SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN - GRAVIDITETEN

Var graviditeten planlagt? Nei, det var den ikke.

Gikk du på p-piller? P-plaster.

Når du fikk vite at du var det, ønsket du å få jente eller gutt? I begynnelsen gikk jeg rundt å håpte på jente, men etterhvert som tiden gikk og jeg tenkte mer på det spilte det ingen rolle - det viktigste er at det kommer ut ett friskt barn.

Hva sa foreldrene dine når du fortalte at du var gravid? Jeg fikk aldri sjansen til å sette meg ned å fortelle det rolig til de, alt gikk fort - og det var snakk om graviditet utenfor livmoren. Både mamma og pappa sa de kom til å støtte meg uansett hva som skjedde, og at jeg alltid ville være lille jenten dees. Pappa var med på ultralyd den dagen jeg fikk bekreftet 110 % at fosteret lå inni livmoren.

Hvordan tok barnefaren nyheten? Barnefar var med den dagen vi gikk vite om graviditeten (men med mistanke om graviditet utenfor livmoren), i og med at det ble masse stress den dagen fikk vi ikke tid til å tenke så masse - men etterhvert som det gikk inn på han tok han det veldig fint, og nå gleder han seg bare! Han har alltid ønsket å bli ''ung'' far.

Har du mistet venner etter du ble gravid? evt. hvorfor? Er endel som har sluttet å snakke til meg ja, og jeg har kanskje trukket meg unna alt og alle endel. Hvorfor folk er sluttet å snakke til meg vet jeg ikke, de er vel ikke helt sikker på hva de skal si, eller gjøre.

Hvilke tanker har du om fødselen? Jeg gleder meg utrolig masse til fødselen, og tenker ikke noe negativt om den. Jeg er ikke redd for å føde, eller redd for smertene. Å føde i badekar er noe jeg virkelig ønsker :-)
 

Bilde av barnevogn?


Har du samme fremtidsplaner nå som før du ble gravid? (hva er dine fremtidsplaner?) Ja, det har jeg - bare i en litt annen rekkefølge. Jeg skal fremdeles fullføre videregående, så høyskole - men hva jeg blir når jeg er ferdig utdannet vet jeg ikke. En gang i fremtiden vil jeg også ha ett til barn.

Hva skulle babyen hete om det ble en gutt? Matheo Emìl

Hvis du hadde fått samme baby med samme mann, hadde du villet vente noen år før du stiftet familie? Vanskelig å svare på, men skulle vel kanskje ventet noen år til vi begge var ferdig utdannet, hadde jobb, stabil økonomi og ikke minst bolig (eller bodde sammen iallefall). Men livet mitt har fått en helt ny mening nå, og jeg er veldig glad for det som er skjedd.

Hvorfor valgte du å beholde? Enkelt og greit - jeg ville ikke sitte å tenke om 2 år hva som kunne vært der om jeg ikke beholdt det.

Er du redd for å føde? Nei, det er jeg ikke. Gruer meg selvfølgelig til smertene, men det kommer noe bra ut av det - og jeg får endelig se prinsessen min!

3 kommentarer

Maj-Elin Hotvedt

27.09.2011 kl.19:10

Kjempe fin blogg! Masse lykke til :-)

Ung mor

27.09.2011 kl.22:20

"Er du redd for å føde? Nei, det er jeg ikke. Gruer meg selvfølgelig til smertene, men det kommer noe bra ut av det - og jeg får endelig se prinsessen min!"

Med den instillinga der, vil eg på det varmaste anbefale deg å lese om lamazemetoden(puste og avslappingsteknikkar, samt mental innstilling), den vil kanskje kunne hjelpe deg på ein flott måte og gi deg ein ekstra god og minnerik fødsel!:) Det er aldri for seint å begynne å øve.

Du kan lese litt om den her: http://www.lamazemetoden.no/teknikker.html

Brukte den metoden under forrige fødsel (1.fødsel), men hadde då ikkje satt meg så veldig inn i den. Likevel var det til god hjelp. No i mitt 2.svangerskap driv eg å sette meg nøyare inn i den, og direkte gledar meg til fødselen (..om 6mnd)!:D

Lykke til med tida framover!:D

Cecilie Kvant

27.09.2011 kl.22:55

Ung mor:

Har lest litt rundt, så skal jeg på fødselsforberedende kurs hos jordmor om ikke alt for lenge :-) Takk for tips!

Skriv en ny kommentarHei! Mitt navn er Cecilie Kvant, jeg er 20 år og verdens stolteste mamma til Thea Celin på 2 år. Jeg er student og går siste året på videregående, utenom skole og mammalivet elsker jeg interiør, familien min og bestevenninnene mine. Jeg sier som oftest ikke nei til fest, men å kose seg hjemme er det jeg liker aller best! Vi bor i en akkurat passe leilighet på noe og 60kvm2 sammen med kjæresten min som ikke er pappaen til Thea Celin. På denne bloggen kan du lese om alt fra mammalivet, baking, vennskap og interiør til alt som ikke har noen sammenheng med noe. Legg gjerne igjen en kommentar når du først er her!

Kontakt


her kan du skrive epost adressen din


hits