THEA CELIN 3 MND.

På mandag ble lille jenten min hele 3 mnd, og jeg har vært mamma i 3 mnd. Tiden har gått så utrolig fort, og hun vokser som bare det. For hver dag som gjør ser jeg at hun vokser på en eller annen måte, det er utrolig gøy og spennende å få følge utviklingen hennes. Hun prater mye, hun ler (har gjort det 3 ganger), hun smiler, leker og er rett og slett bare en snill baby! 

Tenkte å skrive om Thea fra mnd til mnd, om hvordan hun utvikler seg, og hvordan hun vokser. 

Når vi var på 3. mnd kontroll var hun blitt hele 6100 g, og 61,5 cm lang! Stor og fin jente som vokser som hun skal. Hun fikk også vaksine, noe som mammaen overhodet ikke likte, fikk tårer i øynene av skrikingen hennes - heldigvis gikk det fort over med litt mammakos :-)

 


MILEPÆLER

Kommunikasjon og sosial utvikling:
¤ Er opptatt av sine nære omsorgspersoner - liker ikke når du går, blir ivrig når du kommer, og følger deg med øynene rundt i rommet. JA.
¤ Begynner å imitere faktene sine når dere prater - beveger armer og bein. JA. 
¤ Øyekontakten med deg øker stadig - en viktig emosjonell prosess som knytter dere nærmere sammen. JA.
¤ Begynner å le høyt. NJA, hun har ledd 3 ganger, 2 av gangene var det høyt og tydelig - men hun humrer mye.
¤ Liker lyden av sin egen stemme og utvider stadig spekteret. JA, hun blir bare flinkere å flinkere.
¤ Bruker mange ulike bevegelser og ansiktsutrykk for å uttrykke behov og følelser. JA, du skjønner fort hva hun vil.
¤ Lytter inintenst og svarer med lyd til den som synger og prater med barnet. JA. 


Sanser og motorikk:
¤ Barnets evne til å gripe og bevege en rangle utvikles denne måneden, og det vil gripe etter ting som blir holdt rett oran hånden når det ligger på ryggen eller sitter på mors eller fars fang. JA, spesielt om du vifter med hendene foran hun, hun har også begynt å lese smått med lekene på lekestativet. 
¤ Barnet begynner å trekke i klærne sine. JA, og mine....  
¤ Evnen til å følge bevegelser med blikket utvikler seg raskt. JA.
¤ Barnet begynner å sparke med styrke. JA, kjenner det godt når hun ligger på fanget med beina mot magen min.
¤ Nå klarer barnet også å gjøre to ting samtidig, som å suge pipp og titte på noe. JA, det har hun gjort veldig lenge. Hun ser seg alltid rundt om å smiler mens hun får mat.
¤ Barnet løfter hodet og brystet i mageleie når det støtter seg på armene. JA, men hun er ikke særlig glad i å ligge på magen så hun snur seg fort til rygg igjen.


Interesser og aktiviteter:
¤ Liker og trenger mye fysisk nærhet - vil bli holdt, båret og kost med. JA, hun vil ha masse oppmerksomhet - eneste gangene hun vil være alene er når hun er veldig trøtt.
¤ Begynner å vise forventning til kjente aktiviteter. NJA, tror det. Hun vet at når hun legges på leketeppet er det prating, da blir hun helt i hundre og kjempe glad foreksempel.
¤ Barnet utforsker med hender og munn. Skaff noen få, trygge ''ryggesikre'' leker som barnet både kan kjenne på og tygge på. JA, hun elsker å spise på sine egne hender (og andres for den slags skyld), holder hun meg i fingen tar hun den alltid opp til munnen sin og skal sutte på den. Har kjøpt tyggeleke til hun, men hun er ikke særlig interessert i den - hendene og kanten av smokken er mye bedre. 
 


 Ellers så fikk hun smake på banan her for leden, tror ikke hun skjønte så mye av det egentlig - hun er jo vandt til å kun få melk. Smattet litt på det, og spiste det til slutt! Nå er det stelletid for både store og små, imorgen skal jeg hjem å være med min søster før vi skal i familiebesøk senere på dagen. 

2 kommentarer

Cecilie

05.03.2012 kl.21:49

Kan du skrive om dåpen om du har hatt det da, eller isåfall om du har begynt å planlegge den :D ?

Cecilie Kvant

06.03.2012 kl.11:32

Cecilie:

Kan skrive litt om hvordan jeg tenker at dåpen skal bli ja, Thea Celin skal døpes i slutten av mnd :-)

Skriv en ny kommentarHei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits