vet om jeg gidder å svare på det engang, isåfall kommer det i eget innlegg.

4 kommentarer

gina

29.07.2012 kl.12:19

takk for fine svar :-) er ikke du og Tony(?) sammen lenger? eller er det bare at dere ikke bor med hverandre?

Cecilie Kvant

29.07.2012 kl.13:26

gina: Skulle bare mangle. Som jeg har nevnt tidligere på bloggen velger jeg å holde forholdet til meg og Tony privat. Det viktigste er at han bryr seg om Thea, og det gjør han :-)

Katrine

29.07.2012 kl.16:43

Bra svart! Du har veldig fin blogg!

gina

29.07.2012 kl.22:16

okei, mistet bloggen din for en stund tilbake, så ligger litt etter i oppdateringene nå da jeg endelig fant den igjen, beklager! :-)

Enig med deg at det er viktig, og det er jo superbra:-)

stå på, du virker som en bra jente!

Skriv en ny kommentarHei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits