16 ÅR OG GRAVID - 18 ÅR OG MAMMA

I februar 2011, skjedde det noe som forandre livet mitt. Jeg var 16 år og gravid, var ikke ferdig med utdanning, bodde hjemme hos mine foreldre og hadde masse jeg ville oppleve. Det kom som ett sjokk for meg og de rundt meg at jeg hadde en spire i magen, en spire som en dag kunne bli ett barn; det var ingen tvil om hva jeg ville. Beholde skulle jeg, nå skulle jeg bli mamma! 

Tiden som gravid var både tung og koselig, det tyngste var alle blikkene jeg fikk på sentrene, all viskingen jeg hørte bak meg, og alle som ikke hadde troen på meg. I begynnelsen prøvde jeg å skjule magen, jeg tror kanskje jeg var litt flau? Store hettegensre ble min beste venn, og kjøpesentre holdt jeg meg mest mulig unna. De fjærneste vennene mine fikk seg nok litt av ett sjokk også, og fler anbefalte meg å ta abort. Jeg ble litt i tenkeboksen; Hadde de riktig? Er jeg ikke klar for dette? Men kom fort fram til at dette skulle jeg klare. Om jeg var 16 eller 30 kunne jeg vel bli en like god mor?

Magen vokste i rekordfart, og etterhvert var det umulig å skjule det. 12 uker var forbi og abort var ikke ett tema engang, ingen kunne si hva jeg skulle gjøre lenger, nå var det for sent. Magen vokste og jeg ble stoltere og stoltere, på denne tiden begynte jeg også å glede meg. Venner og familie fortalte ofte hvor stolt de var av meg som hadde tatt det valget jeg gjorde, de støttet meg og hørte på meg. Oppi alt dette hadde jeg også en fantastisk barnefar som var der fra dag 1. Han fikk meg til å glede meg, koste med magen forann alt og alle og var virkelig stolt! Plutselig var jeg så stor at ingen av mine vanlige klær passet lenger, da var det tid for shopping med mamma. Hun var også veldig støttende oppi alt, hun hørte på meg, gav meg råd og engasjerte seg utrolig masse. Det var deilig å ha mamma der, som kunne forstå. For en mann er det ikke lett å forstå alle vondter og plager som kommer med en graviditet. Jeg var mye dårlig, og da var det godt å ha folk rundt som kunne hjelpe litt til, og pleie meg litt. Mot slutten av svangerskapet gledet jeg meg så masse at facebook profilen min ble bombandert av statuser og bilder, jeg ville fortelle alt og alle hvor fantastisk jeg hadde det, og hvor sinnsykt mye jeg gledet meg til å få prinsessen i armene mine. Jeg gikk med hodet høyt hevet gjennom kjøpesentrene, smilte til dem som stirret og gav en god faen i de som snakket dritt. Jeg hadde nemlig verdens fineste mage, og inni den lå prinsessen min som jeg snart skulle få se!Første søndag i advendt (27.11.11) kom prinsessen min til verden (fire dager før termin), og jeg var verdens lykkeligste! Ingenting kan beskrive den følelsen jeg hadde i kroppen når Thea Celin kom opp på brystet mitt. Jeg var blitt mamma i en alder av 17 år, stolt som bare det.Den dag i dag er jeg 18 år, og fremdeles verden stolteste! Meg og Thea Celin bor i en liten kjellerleilighet sammen og nyter livet. Thea Celin har rukket å bli hele 7 måneder. Hun åler seg framover, lager masse lyder, får smake på alt og er en utrolig aktiv jente! Familie og venner sier ofte hvor stolte de er av meg, og hvor flink jeg er som mamma; og det setter jeg utrolig pris på Lik og del gjerne innleget videre :-)

10 kommentarer

Camilla

14.07.2012 kl.10:10

Herlig, godt du valgte det du ville selv ;)

fine bilder :D

Johanne

14.07.2012 kl.10:16

Datteren din er UTROLIG nydelig <33

Cecilie Kvant

14.07.2012 kl.10:26

Josi / Johanne: Tusen takk <3

margretheolseen

14.07.2012 kl.10:56

Dere er så skjønne begge to :) gleder meg masse til å treffe dere! Du er utrolig sterk å du fortjener all ros <3

14.07.2012 kl.11:22

kjempe søt historie :) ps: det ser ut som du har papir i bh'n på det første bildet :P

nyland92

14.07.2012 kl.12:59

Herlig, blir helt eørt, tenker du er en super flink mamma, :)) har en sønn selv som ble født 13.12.11 å hadde masse stygge bøikk og komentarer men han er det beste som har hendt meg

Gry

14.07.2012 kl.13:30

Så nydelig jente du har. Selv om jeg ikke kjenner deg så er jeg på en måte stolt av deg at du valgte riktig å ta vare på henne. Hilsen Gry Helen.

Gry

14.07.2012 kl.13:31

Så nydelig jente du har. Selv om jeg ikke kjenner deg så er jeg på en måte stolt av deg at du valgte riktig å beholde henne. Hilsen Gry Helen.

Cecilie Kvant

14.07.2012 kl.16:30

Anonym: Hehe, hadde papir også :-p Hadde akkurat fått råmelk i puppene :-p

Fru. Silje Hunstad Predosin

15.07.2012 kl.18:38

Huff, hormonell som jeg er, blir jeg jo kjempe rørt av denne teksten :) Du er sterk!

Skriv en ny kommentarHei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits