SVAR - GRAVIDITETEN OG DET RUNDT

Var graviditeten planlagt? Liker ikke å si det, men nei - den var ikke planlagt. Vi er veldig glad for at det skjedde den dag i dag, og vi gleder oss masse til å bli foreldre! 

Åssen takklet dine foreldre dine, kjæresten din og foreldrene hans at du var gravid? Hele den tiden med reaksjoner er egentlig litt fjern for meg, men de støttet meg. Pappa tok det litt tyngre enn mamma, jeg har alltid vært lille jenten til pappa så det tok litt tid før det sank inn for han. Både mamma og pappa sa fra starten av at de kom til å støtte meg gjennom alt, og det har de virkelig gjort! Tony tok det også utrolig bra, han har hele tiden sagt at han gleder seg til å bli pappa - og at han er helt sikker på at vi gjorde det riktige. Foreldrene til Tony tok det også veldig fint, Tony er trossalt 20 år, og en ''voksen'' mann - litt værre med meg som er 17, men de har hele tiden sagt at de støtter oss å nå gleder de seg til å bli besteforeldre. 

Vil du ha flere barn i framtiden? Ja, om noen år har jeg lyst på en til. 

Tar du sol nå som du er gravid?
Nei, har ikke tatt sol ett eneste minutt etter jeg fant ut om graviditeten. 

Hva skal jenten din hete til etternavn?
Jensen/Tellevik Kvant, Tony vet ikke helt om han vil bruke Jensen eller Tellevik enda, men hun skal ha begge sitt etternavn. 

Hva gleder du deg mest til når lille jenten kommer til verden?
Å se hun helt klart. Å kose med hun, trøste hun, se hun vokse, se hun utvikle seg og alt som hører med! 

Har du klart å nyte graviditeten, selvom du har hatt masse plager? Har klart å nyte endel av den iallefall, å være gravid er en koselig ting - til tross for plagene jeg har hatt. Men jeg kommer ikke til å bli gravid igjen med det første for å si det sånn! 

Gruer du deg til fødselen?
Både gruer og gleder meg. Gruer meg til smertene, men vet at til syvende og sist er de verdt det og jeg får premien min etter ni måneder. 

Gikk du på p-piller? P-plaster.

Hvordan merket du at du var gravid?
Hadde ingen misstanker om at jeg var gravid. Gikk til legen pga. magesmerter og fikk vite at jeg var gravid. 

Var Tony den første du sa det til? hvordan reagerte han?
Tony var med når vi fikk vite det, tror ikke det gikk helt inn på han i starten siden jeg var helt fra meg var han mer opptatt av å trøste meg. Etterhvert ble han bare glad og gleder seg masse til å bli pappa. Han har skrevet ett innlegg om reaksjonen og tiden som ventende pappa som du finner HER. 

Skal du og tony flytte ut sammen når prinsessen kommer? Nei, jeg skal bo hjemme hos mine foreldre i starten iallefall - hva som skjer med tiden, vil tiden vise. 

Hvis ikke, skal dere bo hver for dere? Vi skal bo hver for oss nå og skal fortsette med det. 

Hvordan fortalte dere familien om graviditeten? Mamma og pappa fikk vite det med en gang siden jeg ble sendt til KK i all hast, de andre i familien fikk vite det litt etter litt av mamma/pappa. Jeg var innlagt på Haukeland og de begynte jo fælt å lure på hvorfor så det var jo bare å si det rett ut. Tony fortalte det til moren og faren sin, så tok de seg av å fortelle det til resten av familien. 

Hva skal prinsessa hete? Det har vi ikke helt bestemt enda :-) Tror vi må vente til vi ser hun for å se om hun passer til navnet vi har tenkt. 

Hvordan reagerte folk på graviditeten? Folk reagerte egentlig veldig bra, de fleste kom med gratulasjoner og sa at vi kom til å klare det. Jeg har noen eldre guttevenner som ikke tok det så bra, mente jeg var for ung og var ganske negativ - men etterhvert som det gikk inn på de tok de det veldig fint. Jeg har ikke fått noen negative tilbakemeldinger på valget mitt etter at jeg sa klart i fra at jeg skulle beholde. 

Tenker du mye på fødselen? Litt tanker om fødselen blir det jo, men tenker ikke kjempe masse på det enda. Tror egentlig det beste er å bare ta ting som det kommer, høre på jordmødrene å ta det derfra. Jeg gleder meg til den dagen riene kommer for fult, og det er på tide å få hun ut - jeg er ikke på noen måte redd for å føde :-) 

Hvor gammel var din mor når hun fikk deg? 20

Er det vanlig i din familie å få barn tidlig? Tidlig og tidlig, ikke så tidlig som meg iallefall. 

Hva tenkte du når du fant ut at du var gravid? Jeg tenkte ikke så masse, det kom som ett sjokk og det tok lang tid før det gikk inn på meg. Etterhvert som jeg fikk ta det innover meg, så ble jeg egentlig bare glad - men samtidig redd. Jeg var mest redd for hva folk ville si, og hvilke rykter som kom til å bli satt ut - men i ettertid har jeg funnet ut at det spiller faktisk ingen rolle. Jeg har tatt mitt valg og er utrolig stolt over det, har folk rundt meg som støtter meg og en fantastisk kjæreste som støtter meg gjennom alt. 

Hvordan fant du det ut? Tok en test hos fastlegen. 

Når du har pakket fødebagen, kan du kanskje skrive alt du har med, og kanskje ta bilde av noe hvis du gidder? Det kan jeg :-) Den blir vel pakket iløpet av uken. 

Jeg bare lurte på om du kunne fortelle om hvordan fødselen gikk og hvordan det var å føde, når du har født? Er veldig spent og krysser fingrene for deg og dere! Ja, det kan jeg! Hadde tenkt å legge ut fødselshistorie etter fødselen :-)

Har du hatt kynnere, når fikk du disse i såfall? Ja, har hatt masse kynnere - og de kommer bare mer og mer. Det begynte vel i uke 18 tror jeg. 

Hvordan tok vennene til Tony graviditeten?
Tror de fleste av vennene til Tony tok det veldig fint, han kan jo ikke være ''gamle'' Tony på samme måte som før i og med at han må passe litt på meg også nå - men slik jeg har forstått er alle veldig positiv til at han skal bli pappa, og de gleder seg på hans vegne :-)

Har du andre venninner med barn eller som venter barn?
Ikke nære venniner, men bekjente - og gamle bekjente som jeg har tatt opp igjen kontakten med :-) Hun ene har til og med termin dagen etter meg med en liten prinsesse. 

Har du hatt noen matkick?
Ja, men tror ikke det har hatt noe med graviditeten å gjøre. Jeg har alltid hatt perioder hvor jeg har hatt lyst på noe. I svangerskapet har det vært te, varm saft, sjokolademelk/kakako, fox og chips. 

Skal du fortsette å blogge etter fødselen? Jeg håper det, kommer jo ann på hvor mye tid lillemor tar og sånn :-) Lillemor og Tony er første pri!

9 kommentarer

Silje

31.10.2011 kl.15:10

Bra svart. Men hvorfor ble du sendt til KK i all hast? Ble du innlagt på Haukeland fordi du var gravid? Hehe, litt nyskjerrig av meg :P

Cecilie Kvant

31.10.2011 kl.15:16

Silje:

Har skrevet om det tidligere på bloggen. Ble sendt til KK i all hast siden fastlegen min trodde graviditeten kunne ligge utenfor livmoren og da måtte det sjekkes med en gang. Ble innlagt på Haukeland siden de ikke klarte å se om fosteret lå utenfor eller innenfor livmoren - og fordi jeg hadde masse væske i buken som ikke skulle være der. I ettertid har vi funnet ut at væsken var en cyste som var sprukket og at alt med prinsessen i magen er bra :-)

Silje

31.10.2011 kl.15:29

Åja, har ikke fått det med meg jeg. Så bra at det gikk bra i alle fall :)

Maja

31.10.2011 kl.15:50

Bra svart :-)

Åå, håper du fortsetter å blogge!

Mamma til Tobias

31.10.2011 kl.22:47

Fine svar :)

anine

01.11.2011 kl.17:12

er du eller tony i familie med ei som heter josefine? jeg kjenner ei som heter josefine tellevik fra bergen skjønner du ;)

Cecilie Kvant

01.11.2011 kl.20:08

anine:

Ikke som vi vet iallefall :-) Mange som heter tellevik til etternavn.

anine

02.11.2011 kl.18:03

ååja, jeg har bare hørt om hu jeg skjønner du;) å nå tony da;p å begge bor jo i bergen, så måtte bare spørre:) Herlig blogg du har! skal jeg fortelle den en ting? for 3 år siden tror jeg leste jeg en blogg om ei som het iselin. som skulle bli mamma,gifta seg å alt. 93 modell. eneste jenta som har fått meg tik å føle at jeg "kjenner" de, å at jeg nesten bryr meg ordentlig om de. mamma måtte sjekke bloggen når jeg var på skolen siden hu lå på føden. hu har nå sletta bloggen sin for en god stund sia, å jeg har sliti med å finne en blogg som gir meg samme gode følelse. endelig fant jeg en blogg! DU! du gir meg samme følelse! er innom FLERE ganger om dagen. er så koslig å lese bloggen din!:) du må ikke slutte:(

Cecilie Kvant

03.11.2011 kl.18:32

anine: Åå, kan hende de er i familie langt bak eller noe da - det vet jeg ikke :-)

Koselig at du liker bloggen min, og er innom flere ganger for dagen! :-)

Kommer nok ikke til å slutte, men vet ikke hvor mye tid til blogg det blir når frøkna kommer.

Skriv en ny kommentarHei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits